Тема: Языковая проблема в Украине - II

Закрытая тема
Страница 2282 из 3883 ПерваяПервая ... 1282 1782 2182 2232 2272 2280 2281 2282 2283 2284 2292 2332 2382 2782 3282 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 45,621 по 45,640 из 77651
  1. Вверх #45621
    User banned
    Цитата Сообщение от Bivaliu Посмотреть сообщение
    не наводьте тінь на паркан...
    интересно,а в украинском языке есть аналог поговорки :"не наводи тень на плетень"?
    Парадокс...
      Показать скрытый текст
    еще один парадокс...

2. Вверх #45622
    User banned
    Все, що Ви сказали - це Ваше особисте право. Ніхто на те й не спокушається... Але... Скажіть, а хто прийняв уже рішення про другу державну, що Ви його так палко, підтримуєте? Я про таке рішення ще й не чув... Ніхто, нікому рідну мову не "насаджує" (нав'язує, так вірніще), вона у кожного своя...
    А чому Ви не пропагуєте? Чому Ви цього не робите?
    Доречі, "новий" український Гімн (з великої літери пишеться) був створений ще в ХІХ столітті, якщо Ви про це забули...
    Загалом, Ваша палка промова свідчить про те, що Ви згодні, щоб українську мову знищили, але Ви за те, щоб вона була?!?!? Парадокс...
    Я за те щоб знищити українську мову???? Ви у своєму розумі???? Ви її нищите та паплюжите. ЯКОГО БІСА ТРЕБА ПЕРЕКЛАДАТИ РАДЯНСЬКІ ФІЛЬМИ НА УКРАЇНСЬКУ МОВУ???? Якби переклад був грамотний, а так НІ БОГУ СВІЧКА НІ ЧОРТУ КОЧЕРГА!!!! Що Ваша влада зробила за вісімнадцять років незалежності окрім розпалювання міжнаціональної ворожнечі у державі, та розкрадання майна держави???? Да, нічого ваші "незалежникі" не робили, а навіщо робити? Коли голодним, розлюченим бидлом легко управляти, лише вкажи на "ворога"!!!! Ось і для вас "ворог" це всі хто розмовляє на росіїськії мові!!! Є така дуже мудра приказка у народі, і Вам її не завадить знати "Пішов дурень чужу хату воювати, а як повернувся то і своєї позбувся"

3. Вверх #45623
    User banned
    Цитата Сообщение от *КЕКС_ЛЕДИ* Посмотреть сообщение
    интересно,а в украинском языке есть аналог поговорки :"не наводи тень на плетень"?
    Базікати або патякати

4. Вверх #45624
    User banned
    Все, що Ви сказали - це Ваше особисте право. Ніхто на те й не спокушається... Але... Скажіть, а хто прийняв уже рішення про другу державну, що Ви його так палко, підтримуєте? Я про таке рішення ще й не чув... Ніхто, нікому рідну мову не "насаджує" (нав'язує, так вірніще), вона у кожного своя...
    А чому Ви не пропагуєте? Чому Ви цього не робите?
    Доречі, "новий" український Гімн (з великої літери пишеться) був створений ще в ХІХ столітті, якщо Ви про це забули...
    Загалом, Ваша палка промова свідчить про те, що Ви згодні, щоб українську мову знищили, але Ви за те, щоб вона була?!?!? Парадокс...
    Коли створювали гімн "незалежної" України за приклад брали гімн Польщі. Нажаль я польської мови не знаю, але там було так "Нех ще польска не згінела", автор гімну "незалежної" України мешкав тоді у Польщі.

5. Вверх #45625
    User banned
    Цитата Сообщение от *КЕКС_ЛЕДИ* Посмотреть сообщение

а в слове патякати ударение на какой слог?
    Літера "Я". Наприклад: Годі патякати!!! або годі базікати!!! Або: Пренебрежительное: Що він там патяка? В переводе на блатной жаргон, шо он там .............
    Последний раз редактировалось Iskander; 10.04.2010 в 00:10.

6. Вверх #45626
    Не покидает форум Аватар для Bivaliu
    Цитата Сообщение от Iskander Посмотреть сообщение
    Я за те щоб знищити українську мову???? Ви її нищите та паплюжите. ...а так НІ БОГУ СВІЧКА НІ ЧОРТУ КОЧЕРГА!!!! Що Ваша влада зробила за вісімнадцять років незалежності окрім розпалювання міжнаціональної ворожнечі у державі, та розкрадання майна держави???? Да, нічого ваші "незалежникі" не робили, а навіщо робити? Коли голодним, розлюченим бидлом легко управляти, лише вкажи на "ворога"!!!! Ось і для вас "ворог" це всі хто розмовляє на росіїськії мові!!! Є така дуже мудра приказка у народі, і Вам її не завадить знати "Пішов дурень чужу хату воювати, а як повернувся то і своєї позбувся"
    Шановний, по-перше, я її (мову) не нищу, чи у Вас є докази того?
    По-друге, я її не паплюжу, бо завжди пишу "так", "дідько" і "коцюба", а не "да", "чорт" і "кочерга"...
    По-третє, що та, що інша влада, така ж моя, як і Ваша...
    По-четверте, якщо Ви не зрозуміли, хто спричиняє міжнаціональну ворожнечу, то про що може бути мова??
    По-п'яте, хто і коли Вам казав, що російськомовні форумчани є моїми ворогами??? З Вами все гаразд? Я в багатьох гілках спілкуюсь з ними саме російською мовою...
    А приказки про дурнів придержіть, вони Вам дуже личать!!!

7. Вверх #45627
    User banned
    Ну вот, только 1 из 5 выпусников хочет проходить екзамены на русском языке.
    Что в очередной раз подтверждает то, что шум вокруг русского языка в Украине устроен искуственно...

Тiльки кожен п'ятий абітурієнт хоче складати тестування російською мовою

Складати тести українською мовою цього року будуть понад 80 тисяч абітурієнтів. Друге місце посіла угорська мова. Реєстрація на тестування завершена.

85 тисяч 5 абітурієнтів виявили бажання складати зовнішнє тестування з історії України російською мовою. Усього на цей предмет зареєструвалися 433 554 людини.

Тести з математики російською мовою попросили 77 тисяч 353 особи, повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

На другому місці, за кількістю запитів, тести з перекладом угорською мовою. Їх виявили бажання отримати 424 особи.

Нагадаємо, цього року абітурієнти мали змогу складати тести сімома мовами: українською, російською, кримськотатарською, молдовською, польською, румунською та угорською. Усі запити абітурієнтів щодо надання їм тестів, перекладених однією із зазначених вище мов, будуть задоволені в повному обсязі, запевняють в центрі.

Виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання 288 осіб, які перебувають в закладах виправної системи.

Крім того, 815 особам були видані довідки про те, що через стан їхнього здоров′я центр оцінювання якості освіти не може створити умови для успішного проходження тестування.

Вони будуть складати вступні випробування у вищих навчальних закладах у традиційній формі.

Завершення реєстрації дає можливість розпочати формування мережі пунктів тестування. Ця робота, орієнтовно, буде завершена до 1 травня.

Після 10 травня абітурієнтам будуть розсилатися запрошення для участі в зовнішньому оцінюванні. У цей же час вони розміщуватимуться на їхніх персональних сторінках на сайті центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація бажаючих взяти участь у ЗНО тривала більше трьох місяців і закінчилася у четвер, 8 квітня, о 18 годині.

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у період із 2 до 23 червня. Абітурієнти складатимуть тести із української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії, англійської, німецької, французької та іспанської мов.

Нагадаємо, складання тестів мовами нацменшин обійдеться українському держбюджету в додаткові 80 тисяч гривень.

У зовнішньому тестуванні цього року візьмуть участь 433,5 тис. випускників.
    ht tp://tsn.ua/ukrayina/kozhen-p-yatii-abituriyent-skladatime-istoriyu-ukrayini-rosiiskoyu-movoyu.html

8. Вверх #45628
    User banned
    Цитата Сообщение от shmidt-ua Посмотреть сообщение
    Что в очередной раз подтверждает то, что шум вокруг русского языка в Украине устроен искуственно...
    всего лишь 20 процентов.
    какие мелочи).
    безусловно, с этим можно не считаться).
    особенно учитывая момент, что ВСЕ выпускники готовились сдавать тесты на украинском и русский вариант им предложили выбрать за месяц до тестирования.

9. Вверх #45629
    User banned
    Цитата Сообщение от НаСекундуЗагляну Посмотреть сообщение
    Разве ж это важно?
    главное что ты нашел сходство между этими ментами и собой
    Господин подглядывающий себя относит не к этим ментам, он себя относит к тем, к другим ментам!
    Поэтому так ревностно реагирует на любого, кого заподозрит в отношении к конкурентам, даже в своем заглядывающем воображении...)))

10. Вверх #45630
    User banned
    Шановний, по-перше, я її (мову) не нищу, чи у Вас є докази того?
    По-друге, я її не паплюжу, бо завжди пишу "так", "дідько" і "коцюба", а не "да", "чорт" і "кочерга"...
    По-третє, що та, що інша влада, така ж моя, як і Ваша...
    По-четверте, якщо Ви не зрозуміли, хто спричиняє міжнаціональну ворожнечу, то про що може бути мова??
    По-п'яте, хто і коли Вам казав, що російськомовні форумчани є моїми ворогами??? З Вами все гаразд? Я в багатьох гілках спілкуюсь з ними саме російською мовою...
    А приказки про дурнів придержіть, вони Вам дуже личать!!!
    По-перше, ви її нищете вважаючи себе справжнім носієм мови.
    По-друге, це є така приказка, а (С песни слов не выкенешь)
    По-третє, я не обирав ту владу, та теперешню владу теж не обирав. Бо я голосував за Симоненка.
    У четверте, національну ворожнечу провокують такі "люди" як Тягнибок (якого Ви доречі з запалом цитуєте) та їм подібні покидькі, нажаль Ви цього не зрозуміли.
    У пяте, дивиться калі ласка свої пости уважніше.
    А що стосовно дурнів то можу лише сказати так. У дурнів свої звичаї, але ще більшою дурістю є лізти до дурня зі своїми догмами!!!! Не треба показувати усім як ви "знаєте" Українську мову, тут є люди які непогано її розуміють та спілкуються нею. Я вже мовчу стосовно приказок

11. Вверх #45631
    User banned
    Приказка "Ні богу свічка, ні чорту кочерга" у перекладі на росіїську мову "Ни рыба, ни мясо"!!!!!

12. Вверх #45632
    User banned
    А это что, мало?
    В любой европейской стране подобное вызвало бы прилив демократичности и обострение справедливости, по вводу второго языка немедленно как минимум региональным, а у нас заявляют, только каждый пятый...)))

13. Вверх #45633
    Почетный старожил

Это же здорово, что 20% выпускников могут не напрягаться и использовать свой родной язык.

А этот вывод мне не понятен. Как пищу для размышлений рассмотрите хоть количество постов в языковых темах - Вы действительно считаете, что их писали под чьим-то нажимом?
    Кто такой дурак - всякий инакомыслящий.
    (с) Флобер

14. Вверх #45634
    По-перше, ви її нищете вважаючи себе справжнім носієм мови.
    По-друге, це є така приказка, а (С песни слов не выкенешь)
    По-третє, я не обирав ту владу, та теперешню владу теж не обирав. Бо я голосував за Симоненка.
    У четверте, національну ворожнечу провокують такі "люди" як Тягнибок (якого Ви доречі з запалом цитуєте) та їм подібні покидькі, нажаль Ви цього не зрозуміли.
    У пяте, дивиться калі ласка свої пости уважніше.
    А що стосовно дурнів то можу лише сказати так. У дурнів свої звичаї, але ще більшою дурістю є лізти до дурня зі своїми догмами!!!! Не треба показувати усім як ви "знаєте" Українську мову, тут є люди які непогано її розуміють та спілкуються нею. Я вже мовчу стосовно приказок
    А такий вираз, як "На злодії шапка горить" Ви не мали нагоду почули?? Бо він зараз саме дуже доречний!!! Чого Ви виправдовуєтесь? Ви мені виказали претензії, а на мою відповідь почали виправдовуватись нібито я Вам ці претензії виказав??? Якщо я не носій своєї рідної мови, то хто ж я тоді, розплющте мені очі??? Давайте питання про знання мови винесемо за дужки, непотрібно... А що таке "калі", розшифруйте... Ще, непотрібно себе долучати до українства, хай люди це зроблять, бо у Вас нічого подібного невидко... Не поганьте нашу неньку, нашу мову, то-святе...

15. Вверх #45635
    User banned
    Я ще раз повторюю для тих хто недобачає трохи!!!!
    https://forumodua.com/showpost.php?p=11225746&postcount=45700
    Ой, зара лусну від сміху. Я НЕ НАЛЕЖУ ДО УКРАЇНСТВА. Ні, ви чули це??? Тоді хто розмовляє на росіїській мові теж не належить до українства? Так? Вони асимільовані українці так? Чи ви гадаєто що СПРАВЖНІЙ УКРАЇНЕЦЬ повинен розмовляти ЛИШЕ Українською мовою??? Щось накшталт девізу Ющенка "Думай по українські"???
    Последний раз редактировалось Iskander; 10.04.2010 в 09:42.

16. Вверх #45636
    Не покидает форум Аватар для Одессит007
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    Я Вас как-то не поняла..
    Что и кому я должна?
    Я как раз пишу, что никто никому не должен, что каждый может отвечать на том языке, на котором удобно.

17. Вверх #45637
    User banned
    А такий вираз, як "На злодії шапка горить" Ви не мали нагоду почули?? Бо він зараз саме дуже доречний!!! Чого Ви виправдовуєтесь? Ви мені виказали претензії, а на мою відповідь почали виправдовуватись нібито я Вам ці претензії виказав??? Якщо я не носій своєї рідної мови, то хто ж я тоді, розплющте мені очі??? Давайте питання про знання мови винесемо за дужки, непотрібно... А що таке "калі", розшифруйте... Ще, непотрібно себе долучати до українства, хай люди це зроблять, бо у Вас нічого подібного невидко... Не поганьте нашу неньку, нашу мову, то-святе...
    Для Вас "національно свідомого" !!!!!! Гимн Польши 1797 год. Дійсний гімн це чужий ГІМН!!!!!!
    Jeszcze Polska nie zginęła, (Ще не вмерла Україна)
    Kiedy my żyjemy. (ні слава, ні воля)
    Co nam obca przemoc wzięła, (ще нам браття українці)
    Szablą odbierzemy. (усміхнеться доля)

18. Вверх #45638
    User banned
    Для Вас "національно свідомого" !!!!!! Гимн Польши 1797 год. Дійсний гімн це чужий ГІМН!!!!!!

Флаг нам свидомиты навязали от австрийской провинции.
    Гимн от Польши...

Как не было ничего своего, так и нет...

Может пора уже нам Украинцам, немного присадить галицаев и свидомитов, создать свой гимн и свой флаг, которые были бы не содраны у бывших хозяев , а были бы действительно своими, или позаимствовать у исторической родины - Руси...

А вот это " ЩЕ НЕ ВМЕРЛА УКРАИНА" - вообще запретить как унижающее нацию и народ ущербное выражение!
    А всех, кто все умирает и никак не умрет, сослать в галицию, откуда пошло подобное умирание...
    Пусть там воспевают свое присмертное состояние сколько влезет...
    Последний раз редактировалось Асмен; 10.04.2010 в 16:14.

19. Вверх #45639
    От вже ці "шарікови"... Так Ви ж пане, хоч перекладайте так, як там написано, що ж Ви "ліпите" і видаєте за дійсне. Це не що інше, як відверта провокація!!! Чи Ви вважаєте, що "Kiedy my żyjemy" (допоки ми живемо) еквівалентно тому, що Ви привели (ні слава, ні воля)? Чи "Szablą odbierzemy" (шаблею здобудем) щось має спільного з "усміхнеться доля"? Мене запросили писати в цій гілці українською мовою, а я Вас прошу, не пишіть, не паскудьте народ...

20. Вверх #45640
    Цитата Сообщение от Асмен Посмотреть сообщение
    Флаг нам свидомиты навязали от австрийской провинции. Гимн от Польши...
    Как не было ничего своего, так и нет...
    Це відверте невігластво... Ви хоч почитайте щось про Герб, про Прапор, про Гімн... А не повторюйте дурниць написаних попередником (з провокаційною метою)...
    Последний раз редактировалось Bivaliu; 10.04.2010 в 16:01.

Закрытая тема
Страница 2282 из 3883 ПерваяПервая ... 1282 1782 2182 2232 2272 2280 2281 2282 2283 2284 2292 2332 2382 2782 3282 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права