Тема: Языковая проблема в Украине - II

Закрытая тема
Страница 2084 из 3883 ПерваяПервая ... 1084 1584 1984 2034 2074 2082 2083 2084 2085 2086 2094 2134 2184 2584 3084 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 41,661 по 41,680 из 77651
  1. Вверх #41661
    Не покидает форум Аватар для Bivaliu
    Цитата Сообщение от Октябрина Посмотреть сообщение
    А вы значит добровольно на общественных началах модерируете языковую тему, раз советуете мне что в этой теме рассказывать, а что не рассказывать?
    Та ж сама брутальність на мовній царині нічим не відрізняється від побутової брутальності... Чи Ви вважаєте, що людина з таким "світоглядом" (вихованністю) здатна на щось інше за подібних обставин?
    Последний раз редактировалось Bivaliu; 20.03.2010 в 10:30.

2. Вверх #41662
    User banned Аватар для Че Бурашка
    Цитата Сообщение от Bivaliu Посмотреть сообщение
    Та ж сама брутальність на мовній царині нічим не відрізняється від побутової брутальності... Чи Ви вважаєте, що людина з таким "світоглядом" (вихованістю) здатна на щось інше за подібних обставин?
    Бывалый, ты так натужно стараешься писать на украинском, что забываешь про смысл своих постов.
    по-крайней мере я и после третьего прочтения не смог понять, что ты хотел сообщить миру.

3. Вверх #41663
    User banned
    А вы значит добровольно на общественных началах модерируете языковую тему, раз советуете мне что в этой теме рассказывать, а что не рассказывать?
    Я вас спрашиваю по каким критериям вы судите о титульности.

4. Вверх #41664
    Страшный зверь Аватар для Штуша-Кутуша
    Здоровеньки були!
    Шановні громадяни!
    ...
    Мне в моем конкретном случае все равно на каком языке общается та кассир. Я в Одессе много разных языков слышала. Народ и на вьетнамском, и на турецком, и на болгарском, и на гагаузском, и на китайском и на других языках общается.
    ..... ерунда какая-то происходит в родном любимом городе. И вы, Avaddon, своими "методами" только масла в огонь подливаете.
    Раньше как-то находили общий язык, жили дружно, никто не кичился своим языком, никто никого не подавлял... А теперь, мама дорогая....
    От тут я згодна на всі 100!

Але треба й ще врахувати що тоді у нас була одна держава, що об’єднала у собі 12 різномовних республік! Я щось не пам’ятаю, щоб у тій час у нас було 12 рівноправних державних мов! На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна! На цей час між колишніми республіками Радянського Союзу підписаний документ – Конвенція про правову допомогу (скор.), згідно якої будь-яка країна, учасник цієї конвенції, для дії на території інших країн-учасників виготовлює документи на двох мовах – державній, та обов’язковій для прийняття без подальшого перекладу – російської.
    Зараз у нас нова держава. Наша національна мова стала державною, за роки самостійності, як на мій погляд, вже пора було звикнути до цього та вивчити її хоча б на стільки, щоб розуміти один одного!!!
    Деяким, таке враження, що мозок повишибало та вони забули російську, а у інших він якби взагалі непередбачений конструкцією та вони не в змозі вивчити хоча б на рівні спілкування українську.
    Це і смішно, і сумно одночасно, бо зараз іноземці краще розуміють українську ніж деякі наші громадяни!
    Ця ворожнеча та принциповість - це наша безграмотність та неповага до Держави, себе та оточуючих.
    НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!

5. Вверх #41665
    Цитата Сообщение от Штуша-Кутуша Посмотреть сообщение
    Здоровеньки були!
    Шановні громадяни!

Але треба й ще врахувати що тоді у нас була одна держава, що об’єднала у собі 12 різномовних республік!
    <рыдает>
    тебе лет сколько?
    Я щось не пам’ятаю, щоб у тій час у нас було 12 рівноправних державних мов!
    ты советский рубль когда-нибудь в руках держала?
    На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна! На цей час між колишніми республіками Радянського Союзу підписаний документ – Конвенція про правову допомогу (скор.), згідно якої будь-яка країна, учасник цієї конвенції, для дії на території інших країн-учасників виготовлює документи на двох мовах – державній, та обов’язковій для прийняття без подальшого перекладу – російської.
    Зараз у нас нова держава. Наша національна мова стала державною, за роки самостійності, як на мій погляд, вже пора було звикнути до цього та вивчити її хоча б на стільки, щоб розуміти один одного!!!
    Деяким, таке враження, що мозок повишибало та вони забули російську, а у інших він якби взагалі непередбачений конструкцією та вони не в змозі вивчити хоча б на рівні спілкування українську.
    Це і смішно, і сумно одночасно, бо зараз іноземці краще розуміють українську ніж деякі наші громадяни!
    Ця ворожнеча та принциповість - це наша безграмотність та неповага до Держави, себе та оточуючих.
    Штуша, это все разговоры в пользу бедных.
    на украинском ты общаешься только в этой теме. как и некоторые другие форумчане.
    понты, не больше.

6. Вверх #41666
    zodchiy
    Здоровеньки були!
    Шановні громадяни!

Але треба й ще врахувати що тоді у нас була одна держава, що об’єднала у собі 12 різномовних республік! Я щось не пам’ятаю, щоб у тій час у нас було 12 рівноправних державних мов! На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна! На цей час між колишніми республіками Радянського Союзу підписаний документ – Конвенція про правову допомогу (скор.), згідно якої будь-яка країна, учасник цієї конвенції, для дії на території інших країн-учасників виготовлює документи на двох мовах – державній, та обов’язковій для прийняття без подальшого перекладу – російської.
    Яка?
    п.с. Про 12 республик - сильно!
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

7. Вверх #41667
    User banned
    Кто еще про 12 республик отпишется?

8. Вверх #41668
    User banned
    Цитата Сообщение от Dema Посмотреть сообщение
    Яка?
    А что неправильно?
    государственный язык - украинский, язык СССР - русский.
    СССР нет, остался только государственный

9. Вверх #41669
    Цитата Сообщение от НаСекундуЗагляну Посмотреть сообщение
    Кто еще про 12 республик отпишется?
    на тебе закончим.

10. Вверх #41670
    zodchiy
    А что неправильно?
    государственный язык - украинский, язык СССР - русский.
    СССР нет, остался только государственный
    Он государственным назывался? (на территории УССР)
    Девушка-ж про это вещает.
    п.с.А русскоязычные вместе с СССР померли?

11. Вверх #41671
    User banned
    Он государственным назывался? (на территории УССР)
    Девушка-ж про это вещает.
    п.с.А русскоязычные вместе с СССР померли?
    Русский? Нет, он не был государственным.
    И Штуша об этом тоже не говорит

А что про русскоязычных? где-то в цитируемом посту есть про смерть?

12. Вверх #41672
    zodchiy
    "На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна!"(с)

Ну прям? Или я ослеп?

13. Вверх #41673
    zodchiy

"СССР - нет (ну не умер, а пропал...)"(с)
    Логическая цепочка (моя), по твоему посту - СССР нет (умер), и русский язык - нет(умер, убрали, запретили, оставили вне закона...), (но русскоязычные-то остались и общение межнациональное тоже) Или нет?

14. Вверх #41674
    User banned
    "На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна!"(с)

Ну прям? Или я ослеп?
    Да что не правильно?
    на территории Украины использовалось два языка, но только один государственный - украинский
    игра слов?

15. Вверх #41675
    Страшный зверь Аватар для Штуша-Кутуша
    Цитата Сообщение от Че Бурашка Посмотреть сообщение
    <рыдает>
    тебе лет сколько?
    ты советский рубль когда-нибудь в руках держала?
    Штуша, это все разговоры в пользу бедных.
    на украинском ты общаешься только в этой теме. как и некоторые другие форумчане.
    понты, не больше.
    Не хнич. Нам тут шмарклів тільки не вистачало...
    Ну на цьому форумі я не тільки в цієї темі спілкуюсь українською, буває і в інших,
    на роботі спілкуюсь переважно українською, коли у відряджені зустрічаюсь з колегами по всієї теріторії країні ми спілкуємось виключно українською.

А навіщо тобі мій вік, бажаєш щось як дорослий пропанувати?
    НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!

16. Вверх #41676
    zodchiy
    Да что не правильно?
    на территории Украины использовалось два языка, но только один государственный - украинский
    игра слов?
    Единственный для всей страны государственный язык - русский(это у нее)? Но русский не был государственным.
    Ну чего ты споришь-то?

17. Вверх #41677
    User banned
    Единственный для всей страны государственный язык - русский(это у нее)? Но русский не был государственным.
    Ну чего ты споришь-то?
    Ну где сказано про государственный русский?
    На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна! На цей час між колишніми республіками Радянського Союзу підписаний документ – Конвенція про правову допомогу (скор.), згідно якої будь-яка країна, учасник цієї конвенції, для дії на території інших країн-учасників виготовлює документи на двох мовах – державній, та обов’язковій для прийняття без подальшого перекладу – російської.

18. Вверх #41678
    Не покидает форум Аватар для m-a-sh-a
    Ну на цьому форумі я не тільки в цієї (правильно -цiй )темі спілкуюсь українською, буває і в інших,
    на роботі спілкуюсь переважно українською, коли у відрядженНі зустрічаюсь з колегами по всієї теріторії країні ми спілкуємось виключно українською.

А навіщо тобі мій вік, бажаєш щось як дорослий пропАнувати?
    М-да, бачу, як Ви переважно українською спілкуєтесь.... ПропОнувати, ящо без помилок...

п.с вiдрядження - подвоення забули....

Сiдайте , двiйка...
    Последний раз редактировалось m-a-sh-a; 20.03.2010 в 12:05.
    Моє ставлення до Вас залежить від Вашого ставлення до України.

19. Вверх #41679
    zodchiy
    Ну где сказано про государственный русский?
    У Штуши.
    Я на эту помилку и указал.

20. Вверх #41680
    Политический аналитик
    Ну чего ты споришь-то?
    Вот что было
    Статус укр. мови, близький до державного, гарантувався «Положенням про забезпечення рівноправності мов та про сприяння розвиткові української культури», затвердженим ВУЦВК та РНК УСРР 6. VII 1927, в якому зазначалося: «Відповідно до переважного числа людності УСРР, що говорить українською мовою, брати як переважну мову для офіційних зносин українську мову» (розд. І). «Положення» забезпечувало рівноправність мов усіх нац. меншин України.
    28. X 1989 Верх. Рада УРСР прийняла Закон УРСР «Про мови в Українській РСР», в якому сказано: «Відповідно до Конституції Української РСР державною мовою Української Радянської Соціалістичної Республіки є українська мова. Українська РСР забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах життя» (ст. 2 розд. І)
    У Конституції України, прийнятій Верх. Радою 28 червня 1996, зафіксовано:
    «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
    В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України... Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом» (ст. 10).
    http://litopys.org.ua/ukrmova/um14.htm
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

Закрытая тема
Страница 2084 из 3883 ПерваяПервая ... 1084 1584 1984 2034 2074 2082 2083 2084 2085 2086 2094 2134 2184 2584 3084 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права