| ||
Здоровеньки були!
Шановні громадяни!
От тут я згодна на всі 100!
Але треба й ще врахувати що тоді у нас була одна держава, що об’єднала у собі 12 різномовних республік! Я щось не пам’ятаю, щоб у тій час у нас було 12 рівноправних державних мов! На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна! На цей час між колишніми республіками Радянського Союзу підписаний документ – Конвенція про правову допомогу (скор.), згідно якої будь-яка країна, учасник цієї конвенції, для дії на території інших країн-учасників виготовлює документи на двох мовах – державній, та обов’язковій для прийняття без подальшого перекладу – російської.
Зараз у нас нова держава. Наша національна мова стала державною, за роки самостійності, як на мій погляд, вже пора було звикнути до цього та вивчити її хоча б на стільки, щоб розуміти один одного!!!
Деяким, таке враження, що мозок повишибало та вони забули російську, а у інших він якби взагалі непередбачений конструкцією та вони не в змозі вивчити хоча б на рівні спілкування українську.
Це і смішно, і сумно одночасно, бо зараз іноземці краще розуміють українську ніж деякі наші громадяни!
Ця ворожнеча та принциповість - це наша безграмотність та неповага до Держави, себе та оточуючих.![]()
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
<рыдает>
тебе лет сколько?
ты советский рубль когда-нибудь в руках держала?Я щось не пам’ятаю, щоб у тій час у нас було 12 рівноправних державних мов!
Штуша, это все разговоры в пользу бедных.На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна! На цей час між колишніми республіками Радянського Союзу підписаний документ – Конвенція про правову допомогу (скор.), згідно якої будь-яка країна, учасник цієї конвенції, для дії на території інших країн-учасників виготовлює документи на двох мовах – державній, та обов’язковій для прийняття без подальшого перекладу – російської.
Зараз у нас нова держава. Наша національна мова стала державною, за роки самостійності, як на мій погляд, вже пора було звикнути до цього та вивчити її хоча б на стільки, щоб розуміти один одного!!!
Деяким, таке враження, що мозок повишибало та вони забули російську, а у інших він якби взагалі непередбачений конструкцією та вони не в змозі вивчити хоча б на рівні спілкування українську.
Це і смішно, і сумно одночасно, бо зараз іноземці краще розуміють українську ніж деякі наші громадяни!
Ця ворожнеча та принциповість - це наша безграмотність та неповага до Держави, себе та оточуючих.![]()
на украинском ты общаешься только в этой теме. как и некоторые другие форумчане.
понты, не больше.
Кто еще про 12 республик отпишется?
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
Не хнич. Нам тут шмарклів тільки не вистачало...
Ну на цьому форумі я не тільки в цієї темі спілкуюсь українською, буває і в інших,
на роботі спілкуюсь переважно українською, коли у відряджені зустрічаюсь з колегами по всієї теріторії країні ми спілкуємось виключно українською.
А навіщо тобі мій вік, бажаєш щось як дорослий пропанувати?![]()
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
Ну где сказано про государственный русский?
На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна! На цей час між колишніми республіками Радянського Союзу підписаний документ – Конвенція про правову допомогу (скор.), згідно якої будь-яка країна, учасник цієї конвенції, для дії на території інших країн-учасників виготовлює документи на двох мовах – державній, та обов’язковій для прийняття без подальшого перекладу – російської.
Вот что было
Статус укр. мови, близький до державного, гарантувався «Положенням про забезпечення рівноправності мов та про сприяння розвиткові української культури», затвердженим ВУЦВК та РНК УСРР 6. VII 1927, в якому зазначалося: «Відповідно до переважного числа людності УСРР, що говорить українською мовою, брати як переважну мову для офіційних зносин українську мову» (розд. І). «Положення» забезпечувало рівноправність мов усіх нац. меншин України.28. X 1989 Верх. Рада УРСР прийняла Закон УРСР «Про мови в Українській РСР», в якому сказано: «Відповідно до Конституції Української РСР державною мовою Української Радянської Соціалістичної Республіки є українська мова. Українська РСР забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах життя» (ст. 2 розд. І)http://litopys.org.ua/ukrmova/um14.htmУ Конституції України, прийнятій Верх. Радою 28 червня 1996, зафіксовано:
«Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України.
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України... Застосування мов в Україні гарантується Конституцією України та визначається законом» (ст. 10).
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
Социальные закладки