Тема: Языковая проблема в Украине - II

Закрытая тема
Страница 1773 из 3883 ПерваяПервая ... 773 1273 1673 1723 1763 1771 1772 1773 1774 1775 1783 1823 1873 2273 2773 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 35,441 по 35,460 из 77651
  1. Вверх #35441
    Не покидает форум Аватар для Angelinushka
    Цитата Сообщение от Soaring Посмотреть сообщение
    Вкажіть мені країну в яку можна емігрувати і не вивчити її мову ? Хто вас утискає у вашому праві спілкуватися рідною мовою ?
    О какой иммиграции речь? Русскоязычная часть населения, бОльшая часть, прошу заметить, здесь жила, живёт и будет жить. Украина была, есть и будет полиязычной страной.
    Второй вопрос умилил. Читай тему с первой страницы и будет тебе счастье
    Well, show me the way
    To the next whiskey bar...

2. Вверх #35442
    Не покидает форум Аватар для Гудвин
    Цитата Сообщение от Bivaliu Посмотреть сообщение
    Так Ви ж не бажаєте почути, а який тоді сенс говорити?? За останні 300 років наведіть мені приклад заборони вчитись, друкувати, видавати книги російською мовою на теренах України??? Наведіть приклади постанов ЦК про насильницьке "зближення" правописів російської мови з українською... Потім, візьміть (для сміху) українську книгу виданням 1920-1936 років і порівняйте з сучасною... Тогочасні лінгвісти зараз виявились би неучами, бо так "виправили" правопис... Та після таких знущань, яких зазнала українська мова, їй потрібний час, щоб оговтатись... Дайте їй стати на ноги і тоді вирішимо й це питання. Так ви ж бажаєте вирішити його зараз і негайно, як і питання щодо НАТО, дочасно, допоки люди ще не зрозуміли, що ж то воно і з чим його "їсти"... Це, якби, важко хворого чемпіона світу з боксу примушувати вийти на ринг на милицях, щоб битись за правилами з хоч і аматором... Скільки років у нас панувала державна мова російська, скільки її примушували знати? Пригадайте обов'язкові іспити з російської мови і літератури при вступі до ВУЗів, та викладання у більшості ВУЗів, більшості міст України виключно російською мовою? А зараз ви не надаєте українській навіть шансу в школах? І, потім, "сповістите світу", що цю мову ніхто не знає і не сприймає? Дайте нам хоч навчити наших дітей рідною мовою. Мої ж діти вимушено (в Одесі) вчились російською мовою бо українських шкіл поряд ще не було... Так що, давайте казати чесно: знищемо українську мову - тоді і саме по собі відпаде питання української держави. Це добре розуміють наші недруги, тому так зухвало і непримиримо поборюють її. Вона - це душа нації, немає мови - немає і нації (держави). Шануймося, бо ми того варті...
    За останні 300 років наведіть мені приклад заборони вчитись, друкувати, видавати книги українськуою мовою на теренах України???
    У меня в школьном аттестате стоят оценки за "укр мову","укр лит ".
    И откуда они там взялись?
    Последний раз редактировалось Гудвин; 26.02.2010 в 13:21.
    Да, это не Рио-де-Жанейро!

3. Вверх #35443
    zodchiy
    Так Ви ж не бажаєте почути, а який тоді сенс говорити?? За останні 300 років наведіть мені приклад заборони вчитись, друкувати, видавати книги російською мовою на теренах України??? Наведіть приклади постанов ЦК про насильницьке "зближення" правописів російської мови з українською... Потім, візьміть (для сміху) українську книгу виданням 1920-1936 років і порівняйте з сучасною... Тогочасні лінгвісти зараз виявились би неучами, бо так "виправили" правопис... Та після таких знущань, яких зазнала українська мова, їй потрібний час, щоб оговтатись... Дайте їй стати на ноги і тоді вирішимо й це питання. Так ви ж бажаєте вирішити його зараз і негайно, як і питання щодо НАТО, дочасно, допоки люди ще не зрозуміли, що ж то воно і з чим його "їсти"... Це, якби, важко хворого чемпіона світу з боксу примушувати вийти на ринг на милицях, щоб битись за правилами з хоч і аматором... Скільки років у нас панувала державна мова російська, скільки її примушували знати? Пригадайте обов'язкові іспити з російської мови і літератури при вступі до ВУЗів, та викладання у більшості ВУЗів більшості міст України виключно російською мовою? А зараз ви не надаєте українській навіть шансу в школах? І, потім, "сповістите світу", що цю мову ніхто не знає і не сприймає? Дайте нам хоч навчити наших дітей рідною мовою. Мої ж діти вимушено (в Одесі) вчились російською мовою бо українських шкіл поряд ще не було... Так що, давайте казати чесно: знищемо українську мову - тоді і саме по собі відпаде питання української держави. Це добре розуміють наші недруги, тому так зухвало і непримиримо поборюють її. Вона - це душа нації, немає мови - немає і нації (держави). Шануймося, бо ми того варті...
    Кто-то из новонационалистов (кажись Ющенко) подобное выразил гораздо короче. "Один ребенок здоровый, второй хворый калека. Чтобы их уравнять нужно здоровому поломать ноги..."(с)(не дословно, но суть такова)
    Но ложность подобного подхода (про 300 лет убивания мовы) обнаруживается при осознании того факта, что не умерла она за эти века (там где ею пользовался там она и здравствует)...
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

4. Вверх #35444
    User banned
    Насадження на Україні російської мови зайняло 300 років,
    Хто вас утискає у вашому праві спілкуватися рідною мовою ?
    Кому 300 лет запрещали спілкуватися по-украински?

5. Вверх #35445
    Не покидает форум Аватар для Natika
    Дайте нам хоч навчити наших дітей рідною мовою. Мої ж діти вимушено (в Одесі) вчились російською мовою бо українських шкіл поряд ще не було...
    А с чего бы им быть в городе, где всегда подавляющее большинство населения говорило и говорит по-русски?
    /* мерзко хихикает */

6. Вверх #35446
    Посетитель
    Цитата Сообщение от VLD Посмотреть сообщение
    И тут должен быть рассказ про многосотлетнее государство Украина, в которое эмигрировали русскоязычные и (вот же сволочи такие!) не хотят, чтоб украинский язык был для них родным.
    Ага, не отрекаются русскоязычные негодяи от вражьего для нациков языка, да еще и права признать свои требуют ! Ну не наглость ли ?? Хотеть видеть свой родной язык государственным наравне с титульным.......
    Это ж какой нацик такое выдержит........

7. Вверх #35447
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Dema Посмотреть сообщение
    Кто-то из новонационалистов (кажись Ющенко) подобное выразил гораздо короче. "Один ребенок здоровый, второй хворый калека. Чтобы их уравнять нужно здоровому поломать ноги..."(с)(не дословно, но суть такова)
    Но ложность подобного подхода (про 300 лет убивания мовы) обнаруживается при осознании того факта, что не умерла она за эти века (там где ею пользовался там она и здравствует)...

8. Вверх #35448
    Постоялец форума Аватар для Арканум
    Так Ви ж не бажаєте почути, а який тоді сенс говорити?? За останні 300 років наведіть мені приклад заборони вчитись, друкувати, видавати книги російською мовою на теренах України??? Наведіть приклади постанов ЦК про насильницьке "зближення" правописів російської мови з українською... Це добре розуміють наші недруги, тому так зухвало і непримиримо поборюють її. Вона - це душа нації, немає мови - немає і нації (держави). Шануймося, бо ми того варті...
    +100
    В той же час постанови, які обмежували українську мову дійсно існували - Емський та Валуєвський указ.
    Я одного не можу зрозуміти - чому етнічні росіяни краще ставляться до мови, ніж деякі українці? В мене сусід з Ростова, жив на Україні декілька десятків років - вивчив українську, розмовляє по-українськи, хоча міг би розмовляти по-російськи, ніхто б йому слова не сказав. І в той же час (не хочу називати місто, в якому це було, не Одеса), одного разу я їхав у відрядження, потрібно мені було знайти одну вулицю. Поруч були два міліціонери, я спитав "Будь-ласка, як мені знайти вулицю ....". Мент подивився на іншого: "Че он там сказал, я нихера не понял!". Я розвернувся і пішов геть. Міліціонер, людина, яка працює на державній роботі і не володіє державною мовою настільки, щоб зрозуміти одне речення, круто!
    Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають. (с)

9. Вверх #35449
    Живёт на форуме Аватар для Dosvit
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    А с чего бы им быть в городе, где всегда подавляющее большинство населения говорило и говорит по-русски?
    И основан русскими, и т.д. и т.п.
    Заставить правительство говорить правду,также сложно,как кошку купаться.

10. Вверх #35450
    User banned
    Цитата Сообщение от Октябрина Посмотреть сообщение
    Ложность подчеркнутого доказывалась в теме неоднократно.
    что вы хотите от пересичного, если украинское радио букувально час назад на полном серьезе вещало про "гноблення мови" в течение всего советского периода:
    " не друкувалися книжки,
    мова не визнавалася...."

интересно, авторы передачи заблуждаются (тогда с какой луны свалились?) или нагло лгут?

11. Вверх #35451
    Постоялец форума Аватар для РА
    Чудово, вам треба навчити її рідній мові, розмовляти рідною мовою може будь хто, але якщо вона мешкає в Україні їй також потрібно буде знати і українську мову, а для майбутнього вона може вивчите і ще декілька іноземних мов.
    Как Вы замечательно умеете давать советы. Нам на них начхать.
    Повторю в кавырнадцатый раз: государство обязано разговаривать с гражданами на их языке. Точка.
    Мы знаем, что делать, задача ясна.
    Но ваши ошибки не наша вина.

12. Вверх #35452
    zodchiy
    Цитата Сообщение от Арканум Посмотреть сообщение
    +100
    В той же час постанови, які обмежували українську мову дійсно існували - Емський та Валуєвський указ.
    Я одного не можу зрозуміти - чому етнічні росіяни краще ставляться до мови, ніж деякі українці? В мене сусід з Ростова, жив на Україні декілька десятків років - вивчив українську, розмовляє по-українськи, хоча міг би розмовляти по-російськи, ніхто б йому слова не сказав. І в той же час (не хочу називати місто, в якому це було, не Одеса), одного разу я їхав у відрядження, потрібно мені було знайти одну вулицю. Поруч були два міліціонери, я спитав "Будь-ласка, як мені знайти вулицю ....". Мент подивився на іншого: "Че он там сказал, я нихера не понял!". Я розвернувся і пішов геть. Міліціонер, людина, яка працює на державній роботі і не володіє державною мовою настільки, щоб зрозуміти одне речення, круто!
    Колы цэ було? (год)
    п.с. не верю, что они не знали украинский (его учат и учили в любой школе)
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

13. Вверх #35453
    Цитата Сообщение от greenok Посмотреть сообщение
    что вы хотите от пересичного, если украинское радио букувально час назад на полном серьезе вещало про "гноблення мови" в течение всего советского периода:
    " не друкувалися книжки,
    мова не визнавалася...."

интересно, авторы передачи заблуждаются (тогда с какой луны свалились?) или нагло лгут?
    Будь-ласка, ознаймтесь з текстом Валуєвського циркуляру:
    http://ru.wikisource.org/wiki/Валуевский_циркуляр

14. Вверх #35454
    User banned
    Так Ви ж не бажаєте почути, а який тоді сенс говорити?? За останні 300 років наведіть мені приклад заборони вчитись, друкувати, видавати книги російською мовою на теренах України??? Наведіть приклади постанов ЦК про насильницьке "зближення" правописів російської мови з українською... Потім, візьміть (для сміху) українську книгу виданням 1920-1936 років і порівняйте з сучасною... Тогочасні лінгвісти зараз виявились би неучами, бо так "виправили" правопис... Та після таких знущань, яких зазнала українська мова, їй потрібний час, щоб оговтатись... Дайте їй стати на ноги і тоді вирішимо й це питання. Так ви ж бажаєте вирішити його зараз і негайно, як і питання щодо НАТО, дочасно, допоки люди ще не зрозуміли, що ж то воно і з чим його "їсти"... Це, якби, важко хворого чемпіона світу з боксу примушувати вийти на ринг на милицях, щоб битись за правилами з хоч і аматором... Скільки років у нас панувала державна мова російська, скільки її примушували знати? Пригадайте обов'язкові іспити з російської мови і літератури при вступі до ВУЗів, та викладання у більшості ВУЗів, більшості міст України виключно російською мовою? А зараз ви не надаєте українській навіть шансу в школах? І, потім, "сповістите світу", що цю мову ніхто не знає і не сприймає? Дайте нам хоч навчити наших дітей рідною мовою. Мої ж діти вимушено (в Одесі) вчились російською мовою бо українських шкіл поряд ще не було... Так що, давайте казати чесно: знищемо українську мову - тоді і саме по собі відпаде питання української держави. Це добре розуміють наші недруги, тому так зухвало і непримиримо поборюють її. Вона - це душа нації, немає мови - немає і нації (держави). Шануймося, бо ми того варті...
    это не вы пишете тексты для национального радио?)
    давайте посчитаем, сколько раз вы солгали ?

15. Вверх #35455
    Политический аналитик
    Bivaliu, не затруднит уточнить следующее
    Мої ж діти вимушено (в Одесі) вчились російською мовою бо українських шкіл поряд ще не було...
    в виде годов обучения и района города?
    А то сильно уж неверится.
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

16. Вверх #35456
    Не покидает форум Аватар для Гудвин
    +100

Ну как же не вспомнить "Емський та Валуєвський указ"
    Кто бы сомневался.
    А почему Вы скромно забыли о VII конференция КП(б)У ???
    Да, это не Рио-де-Жанейро!

17. Вверх #35457
    Цитата Сообщение от Dema Посмотреть сообщение
    Колы цэ було? (год)
    п.с. не верю, что они не знали украинский (его учат и учили в любой школе)
    2007, місто Кривий Ріг

18. Вверх #35458
    User banned
    а при чем тут мова в УССР, не подскажете?

19. Вверх #35459
    Политический аналитик
    Какое значение Валуевский циркуляр имел при СССР?
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

20. Вверх #35460
    Посетитель
    +100
    А вы действительно этого НЕ понимаете или прикалываетесь ???
    Да потому что, насильно еще никто никого не полюбил......так уж сложилось в природе......когда тебе насаждают насильственным путем любить мову и говорят, что твой родной русский- это язык оккупантов, а это твой язык и язык твоих предков, которые жили в этой стране и вдруг в одночасье стали вражинами, потому что так решили нацисты оказавшиеся у власти.......какое у вас будет отношение ?
    Будете вы уважать и любить то, что вам насаждают, и при этом не уважают и не считаются с вашим родным ??? Думаю, нет. О какой демократии здесь может идти речь ?
    К украинскому языку как к языку все относились бы гораздо лучше , чем сейчас, если бы не эта оголтелая насильственная укранизация, которая и сделала свое черное дело, заставив многих просто ненавидеть этот язык. Вот вам и реалии.

Закрытая тема
Страница 1773 из 3883 ПерваяПервая ... 773 1273 1673 1723 1763 1771 1772 1773 1774 1775 1783 1823 1873 2273 2773 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права