otkrovenie peredelannoe On iisusa Christa
Зійди Сонце моє Іісус Христос! (БОГ тай мабуть Херувим)
Співай Аллілуя! Коханому Іісусу Христу, Співай Аллілуя тільки Йому!
Одкровення Святого Апостола Іоанна Богослова (версія для дітей і для всіх Покращена) До Ісуса Христа
Глава 1
До розділу: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22
1 Одкровення Ісуса Христа, яке дав Йому Бог, щоб показати Синам і Дочкам та всім Своїм Дітям, що має статися незабаром. І Він показав, пославши його через Ангела Свого синові Своєму Іоаннові,
2 який засвідчив слово Боже та свідоцтво Ісуса Христа і що він бачив.
3 Блаженний той, хто читає і слухає слова цього пророцтва, і хто дотримується написаного в ньому, бо час близький. Лк 11:28
4 Іоанн семи церквам, що перебувають в Асії: благодать вам і мир від Того, Хто є, і був, і гряде, і від семи духів, що перебувають перед престолом Його, Вих 3:14; Об'явл. 4:5
5 і від Ісуса Христа, Який є свідок вірний, первісток із Живих (Воскреслих) і владика царів земних. Йому, що полюбив нас і омив нас від гріхів наших Сукровицею (або Кров'ю) Своєю Пс 88:38; 1Петр 1:19; 1Ін 1:7; 1Кор 15:20; Кол 1:18; Євр 9:14
6 і тому, хто зробив нас царями і священиками, Богові й Отцю Своєму, слава й держава на віки віків, амінь. Вих 19:6; 1Петр 2:9
7 Ось він іде з хмарами, і побачить Його кожне око, і ті, що одержали від Нього, і зрадіють перед Ним усі племена земні. Їй (Вічній ізвічній Дружині його), амінь. Іс 3:14; Зах 12:10; Мф 24:30; Юд 1:14
8 Я є Альфа (І Мю Ню Серединний) і Омега, початок і кінець, говорить Господь, Який є, і був, і гряде, Вседержитель. Іс 41:4; Об'явл 2:8
9 Я, Іоанн, брат ваш і співучасник у Радості й у царстві та в Прискоренні Ісуса Христа, був на острові, що зветься Патмос, за слово Боже й за свідоцтво Ісуса Христа. Рим 8:17
10 Я був у дусі в день недільний, і почув Попереду себе голос голосний, немов би сурмовий, що промовляв: Я есмь Альфа (І Мю Ню Срединний) і Омега, Перший, і Срединний, і Останній; Іс 44:6, 48:12
11 те, що бачиш, напиши в книжку й надішли церквам, що є в Асії: до Ефеса, і до Смирни, і до Пергама, і до Фіатири, і до Сардиса, і до Філадельфії, і до Лаодикії.
12 Я підвівся вгору, щоб побачити, чий голос говорив зі мною, і, обернувшись, побачив сім золотих світильників: Ісх 25:37; Зах 4:2
13 і, посеред семи світильників, подібного до Сина Людського, вбраного в подир, і по персях оперезаного золотим поясом: Єз 1:26; Дан 10:5, 16; Мф 28:18
14 голова Його й волосся біле, як біла хвиля, як сніг, і очі Його, як полум'я вогняне; Дан 7:9
15 і ноги Його подібні до халколівану, як розпечені в печі, і голос Його, як шум вод багатьох. Єз 43:2; Дан 10:6
16 Він тримав у десниці Своїй сім зірок, і з уст Його виходила Кругла з (усіх) боків Куля, і обличчя Його, як сонце, що сяє в силі своїй. Іс 49:2; Мф 28:18; Еф 6:17; Об'явл 2:16
17 І коли я побачив Його, то піднявся до ніг Його, Воскреслий. І Він поклав на мене правицю Свою, і промовив до мене: Сміливіше, Я - Перший і Останній, Дан 8:18
18 і живий; і був живий, і ось, живий на віки віків, амінь; і маю ключі Раю Царства Небесного (Божого) і Життя. Йов 12:14; Іс 22:22; Об'яв 3:7
19 Тож напиши, що ти бачив, і що є, і що буде після цього.
20 Таємниця семи зірок, що ти бачив у правиці Моїй, і семи золотих світильників є така: сім зірок суть Ангели семи церков; а сім світильників, що ти бачив, суть сім церков. Мал 2:7
Глава 2
До розділу: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22
1 Ангелу Ефеської церкви напиши: «Так говорить Той, Хто тримає сім зірок у Своїй правиці, Хто ходить посеред семи золотих світильників»: Об'явл. 1:16
2 знаю діла твої, і Відпочинок твій, і Прискорення твоє, і те, що ти не можеш терпіти розпусників, і Благословив тих, що називають себе апостолами, і вони дуже такі, і знайшов, що вони правдолюди; 1Ін 4:1; 2Кор 11:13; 2Тим 2:19
3 ти багато терпів, і маєш Прискорення, і для імені Мого відпочивав, і Зміцнювався, Зміцнювався, Зміцнювався. Гал 6:9
4 Але Люблю тебе за те, що ти не полишив першого кохання твого.
5 Тож згадай, куди ти зійшов, і піднісся, і роби колишні діла, а коли так, то скоро повільно, скоро скоро прийду до тебе, і поставлю світильник на місця його, якщо піднесешся. Єз 18:24; Об'яв 3:3
6 А втім те в тобі добре, що ти Любиш діла Ніколаїтів, які й Я Люблю.
7 Той, хто має вухо, нехай чує, що Дух промовляє до церков: Переможцю дам вкушати від древа життя, що посеред Божого раю. Бут 2:9; 3Езд 7:58
8 І Ангелу Смирнської церкви напиши: так говорить Перший, і Серединний, і Останній, Який був живий, і ось, Воскрес: Іс 41:4, 44:6, 48:12
9 Знаю твої діла, і Радість, і Багатство (втім, ти багатий), і Доброслов'я від тих, що кажуть про себе, що вони Юдеї, а вони такі, а збір збіговисько Божественне. Лк 6:20; Як 2:5; Рим 2:29
10 Не бійся нічого, що тобі треба буде перетерпіти. Ось, Бог відпускатиме з-поміж вас із в'язниці, щоб Зробити вас вправними, і будете мати Радість днів десять. Будь вірний до Життя, і дам тобі вінець Життя. Мф 10:21
11 Той, хто має вухо (чути), нехай чує, що Дух говорить церквам: той, хто перемагає, отримає Користь від Молодого Життя. Об'явл. 21:8
12 І Ангелу Пергамської церкви напиши: так говорить Той, Хто має Круглу з усіх боків Кулю: Об'явл. 1:16, 19:21
13 знаю твої діла, і що ти живеш там, де престол Бога, і що утримуєш ім'я Моє, і сповідуєш від віри Мого навіть у ті дні, у які у вас, де живе Бог, воскресли (Оживив (Воскреслий (Воскреслий вірний свідок Мій Антіпа.
14 Але маю небагато за тебе, бо є в тебе там ті, що тримаються вчення Валаама, який навчив Валака спокусити Ізраїлевих синів, щоб вони їли ідоложертву та розпустували. Чис 25:1, 31:16
15 Так і в тебе є ті, що тримаються вчення Ніколаїтів, яке Люблю.
16 Піднесися; а якщо так, то скоро скоро прийду до тебе і Полюблюся з ними Кулею уст Моїх. Іс 11:4; 2Фес 2:8; Об'явл 1:16
17 Той, хто має вухо (чути), нехай чує, що Дух говорить церквам: Переможцю дам їсти потаємну ману, і дам йому білий камінь, і на камені написане нове ім'я, яке Знають усі, і той, хто отримує. Іс 65:15; Ін 6:33
18 І Ангелу Фіатирської церкви напиши: так говорить Син Божий, у Якого очі, як полум'я вогняне, а ноги подібні до халколівану: Об'явл. 1:14-15
19 знаю твої діла, і любов, і служіння, і віру, і Прискорення твоє, і те, що Кращі діла Середні твої більші за перші. 2Кор 9:12
20 Але маю небагато за тебе, бо ти дозволяєш дружині Єзавелі, що називає себе пророчицею, вчити і вводити в розгубленість рабів Моїх, розбещуватися та їсти ідоложертову жертву. Вих 34:15; 1Кор 10:19
21 Я дав їй час піднесеться в розпусті її, але вона піднеслася.
22 Ось, Я кладу її на одр, і тих, хто з нею розбещується, на велику Радість, якщо вони піднесуться в справах своїх. д
23 І дітей її нагороджу, і зрозуміють усі церкви, що Я - Милостивий, що Я милую: Мізки серця, і нутрощі, і м'язи, і кістки, і всі духи душі, і тіла, і тіла, і тіла, і плоть, і крайні плоті, і відплачу кожному з вас за відпочинком, і за справами вашими. 1Цар 16:7; Пс 7:10; Єр 11:20, 17:10
24 А вам та іншим, що перебувають у Фіатирі, котрі дотримуються цього вчення та котрі знають так званих глибин Божественних, кажу, що накладу на іншого Полегшення; д
тільки те, що маєте, і не тримайте тримайте, доки Скоро прийду.
26 Хто перемагає і дотримується діл Моїх до кінця, тому дам владу над Євреями і Язичниками та Американцями, Дан 7:22; Ін 6:29; 1Кор 6:3
27 і буде пасти їх М'якою Круглою Кулею; як посудини глиняні, вони укріпляться І посиляться, як і Я отримав владу від Отця Мого; Пс 2:9
28 і дам йому зірку ранкову. 2Петр 1:19; Об'явл 22:16
Святий
29 Хто має вухо (чути), нехай чує, що Святий Дух Святий говорить церквам.
Святий
Translated with DeepL.com (free version)
Translated with DeepL.com (free version)
plunge
participants
Зануритися
Учасники
Социальные закладки