|
Существует Постанова КМУ 869 "Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги", в котором утвержден "ПОРЯДОК формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій", где четко расписаны формулы для расчета тарифов, его надо учитывать при проверке обоснованности тарифов.
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/869-2011-%D0%BF/page3
Интересен п.25:
"Вартість інших послуг (утримання служб консьєржів, вбудованих паркінгів, установлення і утримання пристроїв замково-переговорного зв'язку тощо) сплачується понад розмір плати за послуги на підставі договорів, укладених між власниками житлових будинків (гуртожитків), власниками (наймачами) квартир (житлових приміщень у гуртожитку), власниками нежитлових приміщень у житловому будинку (гуртожитку) та відповідними надавачами послуг."
Т.е. за услуги домофона и охрану мы должны заключать личные договора (как к примеру сейчас я плачу в другом доме за домофон), и оно должно считаться с квартиры, а не с кв м.
А также существует интересный "ПОРЯДОК доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад" (Зареєстровано в Міністерстві юстиції України 16 серпня 2012 р. за № 1380/21692) http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1380-12/paran13#n13
2.1. Суб’єкти господарювання здійснюють розрахунки економічно обґрунтованих витрат на виробництво (надання) житлово-комунальних послуг і подають їх органам, уповноваженим здійснювати встановлення тарифів.
2.2. Протягом п'яти робочих днів з дня подання відповідних розрахунків до органу місцевого самоврядування суб’єкти господарювання інформують споживачів про намір здійснити зміну тарифів за визначеними цим Порядком способами.
2.4. Суб’єктами господарювання, що надають послугу з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, до відома споживачів доводиться така інформація:
загальний розмір тарифу (з податком на додану вартість) для кожного конкретного будинку;
перелік послуг, що входять до складу послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, що надаватимуться в кожному конкретному будинку, та їх вартість;
періодичність та строки надання послуг;
обґрунтування причин зміни тарифу (зазначення розміру діючого тарифу та відсотка відшкодування затвердженим тарифом собівартості, планового економічно обґрунтованого тарифу, дати, коли тариф востаннє переглядався, причин перегляду тарифу, визначення відсотка зростання основних складових тарифу (заробітної плати, електроенергії, матеріалів), визначення відсотка підвищення тарифу тощо);
інша додаткова інформація, визначена суб’єктом господарювання та/або органом місцевого самоврядування.
Зазначена інформація доводиться до відома споживачів шляхом розміщення на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування в мережі Інтернет (за наявності), в друкованому засобі масової інформації місцевої сфери розповсюдження (перевага надається друкованим засобам масової інформації органу місцевого самоврядування), веб-сайті суб’єкта господарювання (за наявності) та в кожному конкретному будинку (на прибудинковій території), зокрема на інформаційних стендах у під'їздах будинків та біля них.
Последний раз редактировалось AEN; 15.01.2015 в 01:18.
Что-то я не помню сообщений об изменениях тарифов у нас на стендах, правда я бываю редко. А вообще УК Фаворит где-то утверждала и согласовывала свои тарифы? Ревизионная комиссия ОСМД, ждем результатов проверки.
я правильно понимаю что, большинство молча оплачивают за отопление ???
Я тоже с ноября не плачу, пока не увижу утвержденных обоснованных тарифов. Они обосновали повышение? Нет!
Вчера удалось созвониться с одним из членов РК. В декабре им поработать не удалось. После Нового года две недели все только ели, пили и никто не работал. Вот только теперь должны начать.
Будем ждать.
По поводу оплаты-неоплаты за отопление. Нами было отправлено коллективное письмо с просьбой разъяснить причину отсутствия тарифов. Ответа, на сколько я знаю, нет и, как я понимаю, не будет. А утвердить фаворитовские тарифы в установленном порядке УК не может или не хочет. Поэтому махновщина "хочу плачу - хочу не плачу" спровоцирована как раз именно теми, кто казалось бы должен быть заинтересован в своевременности платежей.
Quot homines, tot sententiae
Остается надеяться, что вызвавшаяся группа добровольцев доведет до результата, взятые на себя обязы, и наконец выложит тут тарифы по которым нужно платить.
А пока, К СОЖАЛЕНИЮ, единственная мера воздействия - не платить, пока не разберемся. И чем больше будет неплательщиков,тем быстрее нам поможет разобраться УК
Можно и объявы на инфодосках в парадных и лифтах развесить, для тех кто на форум не заходит, что в связи с необоснованностью выставляемых счетов за квартиру и отопление не нужно платить, до выяснения обстоятельств.
Последний раз редактировалось Константин Д; 15.01.2015 в 14:33.
а вы вообще ни за что не платите или платите только за свет/воду? Мы готовы присоединиться к движению, но боюсь, если придем в офис рассчитаться только за расходы по счетчику, то нас там съедят. Или начнут действовать по классической схеме "не будут приобретать- отключим газ" (электроэнергию в нашем случае)
🍼brand new luv
19.04.2014
Меня только волнует оплата за газ... в нынешней ситуации, что бы не получилось еще хуже, они за газ не заплатят, обоснуют не оплатой и будем греться тепло вентиляторами.
А еще рановато.
Любой женщине для счастья нужно всего две вещи: муж и все остальное.
Социальные закладки