Генеральному прокурору України
Луценко Ю.В.
адвоката Гребенюка Петра Петровича,
члена АО «Одеська обласна колегія адвокатів»;
в інтересах підзахисного Кравчука Олександра Леонідовича , 01.04.1974 р.н.
З А Я В А про перевірку прокурорів на доброчесність і профпридатність
Прошу перевірити на доброчесність і профпридатність прокурорів, які з квітня 2011 року зовсім не реагують на мої заяви, заяви мого підзахисного Кравчука О.Л. про застосування до нього тортур, погроз, інших незаконних методів дізнання і слідства в Приморському райвідділі міліції м.Одеси в лютому 2011 року.
Показать скрытый текст жалоба
Я з 15 квітня 2011р. добиваюсь справедливого вирішення проблеми незаконного притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння особливо тяжких злочинів ( вбивства і розбою ) Кравчука Олександра і його незаконного арешту, який продовжується шостий рік (!).
Мій підзахисний Кравчук Олександр Леонідович незаконно притягнутий до кримінальної відповідальності Приморським РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області за п.п.6, 12 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України в результаті застосування тортур до нього, погроз вивезти за місто і вбити, якщо не візьме на себе чуже вбивство...
За даним фактом я був на особистих прийомах у всіх семи прокурорів Одеської області, але проблема не вирішена.
Прокурори вперто не вбачають в діях працівників міліції складів злочинів, передбачених ст.ст. 126, 127, 129, 364, 365, 371, 372, 373 КК України.
Бувший прокурор Приморського району м.Одеси П., а сьогодні – головний кадровик прокуратури області на протязі 5 років приховував посадові злочини в міліції відносно Кравчука О.Л., так як сам причетний до цих злочинів (пропустив беззаконня в міліції).
Кравчук О.Л. дійсно не скоював цих злочинів, не має і не може бути жодного законного доказу його причетності до цих злочинів, а «визнавальні» покази є недопустимими доказами, так як отримані під тортурами, від яких Кравчук відмовився ще на стадії завершення досудового слідства в квітні 2011 року і про що Кравчук заявив суду ще в липні 2011 року.
Повторне судове слідство в Київському райсуді м.Одеси по другому колу у справі завершується, а всі міліціонери, які причетні до незаконних методів дізнання і слідства, а також прокурори, які укривали тяжкі злочини в міліції, прокуратурою області не притягнуті до кримінальної відповідальності.
На всі наші скарги в Генеральній прокуратурі України не реагували, до керівництва ГПУ ці скарги не доходили, а співробітники апарату ГПУ все приховували.
Останній раз я звернувся зі скаргою на ім’я Луценка Ю.В. 04.07.2016р., але чомусь в.о. начальника другого наглядового відділу управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Родік О. 15.07.2016р. за №17/7-р (що це за вихідний номер взагалі?) направив мою скаргу першому заступнику прокурора Одеської області Саулку О.І. (чому не прокурору області?). Знову повторюється стара історія про приховування прокурорами тяжких злочинів в міліції. В прокуратурі області П. знову вчинить дії по укриттю тяжких злочинів в міліції і в прокуратурі, а завідомо невинна особа Кравчук О.Л. більше 5 з половиною років ні за що знаходиться в СІЗО з вини прокурора П. та інших.
З проблемою можна детально ознайомитися на «Одеському форумі»: http://forumodua.com/showthread.php?t=2093071
Завідомо невинна особа Кравчук Олександр Леонідович шостий рік незаконно утримується в СІЗО, а прокурори чекають на обвинувальний вирок відносно Кравчука, незважаючи на те, що не має жодного законного доказу його причетності до вбивства та розбою, та й не може бути навіть.
У справі не має жодних речових доказів, знаряддя вбивства, слідів пальців рук, інших біологічних слідів, не має свідчень свідків, відеозаписів, які б говорили про причетність Кравчука О.Л. до цих особливо тяжких злочинів. Жодна з 27 проведених експертиз також не говорить про причетність Кравчука до вбивства і розбою. Тому я і говорю про Кравчука як про завідомо невинну особу, вина якої жодним законним доказом не була доказана ні під час затримання, ні під час досудового слідства, ні під час двох судових слідств. Все обвинувачення будується на «визнавальних» показах, отриманих під жорстокими тортурами і реальними погрозами вбити.
Це дуже гарний приклад прокурорського свавілля і бездіяльності, за що винні прокурори мають бути звільнені з прокуратури. Прокуратура зобов’язана провести досудове слідство за заявами Кравчука про скоєні злочини відносно нього в повному обсязі. Без цього неможливо зрозуміти як особа, яка ніколи раніше не була на місці вбивства, під час проведення відтворення обстановки і обставин події показувала слідчому під відеозапис в присутності першого адвоката як вона начеб то вбивала жінку. А на цей сфабрикований «доказ» прокурори постійно посилаються під час судового слідства і під час необ’єктивного розгляду численних скарг Кравчука О.Л., моїх скарг і скарг його матері.
Всі наші скарги знаходяться в прокуратурі Одеської області.
Прошу перевірити роботу всіх прокурорів, які були причетні до незаконного розгляду чисельних скарг Кравчука О.Л. і моїх скарг на незаконне притягнення за особливо тяжкі злочини завідомо невинну особу Кравчука О.Л. та застосування до нього незаконних методів дізнання і слідства та звільнити їх з органів прокуратури за профнепридатність.
Прошу направити слідчого ГПУ до Кравчука О.Л. в Одеський СІЗО для отримання від нього повторної заяви про скоєні злочини відносно нього в міліції Приморського району м.Одеси та в прокуратурі Одеської області.
23.07. 2016р.
З повагою, адвокат П.П.Гребенюк
Социальные закладки