Шановна, давайте ми обидва будемо послідовними.
Я вас не питав про москвичів - це ви мені привели таку аналогію.
Я лише попросив навести конкретний приклад.
Дуже добре, що мої співвідчизники повертаються.
Але ж... Це чисте Шапіто... Хто ВАМ, ТАМ вказує як вам розмовляти?

Ви, перебуваючи на Колимі, відчуваєте що ваші права, як російськомовної громадянки порушені?

Судячи з усього, ви ж мабуть ще слова не сказали українською, а вже суцільний протест. Я вже не раз писав, що особисто використовую однаково часто як російську, так і українську залежно від обставин.
При цьому не відчуваючи жоднього дискомфорту.
Моя вам порада - перед поверненням, хоча б з місяць не дивіться телебачення. Бо ТАМ воно видно свої обов'язки телезомбатора виконує на 100%. Недаремно, за всіма соціологічними опитуваннями українці ставляться до росіян в більшості позитивно, в той час як росіяни до українців 3/4 з негативом.
За що ж ви так Одесу не любите?
Спочатку покинули рідне місто, тепер бозна в чому звинувачуєте одеситів. Ви справді вважаєте, що ми дурніші за інших? Чому одесит, корінний чи ні, має розмовляти єдиною лише російською мовою?
Під це визначення я не підходжу точно, бо розмовляю чотирма.
А чи відомо вам, як КОРІННІЙ одеситці, що під саме визначення "корінний" потрапляє відсотків з 15 в кращому випадку? Бо одесити - це болгари, росіяни, молдавани, українці, і т.д. і т.п з прилягаючих населених пунктів, які в свою чергу - мультинаціональні.
Чи ще пам'ятаєте ви, що так звана "одеська мова" - це синтез російської, української, та ідишу? Проти чього боретеся?!
Социальные закладки