|
А где я там писал, что Бандера герой только потому, что за ним охотились куча комисарщины?
http://www.radiosvoboda.org/content/Article/1365214.htmlБандера за кілька років зробив блискучу політичну кар’єру, уже 1934-го посівши місце крайового провідника ОУН на західноукраїнських землях. Організація суміщала широкі пропагандистські кампанії з партизанською війною проти польських окупантів. У 1934 році бойовик ОУН Григорій Мацейко у Варшаві вбив польського міністра внутрішніх справ генерала Броніслава Пєрацького, відповідального за державний терор проти українців. Після цього проти Бандери та його соратників відбувся судовий процес, що справив величезний вплив на свідомість як українського, так і польського суспільства. Зокрема, польське видання «Wiadomości Literackie» 15 грудня 1935 року опублікувало статтю Ксаверія Прушинського, де було сказано:А орган польських народовців «Prosto z mostu» надрукував статтю «Справа найважливіша з важливих», у якій наголошувалося:«17 років товкмачили нам, що поширювання, навіть з допомогою насильства, на окраїнах польської мови є рівнозначним із поширюванням польськости, защіплюванням любови до Польщі. А ось тут ці люди, хоч знають польську мову, не хочуть говорити по-польськи… Вчили нас, що ціла та «Україна» є штучним творивом, яке зникне з останніми слідами австрійської держави, твором якої вона була. А тим часом – це та «Україна» своєю ненавистю до нас бухає сьогодні сильніше, ніж за тих давніх, неспокійних часів… Треба, щоб усі в Польщі застановилися над загадкою тих контрастів. Звідомлення з процесу друкують всі щоденники в Польщі. Треба, щоб ми довгою чергою пройшли попри лаву обвинувачених, щоб заглянули глибоко в очі цих хлопців. Це мусіло бути щось важливе, коли уклад взаємин двох сусідніх народів і роля держави зуміли знищити в цих людей захоплення молодістю й життям і замість того зродити думку про вбивання та самопожертву».«Ми, польські народовці, маємо обов’язок найголосніше казати про те, що існує український народ, що він живе і бореться за своє право на життя. Саме ми мусимо розуміти й цінити героїчне зусилля українського народу, який протягом сотень років не має своєї державності, що його русифікують, полонізують, роздирають, а він завжди триває. Хай українських націоналістів буде тільки жменька, проте напруження жертовности, посвяти й героїзму тієї жменьки таке наявне велике, що його вистачає не лише на те, щоб воскресити, а навіть створити націю».
Вот благодаря таким как Бандера и существует Украина.
Expect no mersy.
Боже, дай всем кацапам по роже. ©
в огороде бузина....
на вопрос не ответил
странно....у нас в городе более 20 заводов. почему я должен идти имено на ХТЗ? Ах, вы больше ничего о моем городе не знаете.... Понятно.....не ходил, значит - попробуй
Но тогда зачем все эти вопросы? Раз у тебя уже есть "отношение к субъекту"? Ты же уже все для себя решил.очень даже понятны - выражают иронично-брезгливое отношение к субъекту
Суверенность и нация, начинаются с сильной, либеральной экономики...
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
Для кого конкретно бандера герой?Сообщение от GR_;8813988[B
Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода – некомерційна інформаційна служба, яку фінансує Конгрес Сполучених Штатів Америки і яка веде радіомовлення на країни Східної і Південно-східної Європи, Кавказу, Центральної Азії, Близького Сходу. Понад 35 мільйонів слухачів звикли щодня слухати передачі РВЄ/РС.
Я обожаю этот ресурс...
Галан это россиянин ? Молодая училка из под Полтавы тоже москалька ?
Вы понимаете что страдал от Бандеровских бредней мирный украинец....в Харькове НКВД боролось против УПЫ ? Вам его таким надо было оставить ?
Норально да ? Красавица Площадь Дзержинского в руинах ,звыняйте нам надо самостийныкив переловить....
Да вы не очень то упирайтесь на товарища Полищука.Он не соизволил даже с открытыми ныне документами ознакомиться,когда стряпал свои заказные писюльки.
Предлагаю почитать,что пишет по поводу этого гневного обличителя,доктор исторических наук Владимир Сергейчук.Я прочитав дуже уважно «сповідь українця», і хоч не належу до націоналістичних організацій, народився у повоєнний час на історичній Київщині, але повинен відповідати Вікторові Поліщуку: на відміну від нього, я не тільки ознайомлений з писаннями ідейних противників ОУН-УПА, але й переглянув велику кількість документів з колишніх таємних арxівів. І саме це змушує мене не мовчати у зв'язку з появою книги Віктора Поліщука, який, не попрацювавши в тепер відкритих учорашніх спецхранах (таку можливість сьогодні мають усі дослідники), узявся з чужого голосу «змити з українського народу пляму ганьби за злочини ОУН-УПА», бо, мовляв, «існує потреба правди. Це треба сказати. Бо гірка правда краще лікує, ніж солодка брехня» (ст. 26).
http://zustrich.quebec-ukraine.com/lib/nasha_krov_1.html
Кстати наш канадский политолог,любил публиковаться на сайте с очень выразительным адресочком:
http://poliszczuk.narod.ru/
С чего бы это?
Якщо нікчеми почувши твоє ім’я здіймають галас, значить воно звучить гордо.
Социальные закладки