| ||
щас почерковедческие экспертизы делают только в двух местах: в ОНИИСЭ (на Ласточкина) и в НИИКЦ (на Прохоровской). по ксероксам экспертизу не проводят. по сути ничего не понял. кто взял кредит? если мистер Х от имени брата, то пусть банк подает иск о взыскании долга по кредитному договору, а брат заявляет, что кредитный договор не подписывал, и просит назначить почерковедческую экспертизу. нужно найти свободные образцы почерка 7-8 оригиналов документов +- пол года от даты заключения договора, и в суде даст образцы подписи - 6-7 листов подписи в присутствии судьи. экспертиза стоит около 1500 грн. которые вначале нужно заплатить брату. если будет заключение, что подпись не брата, то с банка взыщут расходы на экспертизу в пользу брата
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
родственники зовут в германию -- нужно оформить визу. для этого надо ехать в киев в немецкое посольство, но я слышал, что где-то на старопортофранковской есть толи консульсульство, толи представительство, где есть упрощенный ваирант получения визы. может кто-то слышал? но у меня есть еще один вариант: оформить шенгенскую визу в польшу и из польши отправиться в германию. насколько это законно? есть ли какие-то условия? спасибо заранее!
Здравствуйте, просветите меня пожалуйста. Я официально состою в браке, от брака имею ребенка, с мужем вместе не живем. Сама составила иск о взыскании с мужа алиментов на ребенка и на мое содержание.
Через месяц мне выдали «Ухвалу про усунення недоліків заяви». А саме, посилання на докази, якими підтверджуються фактичні обставини справи, зокрема:
- відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом по позивних вимогах про стягнення аліментів на утримання дитини.»
Быть может мне не в суд нужно обращаться или все же в суд но не с исковым заявлением, а чем-то иным? Помогите совсем запуталась. Заранее спасибо.
Так там больше и нет ничего, только сроки и мои права.Я так поняла, что нужно составить "Заяву про видачу судового наказу"? Тогда это значительно сокращает сроки и меньше волокиты? А необходимо ли мне оплачивать судебные траты и т.д. Еще раз спасибо.
До ------------------- районного суду
м. Одеси
650----, м. Одеса, вул. -----------
Позивач: ------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Відповідач: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Позовна заява
про стягнення аліментів на утримання дружини та неповнолітньої дитини
З відповідачем у справі я перебуваю у зареєстрованому шлюбі з ------------ року,що підтверджується свідоцтвом про реєстрацію шлюбу ( 1-ЖД № -----, актовий запис № -----). Від шлюбу ми маємо неповнолітню дитину – доньку --------, яка народилась -------- року, що підтверджується свідоцтвом про народження (1-ЖД № ------, актовий запис ---------------- року).
Донька проживає разом зі мною та знаходиться на моєму утриманні та вихованні. На утримання дитини ----------- матеріальної допомоги не надає. В даний час я перебуваю у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років тому не маю можливості самостійно забезпечити матеріальні потреби моєї дитини, а її батько матеріальну допомогу мені, як дружині, що має на вихованні та утриманні дитину, що не досягла трьох років , також не надає.
Згідно ст.180 СК України: Батьки зобов'язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття.
Згідно ч.2 ст.84 СК України: Дружина, з якою проживає дитина, має право на утримання від чоловіка - батька дитини до досягнення дитиною трьох років.
В зв’язку з тим, що я маю на утриманні неповнолітню дитину, а відповідач проживає далеко від мого місця проживання, я не маю змоги подати позов за місцем проживання відповідача, тому прошу даний позов розглядати за місцем мого проживання, у Одеському районному суді. На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 3, ч. 1 ст. 110, 118-120, ч.3 ст. 81 ЦПК України та на підставі 80, 84, 180, ч.3 ст. 181, 182, 183 СК України,
Прошу:
Присудити кошти на утримання (аліменти) дитини -------------, яка народилася ------------року, та стягувати їх з -------------, на мою користь в розмірі 1/4 частки з усіх видів його заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 30 відсотків від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку починаючи з дня пред'явлення цього позову і до досягнення дитиною повноліття, а саме до -----------року
Присудити кошти (аліменти) на моє утримання, та стягувати їх з -------------, на мою користь в розмірі 1/6 частки з усіх видів його заробітку (доходу) щомісячно, починаючи з дня пред'явлення цього позову і до досягнення дитиною 3-х років.
Додатки:
1. Копія паспорту. – 2 копії
2. Копія свідоцтва про шлюб – 2 копії.
3. Копія свідоцтва про народження дитини – 2 копії.
4. Копія заяви для направлення відповідачу.
5. Довідка з місця проживання.
6. Копія довідки з місця проживання.
7. Квитанція про сплату судового збору. (відповідно до ст. 81 Цивільного процесуального кодексу України судові витрати не сплачувались).
смотря какой размер алиментов. если в размере 30% от прожиточного минимума, то да - приказное производство (п. 4 ст. 96 ГПК), и иск нельзя подавать не обратившись за выдачей приказа. если больше, то исковое.
исковые требования:
в данном случае судья гонит. нужно в ответ на ухвалу об устранении недостатков написать, что с заявлением о выдаче приказа не обращалась, поскольку прошу алименты более чем 30% прожиточного минимумаПрисудити кошти на утримання (аліменти) дитини -------------, яка народилася ------------року, та стягувати їх з -------------, на мою користь в розмірі 1/4 частки з усіх видів його заробітку (доходу) щомісячно, але не менше ніж 30 відсотків від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку
Всё что в этой жизни доставляет удовольствие - или незаконно, или аморально, или приводит к ожирению!:(
Судда ---- районного суду розглянувши позовну заяву --------------------- до --------------- про стягнення аліментів
ВСТАНОВИЛА
22.06.2011 року позивачкою подана вищезазначена позовна заява, в якій вона просить стягнути із відповідача аліменти на утримання дитини у розмірі 1/4; від доходу відповідача, але не менше ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та на своє утримання у розмірі 1/6 доходу відповідача.
Відповідно до ч.1 ст 122 ЦПК суддя відкриває впровадження у цивільній справі не інакше як на підставі заяви, поданої і оформленої у порядку, встановленому цим Кодексом.
Так, відповідно до ч2 ст 119 ЦПК позовна заява має містити, зокрема, зазначення доказів, які підтверджують кожну обставину справи.
Крім того, позовна заява щодо вимог, визначених у частині першій статті 96 ЦПК, може бути подана тільки в разі відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом.
Вказані вимого позивачем не виконані.
Керуючись ст..ст.119, 121 ЦПК України, -
УХВАЛИЛА
Позовну заяву -------------------- до ----------------- про стягнення аліментів – залишити без руху.
Надати позивачеві строк – 5 днів з дня прийняття ухвали для усунення недоліків заяви, а саме посилання на докази, якими підтверджуються фактичні обставини справи, зокрема:
- щодо матеріального стану сторін;
- відмови у прийнятті заяви про видачу судового наказу або скасування його судом по позивних вимогах про стягнення аліментів на утримання дитини.
Роз'яснити позивачеві, що у разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, позовна заява вважається неподаною, що не перешкоджає повторному зверненню до суду.
Последний раз редактировалось Карапузка; 09.08.2011 в 19:55.
Свои сроки я уже пропустила, а теперь сижу и не знаю что делать...
ст. 96 ЦПК предусматривает, как я поняла алименты только на ребенка. Но я в иске прошу алименты и на мое содержание… Получается мне нужно действовать только по второму варианту? Если да, то эти 30% я убираю, а после открытия производства по делу приношу что-то вроде «Уточнення позивних вимог»? Если "да", то куда нести - секретарю судьи или опять в канцелярию?Спасибо за помощь!
в канцелярию с указанием номера дела и ФИО судьи. алименты на себя и алименты на ребенка - разные исковые требования, которые могут рассматриваться раздельно, поэтому это не аргумент против приказного производства в части взыскания алиментов на ребенка. вопрос только в размере алиментов
Поняла. Спасибо огромное!
Социальные закладки