напомни, что УПА делал в Польше и почему там их могилы?Львівські волонтери упорядкували могили УПА в Польщі
|
напомни, что УПА делал в Польше и почему там их могилы?Львівські волонтери упорядкували могили УПА в Польщі
Нагадую...
Західна Галичина (історична територія України, яка входила у склад Галицько-Волинської держави на момент її входження в Річ Посполиту) була окупована Польщею, і досі перебуває в її складі.
Внаслідок операції "Вісла" більшість українців Західної Галичини було переселено в Східну Галичину.
УПА боролась проти польської німецької та радянської окупації на українських землях, де жили етнічні українці, в тому числі на тенриторії Західної Галичини.
Вчіть матчастину.
ну куда
Руське воєводство речі Посполитої (1400і-1772) не так просто назвали, а воно було за розмірами як всі решта воєводств разом взятими
потім королівство Галіцієн унд Лодомерієн(1772-1918), яке зробили майже по кордонах середньовічного Галицько-Волинського князівства, тільки додали етнічні польські землі біля Кракова. І тільки 30 років 1920-1939 ЗУ була під владою Польщі без яких небудь автономій
ну і в любому випадку "где стою там и мое" для 19 - першої половини 20 ст це нормальний стан справ, такі вже часи були
Я думаю вам надо начать предъявлять притензии с моей точки зрения(т.к у вас очень много претензий)к жестокому, дерзкому и великому завоевателю - Чингизхану. Он все же дошел до ВАС и до последнего моря (это и з названия книги Яна)- Средиземного.Так что начинайте с монгол, а дальше пока дойдете до СССР- там много было империй , думаю и пыла у вас не останется..
я не є послідовником УПА чи ще чогось
але УПА воювало тільки проти тих хто на той момент був "ворогом" на їхній землі
їхні методи, вороги і союзники, то вже інша тема, але ніякої експансії чи імперіалізму не було
в СРСР класовий тероризм - священник чи багатий селянин? розстріляти
в німців етнічний тероризм
в угорців і румун теж етнічний тероризм, тільки в "цивилізованіших" масштабах
то якщо УПА оточена таким державами, звідки в неї візьмуться нормальні методи?
я про 1930-40, коли діяла ОУН-УПА
Социальные закладки