Сообщение от
Сварог1
Детально вам може всі нюанси пояснити лише реєстратор.
Вас визвуть в так званий «відділ продажу», щоб видати Акт і довідку. Потім Вам запропонують поїхати до «фірми» і купити Адресну довідку і Розпорядження Малиновської РА від 21/10/2015 (Розпорядження обов'язково повинно бути). Вартість даної Адресної довідки від «фірми» - 500 грн. і зразу видають (вони їх всі скупили). Суто теоретично, дану довідку можна отримати в КП «Право» - 120 грн. 10 діб. (або 60 грн. для певних категорії людей), тільки потрібно принести (хоча б один раз) Розпорядження. Крім того, вам запропонують (може вже не пропонують), щоб реєстрацією зайнялась «фірма» - 350 дол. (по місту розцінки від 200-400 дол.). Якщо займетесь реєстрацією самостійно (заяву все рівно ви будете писати самі в будь-якому випадку), то це буде коштувати 200 грн. (Старицького, 10А, поруч з Іванівським мостом або Шевченко, 4 – центр адмінпослуг). Вибирати Вам, головне, щоб спеціально не було створено проблеми, яка б примушувала йти до вказаної «фірми» і вирішувати її за вказану суму. За Адресну довідку, явно, що Забудовник не платив 500 грн.. Єдине, що ймовірно 500 грн. складається із витрат на довідку та виготовлення тех.паспортів на квартири. А згідно умов Меморандуму, ми повинні відшкодувати витрати на підготовку документів.
Але як завжди: «гладко било на бумагє да забилі об оврагє». Реєстраційна служба може відмовити вам у реєстрації. Чому? Крім документів, що вам видадуть, є ще загальні документи: договір оренди землі; сертифікат; акти і т.д, які подає Забудовник (чи кооператив) в реєстраційну службу. На скільки мені відомо, на даний момент, реєстраційна служба знайшла, якісь «блохи» в документах і тепер узгоджують із Забудовником, де правильно поставити «коми» або може щось серйозніше, я не знаю. Може все вже узгоджено. Тому, раджу, перед тим як йти реєструвати право власності поцікавтесь у «відділі продажу» або на Старицького, 10 чи все в порядку із загальними документами. Якщо – так, то платіть мито і за послуги (206 грн. до 100 кв.м. квартири) чекайте 7 діб та отримуйте Свідоцтво та витяг.
Социальные закладки