Результаты опроса: Кто мы такие, русские и украинцы?

Голосовавшие
632. Вы ещё не голосовали в этом опросе
  • Один народ, имеющий общие исторические корни.

339 53.64%
  • Два славянских народа, существующие в истории параллельно.

265 41.93%
  • Не знаю, но думаю, что сейчас это не имеет значения.

28 4.43%

Тема: История России и Украины от древних времен до современности.

Ответить в теме
Страница 37 из 372 ПерваяПервая ... 27 35 36 37 38 39 47 87 137 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 721 по 740 из 7439
  1. Вверх #721
    Постоялец форума Аватар для Олег_кв
    Цитата Сообщение от cape Посмотреть сообщение
    Уния, как таковая, навязана так горячо любимому Вами украинскому народу взамен православия, которое те самые славные предки нынешних блюстителей одесской монументалистики защищали до смерти и против ляхов и против татар и против турок. Вы с ней разобрались?

Что значит проукраинскую? Хорошую для Украины? Какой? А москали насаждают чужие обычаи? Для Вас?

Вы не понимаете, что опять рассуждаете с точки зрения титульника которому на остальных наплевать?

Я, да и не только я, крещен московской патриархией, если можно так выразиться. И хотя не могу сказать, что верующий и разбираюсь в церковных законах и правилах, но уж никак в данном раскладе московский патриархат не выглядит раскольником. А вот наши украинские - 100%. Поскольку наши прыгают в бок какой угодно, только от Москвы.

О каком объединении христиан Вы говорите, поясните пожалуйста, под чьей эгидой. Папы?
    Так боролись проти унії тому, що вона несла чужу мову і традиції. Але дії цієї церкви виявились зовсім не такими і зараз до УГКЦ таких звинувачень не приклеїти ніяк.

Проукраїнську - таку, яка підтримує українську мову, українську культуру, українські звичаї, які є рідними для українців. Відповідно московські традиції (наприклад обожнювання царів) є для нас чужими, як і московська мова, якою правлять в церквах МП. Може для росіян це і рідне, але ж насадження ведеться українцям. Я ж не забороняю вам ходити в МП, але захоплення всіх наших стародавніх українських монастирів (в т. ч. Почаївської лаври, яку вночі захопили з допомогою КГБ), які розміщенні переважно в сільській україномовній місцевісті - це як назвати. Для мене це фашизм натуральний.

2. Вверх #722
    User banned Аватар для ALKA
    Відповідно московські традиції (наприклад обожнювання царів) є для нас чужими, як і московська мова
    Вам чужая так не ходите туда.Делов то....гм..."странный курсант"...Или Вы мне будете указывать куда ходить ?
    Так я например последний раз в церкве был в Японском Кобэ, в буддийском храме... туристом.

3. Вверх #723
    Живёт на форуме
    [QUOTE]
    Цитата Сообщение от Олег_кв Посмотреть сообщение
    Так боролись проти унії тому, що вона несла чужу мову і традиції. Але дії цієї церкви виявились зовсім не такими і зараз до УГКЦ таких звинувачень не приклеїти ніяк
    Т.е., если я правильно понимаю, униаты более украинцы, чем православные?

Проукраїнську - таку, яка підтримує українську мову, українську культуру, українські звичаї, які є рідними для українців. Відповідно московські традиції (наприклад обожнювання царів) є для нас чужими, як і московська мова, якою правлять в церквах МП. Може для росіян це і рідне, але ж насадження ведеться українцям. Я ж не забороняю вам ходити в МП
    А мы кто?! Вот я лично, гражданин украины, православный, небыл-несостоял-непривлекался, кто? Не украинец? Не кажется ли Вам, что поддержка явная очевидная со стороны того же президента какой то одной стороны в такой тонкой сфере как вера как минимум некорректна? Да я туда не хожу. Точнее захожу иногда, но так, на свой манер. Врать не хочу. Тешу себя, что может все же в этом мире действительно есть что-то верховно хорошее, только не могу в это окончательно поверить...

але захоплення всіх наших стародавніх українських монастирів (в т. ч. Почаївської лаври, яку вночі захопили з допомогою КГБ), які розміщенні переважно в сільській україномовній місцевісті - це як назвати. Для мене це фашизм натуральний
    Очень плохо. В отношении фашизма - не знаю, они насколько мне ведомо никакую церковь не привечали, не взирая на надписи на пряжках ремней. Ответные действия нынешние лучше? Возврат при неполном непротивлении сторон?

Простите, еще раз поинтересуюсь: под чьей эгидой имеется в виду воссоединение христиан? Больно уж широкий размах, как по мне.

4. Вверх #724
    User banned Аватар для BWolF
    [QUOTE=cape;1634321]
    Конечно, даже Т.Г. Шевченко в произведении "Тарасова ніч" их упомянул:
    ...
    Виростають нехрещені
    Козацькії діти;
    Кохаються невінчані;
    Без попа ховають;
    Запродана <самоцензура> віра,
    В церкву не пускають!
    Як та галич поле крив,
    Ляхи, уніати
    Налітають, — нема кому
    Порадоньки дати.
    ...
    Обізвавсь Тарас Трясило
    Віру рятовати,
    Обізвався, орел сизий,
    Та й дав ляхам знати!
    Обізвався пан Трясило:
    «А годі журиться!
    А ходім лиш, пани-брати,
    З поляками биться!»
    ...
    http://www.run.org.ua/content/view/474/42/
    Правда появляются вопросы - почему при наличии униатов казаки не могли проводить столь важные для них обряды и от кого же славный казак собирался веру спасать?

5. Вверх #725
    [QUOTE=cape;1634321]

А мы кто?! Вот я лично, гражданин украины, православный, небыл-несостоял-непривлекался, кто? Не украинец? Не кажется ли Вам, что поддержка явная очевидная со стороны того же президента какой то одной стороны в такой тонкой сфере как вера как минимум некорректна? Да я туда не хожу. Точнее захожу иногда, но так, на свой манер. Врать не хочу. Тешу себя, что может все же в этом мире действительно есть что-то верховно хорошее, только не могу в это окончательно поверить...

Очень плохо. В отношении фашизма - не знаю, они насколько мне ведомо никакую церковь не привечали, не взирая на надписи на пряжках ремней. Ответные действия нынешние лучше? Возврат при неполном непротивлении сторон?

Простите, еще раз поинтересуюсь: под чьей эгидой имеется в виду воссоединение христиан? Больно уж широкий размах, как по мне.
    В УГКЦ збережені православні звичаї, українська мова і канонічність, як і в УПЦ КП. В УПЦ МП - відсутні місцеві звичаї і мова. Українець без української мови - це як Україна без українців (були навіть такі плани - заселити наші землі німцями чи поляками).

Мені байдуже хто ви. Я знаю чітко хто я і нікому це доказувати не буду. Є тисячолітні українські звичаї, культура, історія, мова і якщо комусь вони не рідні, не подобаються чи є якісь притензії - то це ваші проблеми і не треба мене питати ким ви є, бо відповідь очевидна - ви не українець. Ви ж так і пишет під час перепису - що ви русскіє, у вас русскій рідний (культура мабуть також), під час опитувань кажете, що проти незалежності України, мрієте про союз (який винищував українців мільйонами). Можливо конкретно у Вас інші погляди, але в більшості це так.

А до Президента в мене також притензії. Наскільки я знаю, Ющ ходив і хрестився в МП, а зараз виступає за об'єднання церков - що тут поганого.

5 липня 1439 року "Папська курія і Константинопольська патріархія підписали акт про визнання православною церквою католицьких догматів". А Московія вчинила розкол, не підкорившись Константинополю, фактично ставши релігійною сектою під керівництвом царів, які були ізвергами (як правило). Доречі обожнення і підтримка царів церквою привело до винищення духовенства і церков після 1917р.

6. Вверх #726
    User banned Аватар для BWolF
    5 липня 1439 року "Папська курія і Константинопольська патріархія підписали акт про визнання православною церквою католицьких догматів". А Московія вчинила розкол, не підкорившись Константинополю, фактично ставши релігійною сектою під керівництвом царів, які були ізвергами (як правило). Доречі обожнення і підтримка царів церквою привело до винищення духовенства і церков після 1917р.
    Что может быть хуже воинственного нежелания знать историю собственных предков?
    Наступним кроком була Флорентійська унія, в якій взяв участь і Київський митрополит Ісидор. Урочистий акт собору про з'єднання церков було підписано 5 липня 1439 року. Однак і Флорентійська унія, як остання спроба примирити роз'єднану церкву, не була прийнята в Греції, як і в інших церквах християнського Сходу через велике відчуження, коріння якого сягало глибоко в душу народу. Особливими були й українські обставини. Митрополит Ісидор недооцінив негативних наслідків латинства в межах Польщі та Литви-Руси, де воно витворило разючий соціальний дисонанс. Спираючись на силу держави, воно зверхньо ставилось до християн східного обряду, викликаючи ненависть супроти себе. Саме після Флорентійського собору починається посилений наступ польської латинізації на українські землі. "Від самого початку свого панування на українських землях поляки у своїй релігійній політиці мали на вибір дві альтернативи: вести пряме окатоличення, що мало назву reductio, або політику терпимості, тобто лишити схизматиків у спокої чи йти з ними на унійне зближення. Протягом XV ст. польська і папська політика на руських землях використовувала поперемінно обидві альтернативи" [18, 141].
    http://journlib.univ.kiev.ua/index.php?act=article&article=1017
    Кстати, автор отнюдь не россиянин:
    О. В. Артемчук
    викл. Львівський національний університет ім. І. Франка

7. Вверх #727
    Не покидает форум
    [QUOTE=Олег_кв;1638282]

В УГКЦ збережені православні звичаї, українська мова і канонічність, як і в УПЦ КП.
    ...
    Пробачте, але ж тодi i УГКЦ (в грецькiй частинi), i УПЦ КП, тобто всi українськi церкви - теж РЕЛIГIЙНА СЕКТА, бо до 1917 року вони були єдиною православною церквою Росiйської Iмперiї.

8. Вверх #728
    [QUOTE=BWolF;1635313]
    Конечно, даже Т.Г. Шевченко в произведении "Тарасова ніч" их упомянул:

Правда появляются вопросы - почему при наличии униатов казаки не могли проводить столь важные для них обряды и от кого же славный казак собирался веру спасать?
    Так чітко написано - від поляків. В уніатах мабуть також бачили зрадників віри, звичаїв, мови. Аналогія з росіянами і московською церквою непомітна?
    Ну я от уніат (по вашому), але якщо в мені хтось посіє навіть підозру, що УГКЦ проти українських звичаїв, мови, української держави - то повірте - відповідні висновки і дії я зроблю.

9. Вверх #729
    Простите а к чему вообще эта мышиная возня вокруг религии ?
    Вера и какая вера или не вера вообще Это дело лично каждого.
    Что там попы между собой не поделили.Какая разница ?
    Хотя бабки большие видно крутятся....

10. Вверх #730
    [QUOTE=АТ;1638369]
    Пробачте, але ж тодi i УГКЦ (в грецькiй частинi), i УПЦ КП, тобто всi українськi церкви - теж РЕЛIГIЙНА СЕКТА, бо до 1917 року вони були єдиною православною церквою Росiйської Iмперiї.
    УГКЦ безпосередньо підпорядкована Ватикану. Як хтось вважає Католицьку церкву сектою - то хіба тоді...
    Українська православна церква була тимчасово окупована московською в 17 ст. А зараз відновила свою тисячолітню традицію, що йде від хрещення Русі.

11. Вверх #731
    [QUOTE=Олег_кв;1638494]
    Цитата Сообщение от АТ Посмотреть сообщение

УГКЦ безпосередньо підпорядкована Ватикану. Як хтось вважає Католицьку церкву сектою - то хіба тоді...
    Українська православна церква була тимчасово окупована московською в 17 ст. А зараз відновила свою тисячолітню традицію, що йде від хрещення Русі.
    Все-таки вмешаюсь в эту "архиважную" проблему... Так тысячу лет так и называлась- Украинская православная церковь ?

12. Вверх #732
    Не покидает форум
    [QUOTE=Олег_кв;1638494]

Тоже согласен, что УГКЦ - не более чем агент влияния Ватикана в ПРАВОСЛАВНОЙ Украине. Ловец заблудших православных душ в католическую сеть.
    Ну а насчёт ОККУПАЦИИ (на триста лет!) украинской православной церкви... Ну это ВАЩЕ...

ps. Музей оккупации украинской церкви создавать не планируете?

13. Вверх #733
    [QUOTE=АТ;1638537]
    Ну а насчёт ОККУПАЦИИ (на триста лет!) украинской православной церкви... Ну это ВАЩЕ...
    Така от історія наша - гірка.

14. Вверх #734
    [QUOTE=ALKA;1638533]
    Все-таки вмешаюсь в эту "архиважную" проблему... Так тысячу лет так и называлась- Украинская православная церковь ?

Називалась інакше. Є якісь забобони щодо зміни назв?

15. Вверх #735
    Не покидает форум
    [QUOTE=Олег_кв;1638587]

Така от історія наша - гірка.
    Вы из меня слезу не давите.
    Факты давайте - кто ж, как и когда оккупировал УПЦ?

16. Вверх #736
    [QUOTE=Олег_кв;1638600]
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение

Називалась інакше. Є якісь забобони щодо зміни назв?
    Тогда на каком основании вы утверждаете что это УКраинская православная ? Украинцы как нация появились в 12-13-15 веке кажись ?

17. Вверх #737
    [QUOTE=ALKA;1638677]
    Тогда на каком основании вы утверждаете что это УКраинская православная ? Украинцы как нация появились в 12-13-15 веке кажись ?

Українці до 20 століття називались русью, а от руський народ появився в 9 ст.

18. Вверх #738
    Живёт на форуме
    [quote=Олег_кв;1638282]

В УГКЦ збережені православні звичаї, українська мова і канонічність, як і в УПЦ КП. В УПЦ МП - відсутні місцеві звичаї і мова. Українець без української мови - це як Україна без українців (були навіть такі плани - заселити наші землі німцями чи поляками).

Мені байдуже хто ви. Я знаю чітко хто я і нікому це доказувати не буду. Є тисячолітні українські звичаї, культура, історія, мова і якщо комусь вони не рідні, не подобаються чи є якісь притензії - то це ваші проблеми і не треба мене питати ким ви є, бо відповідь очевидна - ви не українець. Ви ж так і пишет під час перепису - що ви русскіє, у вас русскій рідний (культура мабуть також), під час опитувань кажете, що проти незалежності України, мрієте про союз (який винищував українців мільйонами). Можливо конкретно у Вас інші погляди, але в більшості це так.

А до Президента в мене також притензії. Наскільки я знаю, Ющ ходив і хрестився в МП, а зараз виступає за об'єднання церков - що тут поганого.

Ну паспорт я свой Вампоказывать не буду все равно, можете поверить на слово: украинец.

В отношении чистоты украинских и ПРАВОСЛАВНЫХ обычаев сохраненных униатами - разрешите Вам мало-мало не поверить. Мне как-то в этом отношении славные запорожские казаки в классическом советском исполнении или гоголевско-шевченковском гораздо симпатичней. Так что извините.

Ну про Союз не думаю, что кто-то сейчас мечтает в больших количествах. Это сейчас никому не нужно.

Оккупация церкви церковью и сектанское содержание комментировать не берусь, хотя чем помазанник божий отличается от наместника ейного на земле принципиально - не понимаю. Поэтому и не комментирую. Если сильны - разьясните, будь ласка.

А греческая православная? Тоже раскольники? Мне как-то больше по душе оставшиеся верными своей вере, а не принявшие догматов чужой.

Так все же, я так и не понял: кто по-Вашему, должен стать во главе христианского мира? Католический папа? Не надорвется?

19. Вверх #739
    Живёт на форуме
    [quote=АТ;1638369]

Енто не мое, я настолько глубоко в вопросе не волоку, сам пытаюсь разобраться

20. Вверх #740
    Політичний казкар
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение
    Простите а к чему вообще эта мышиная возня вокруг религии ?
    Вера и какая вера или не вера вообще Это дело лично каждого.
    Что там попы между собой не поделили.Какая разница ?
    Хотя бабки большие видно крутятся....
    Причём бабки делаются из воздуха.
    От така {censored}, малята...

Ответить в теме
Страница 37 из 372 ПерваяПервая ... 27 35 36 37 38 39 47 87 137 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права