Ответ от прокурора области на заявление от 16 июля до сегодняшнего дня так и не пришёл!
Такого ещё не было в моей практике.
|
Ответ от прокурора области на заявление от 16 июля до сегодняшнего дня так и не пришёл!
Такого ещё не было в моей практике.
Кравчук А.Л. повторно обращается с жалобами к омбудсману Лутковской, Генеральному прокурору Украины Яреме и к прокурору области.
Сегодня получил ответ из Администрации Президента Украины о том, что моя жалоба на прокурорскую бездеятельность направлена 29.09.2014г. Генеральному прокурору Украины для рассмотрения по существу.
Прислал бы Ярема В.Г. ещё одну комиссию из ГПУ для проверки на месте работы прокуроров по заявлениям Кравчука А.Л. о совершённых в отношении его преступлениях в милиции...
Или пришлют очередную отписку без расследования?
Не хотят прокуроры копаться в этом дерьме милицейского произвола в отношении заведомо невиновного гражданина.
Отсюда все беды Кравчука. Комментарий на 048. расставляет всё на свои места:
объективный 04.10.2014 11:09
Кравченко Н.В. - бывший начальник Приморского РОВД г.Одессы, а ныне - начальник городского управления милиции, откупился от прокуроров, поэтому никаких движений и нет. Разве это не понятно ещё? Так работает эта проклятая система, что прокурор против прокурора дела не расследует, а прокуроры спокойно берут деньги от ментов и ничего не расследуют. Поэтому ничего от них нельзя добиться. Всё надо менять в прокуратуре и вокруг прокуратуры.
- - - - - - - - - - - -
Я согласен с этим комментатором. Спасибо за правду! Ничего нельзя добиться от такой прокуратуры, причём не только по этому делу.
Удивительно, но ответ на жалобу, сданную на личном приёме прокурору Призу А.А. ещё 16 июля, так до сих пор и не получил. Завтра в прокуратуре области буду требовать выдать заверенную копию ответа. Такого ещё не было в моей практике.
Сегодня сданы 2 жалобы в прокуратуру области:
1) Я до сьогоднішнього дня так і не отримав відповідь на скаргу, подану на Вашому особистому прийомі 16.07.2014р. за № 4917.
Поштове відділення працює нормально і моя кореспонденція ніколи раніше не пропадала.
Прошу надати завірену копію відповіді з відображенням дати видачі копії.
2) Прокуратура зобов’язана провести досудове слідство за всіма заявами Кравчука О.Л. про скоєні злочини в Приморському РВ ОМУ відносно нього, але до цього часу слідство не проводиться і всі заяви Кравчука О.Л. про скоєні злочини залишилися без розгляду і без внесення їх до ЄРДР.
Колегія суддів Приморського райсуду м.Одеси 20.08.2014р. направила справу Кравчука на додаткове розслідування, але міру запобіжного заходу не змінила і невинна особа продовжує незаконно утримуватися в слідчому ізоляторі четвертий рік (!). Мною і Кравчуком О.Л. подані апеляційні скарги на цю ухвалу суду.
Всі міліціонери, які причетні до незаконних методів дізнання і слідства, прокуратурою області не встановлені, а встановлені міліціонери не притягнуті до кримінальної відповідальності.
Прошу Вас особисто надати вказівку відповідному прокурору при розгляді апеляції ініціювати саме прокурором зміну запобіжного заходу Кравчуку О.Л. до прийняття кінцевого справедливого процесуального рішення у справі.
До чего же не простая эта штука - жизнь! Сегодня с утра сдал в прокуратуру области 2 жалобы, после обеда в Приморский райсуд жалобу следственному судье на бездеятельность прокурора области Приза А.А. Приезжаю домой, а в почтовом ящике, наконец-то, через 4 месяца появилась, правда, копия ответа прокурора Приза А.А. вместе с ответом заместителя прокурора области Финика от 09.10.2014г. Какая же неповоротливая система! По почтовому штемпелю письмо отправлено из прокуратуры области 13 октября, вот 4 дня письмо и шло по городу. ОЧЕНЬ МЕДЛЕННО!
Но это сути не меняет. Что ответ Приза, что ответ Финика - всё как под копирку: проводили расследование, прекратили 2 уголовных производства законно, хотя ничего не установили и не хотели даже устанавливать...
А кто будет привлекать тех, кто пытал, угрожал вывезти за город и убить, если Кравчук А.Л. не возьмёт на себя чужое убийство, кто фальсифицировал доказательства и всё уголовное дело?
Прокуратура самоустранилась и самоуспокоилась, но от этого преступления против Кравчука, совершённые в милиции Приморского района, никуда не исчезли. Они были и их надо расследовать!
Тем более, что Кравчук А.Л. в ходе судебного следствия опознал некоторых своих мучителей и указал на их конкретные незаконные действия... Как быть с этим? Разве это законно, когда всё преступное остаётся без расследования?
Одни вопросы, ответов на которые просто в прокуратуре области сегодня нет...
А тем временем, ни в чём невиновный Кравчук А.Л. продолжает незаконно удерживаться в СИЗО, так как он этих преступлений не совершал, но никого из правоохранителей это совершенно не волнует. И где выход из этого тупика?
Прокуратура области даёт ложную информацию в ГПУ и в администрацию Президента. Внешне, всё как будто бы правильно прокуратура области пишет, но по сути - всё совершенно незаконно, так как невиновный продолжает находиться в СИЗО, а прокуратура по формальным основанием отказывается расследовать все незаконные действия по отношению к Кравчуку Александру. То есть, получается, что вместо того, чтобы все преступления в милиции против Кравчука расследовать комплексно, прокуратура ищет зацепки, чтобы вообще ничего не расследовать. Поэтому в стране и такое беззаконие.
Слідчому судді
Приморського районного суду м.Одеси
адвоката Гребенюка Петра Петровича,
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
на захист інтересів
підзахисного Кравчука Олександра
Леонідовича, 01.04.1974р.н.
С К А Р Г А
в порядку ст.ст. 303-307 КПК України
на бездіяльність прокурора Одеської області
16.07.2014р. я на особистому прийомі у прокурора Одеської області Приза А.А. залишив скаргу (№4917) щодо проведення досудового слідства за заявами мого підзахисного Кравчука О.Л. про скоєні відносно нього злочини в Приморському райвідділі міліції м.Одеси (копія додається), але до цього часу (4 місяці пройшло!) не отримав відповіді за підписом прокурора області Приза А.А., незважаючи на те, що повторно просив надати відповідь в заяві в прокуратуру області (№6303) 08.09.1014р. (копія додається).
Всі скарги і заяви прокурором Призом А.А. проігноровано, а відповідь так і не надійшла. Досудове слідство так і не розпочалося.
В зв’язку з чим я маю право заявити про особисту бездіяльність прокурора Одеської області Приза А.А.
На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 303-307 КПК України -
П Р О Ш У:
1. Визнати бездіяльність прокурора Одеської області Приза А.А.
2. Зобов’язати прокурора Одеської області Приза А.А. надати мені відповідь на повторну скаргу від 16.07.2014г., здану йому на особистому прийомі в руки.
3. Зобов’язати прокурора Одеської області Приза А.А. виконати вимоги, викладені в скарзі від 16.07.2014р., а саме: - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
4. На розгляд скарги викликати із Одеського СІЗО Кравчука Олександра Леонідовича, 01.04.1974р.н., який рахується або за суддею Приморського райсуду м.Одеси Осіік Д.В., або уже за апеляційним судом Одеської області.
Додаток: - копія цієї скарги;
- копія скарги прокурору області від 16.07.2014р. з додатком;
- копія скарги прокурору області від 08.09.2014р.
17.10.2014 р.
Адвокат П.П.Гребенюк
Представляете, что творится! Дело Кравчука до сих пор не направлено в апелляционный суд. Судья Осиик Д.В. и его секретарь говорят, что дело сдали в уголовную канцелярию для отправки в апелляционный суд, а в уголовной канцелярии говорят, что дело находится у судьи. Кому верить? Я же сам не могу это дело искать в Приморском суде у кого оно там застряло так на долго! Ведь дело уже давно должно быть в апелляционном суде. Посетил сегодня Кравчука А.Л. в СИЗО, ждёт человек с надеждой апелляционного суда. Очень хотелось бы, чтобы рассмотрение апелляции было объективным и справедливым, что не всегда так бывает, к сожалению. Так и живём, как говорит следователь прокуратуры... Невиновный сидит ни за что, Приморский суд не спешит направлять дело в апелляционный суд, виновные в применении незаконных методов дознания и следствия не наказаны по чьему-то злому умыслу. Жалоба на бездействие прокурора области, направленная в администрацию президента, оттуда направлена в ГПУ, а из ГПУ 13.10.2014г. начальник первого отдела управления надзорной деятельности Довгань направил её заместителю прокурора области Занфирову, чтобы тот рассмотрел жалобу на бездействие его шефа - прокурора области Приза А.А. Представляете этот маразм? Это же форменное издевательство над здравым смыслом со стороны Генеральной прокуратуры. Жалобы в ГПУ не читают даже заместители Генерального! Кому ещё жаловаться на этот беспредел? Хороший фактаж собирается для обращения в ЕСПЧ.
Президенту України
Порошенко П.О. (для контролю!)
члена АО «Одеська обласна колегія адвокатів»
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
в інтересах
підзахисного Кравчука
Олександра Леонідовича , 01.04.1974р.н.
П О В Т О Р Н А С К А Р Г А
Шановні співробітники адміністрації Президента!
Прошу цю скаргу не просто направити в ГПУ, а на розгляд особисто Генеральному прокурору України, так як всі попередні скарги проходили мимо навіть заступників Генерального прокурора, а я оскаржував бездіяльність саме прокурора Одеської області і в цій проблемі заступник прокурора Одеської області ніяк не може розібратися з бездіяльністю його шефа - Приза А.А.
Проявіть принциповість врешті-решт! Адже невинний Кравчук знаходиться в СІЗО з лютого 2011 року!
Допоможіть відновити законність і справедливість, якої нема четвертий рік в прокуратурі Одеської області і в ГПУ відносно Кравчука О.Л.
Я з 15 квітня 2011р. добиваюсь справедливого вирішення проблеми незаконного притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння особливо тяжких злочинів ( вбивства і розбою ) Кравчука Олександра і його незаконного арешту, який продовжується четвертий рік (!).
Мій підзахисний Кравчук Олександр Леонідович незаконно притягнутий до кримінальної відповідальності Приморським РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області за п.п.6, 12 ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 КК України в результаті застосування тортур до нього, погроз вивезти за місто і вбити, якщо не візьме на себе чуже вбивство...
За даним фактом я був на особистих прийомах у прокурорів Одеської области Проценко І.О. 09.08.2011р., Молицького С.В. 14.02.2012р., в.о. прокурора області Ліщишина П.В. 27.11.2013р. та 21.05.2014р., 16.07.2014р. у нового прокурора області Приза А.А., але проблема не вирішується. Приз А.А. надав відповідь тільки через 4 місяці з часу особистого прийому (отримав копію відповіді після повторного звернення тільки 17.10.2014р. і то не по суті піднятих проблем)!
16.09.2014р. я звернувся до Генерального прокурора України Яреми В.Г. зі скаргою на особисту бездіяльність нового прокурора Одеської області Приза А.А., але скарга до Яреми В.Г. не дійшла, навіть до його заступників - не дійшла.
Сьогодні, 21.10.2014р., повторно отримую відповідь із ГПУ від начальника першого наглядового відділу управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Довганя А., який скаргу на бездіяльність прокурора області Приза А.А., з якою я звернувся до адміністрації Президента України 22.09.2014р., направив на розгляд його заступнику - Занфірову М.В. (№06/1-р-144055 від 13.10.2014р.)
По якому це? Я не знаю як пробити цю стіну беззаконня в прокуратурі Одеської області. З проблемою можна детально ознайомитися на «Одеському форумі»:
http://forumodua.com/showthread.php?t=2093071
та на міському сайті: http://www.*******/news/553688
Нічого в ГПУ не змінюється з часів Пшонки.
Суд, щоб не виправдовувати Кравчука О.Л., направив його справу прокурору для додаткового розслідування, при цьому запобіжний захід не змінив, чим продовжив знущання над завідомо невинною особою. Зараз справа знаходиться в апеляційному суді Одеської області, так як всі сторони процесу за різними мотивами подали апеляції.
Прокуратура зобов’язана провести досудове слідство за заявами Кравчука О.Л. про скоєні злочини відносно нього в повному обсязі –застосування недозволених методів дізнання і слідства, фальсифікація справи і доказів, незаконне притягнення до кримінальної відповідальності за особливо тяжкі злочини завідомо невинного Кравчука Олександра.
Прошу встановити контроль в адміністрації Президента України за розглядом цієї резонансної справи і доручити Генеральному прокурору України Яремі В.Г. особисто розібратися з цим беззаконням в Одесі. Хай направить ще одну комісію в Одесу.
Чекаю відповідь також з Адміністрації Президента України.
21.10.2014р.
З повагою адвокат П.П.Гребенюк
Из обращения Кравчука А.Л.:
08.02.2011г. меня в Приморском РО ОГУ жестоко пытали, двое держали за руки и ноги, третий душил, четвёртый перекручивал половые органы, угрожали вывезти за город и убить, если я не возьму на себя чужое убийство, в результате чего я вынужден был оговорить себя и оказался в СИЗО ни за что, думал что суд оправдает, а суд только вернул дело на доследование. Я ни в чём не виновен и нахожусь в СИЗО, а виновные работники милиции до сих пор все даже не установлены и не привлечены к уголовной ответственности.
Одновременно сообщаю, что ещё 27.11.2013г. в ходе судебного следствия в зале судебных заседаний Приморского райсуда г.Одессы я опознал М., который примерно в марте 2011г. приходил ко мне в СИЗО без следователя с целью оказания на меня психологического воздействия, чтобы я не отказывался у следователя от ранее данных мною под пытками и угрозами меня убить за городом «признательных» показаний в убийстве и разбое, которых я не совершал. Данный факт М. отрицал в ходе допроса в суде и показал суду, что со мной не работал. Однако следователь Б., будучи допрошенной в зале судебного заседания в качестве свидетеля 08.01.2014г., показала суду, что оперативное сопровождение данного уголовного дела осуществлял именно М. Поэтому я полагаю, что фальсификация доказательств и всего уголовного дела другими оперуполномоченными уголовного розыска была проведена с участием М., хотя он лично и не применял ко мне меры физического воздействия во время пыток 08.02.2011г. в Приморском РО ОГУ.
08.01.2014г. в ходе судебного следствия в зале судебных заседаний Приморского райсуда г.Одессы я опознал Х., который 08.02.2011г. в помещении Приморского РО ОГУ меня пытал, избивал, запугивал вывезти меня за город и убить, если я не возьму на себя чужое убийство, эти угрозы я воспринимал реально, он принуждал меня к самооговору в совершении преступлений, которых я не совершал, принял от меня фальшивую «явку с повинной», проинструктировал меня как, где и что я должен был говорить и показывать следователю Б. под видеозапись в присутствии адвоката во время воспроизведения обстановки и обстоятельств события преступления, вынудил меня под принуждением участвовать в следственном действии – воспроизведении.
08.01.2014г. в ходе судебного следствия в зале судебных заседаний Приморского райсуда г.Одессы я опознал С., который 08.02.2011г. в помещении Приморского РО ОГУ меня пытал, избивал ногами по спине, по почкам много раз, рукой держал меня за руку, принуждал к даче «признательных» показаний, а в это время другие работники милиции запугивали вывезти меня за город и убить, если я не возьму на себя чужое убийство, эти угрозы я воспринимал реально, принуждали меня к самооговору в совершении преступлений, которых я не совершал.
27.01.2014г. в ходе судебного следствия в зале судебных заседаний Приморского райсуда г.Одессы я опознал Ч., который 08.02.2011г. в помещении Приморского РО ОГУ меня пытал, избивал ногами по спине и ногам, рукой держал меня за левую руку во время пыток, принуждал к даче «признательных» показаний, а в это время другие работники милиции запугивали вывезти меня за город и убить, если я не возьму на себя чужое убийство, эти угрозы я воспринимал реально, принуждали меня к самооговору в совершении преступлений, которых я не совершал.
Всё это надо расследовать или в действиях этих лиц отсутствует состав криминальных правонарушений, как это утверждает прокурор области Приз А.А.? А кто будет устанавливать других лиц, причастных к пыткам и угрозам?
Система может только фальсифицировать уголовные дела, привлекать невиновных, а расследовать дела в отношении тех, кто применяет пытки, угрожает убить, если не "возьмёт на себя" чужое убийство, фальсифицирует дело - отказывается. Следственный судья по формальному основанию, выразевшемуся в том, что я якобы только просил прокурора области "провести служебную проверку по факту укрывательства преступлений в милиции", а это не предусмотрено УПК Украины, отказал в открытии в производства по жалобе.
Это является незаконным решением, так как я просил прокурора области провести и конкретные следственные действия по 2 криминальным производствам и просил внести заявления Кравчука в ЕРДР, на что следственный судья не обратил никакого внимания.
Как известно, служебная проверка не проводится путём проведения следственных действий. А следственные действия - это и есть досудебное следствие, в проведении которого и настаивает мой подзащитный Кравчук А.Л., который без вины и без законных доказательств вины находится в СИЗО более трёх с половиной лет уже.
Апеляційний суд Одеської області
адвоката Гребенюка Петра Петровича
в інтересах підзахисного Кравчука Олександра Леонідовича
АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА
на ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси
від 17.10.2014р.
17.10.2014г. я звернувся зі скаргою в порядку ст.ст. 303 - 307 КПК України щодо визнання бездіяльності прокурора Одеської області Приза А.А. і сьогодні, 23.10.2014р. отримав ухвалу слідчого судді.
Слідчий суддя не розібравшись по суті скарги, за формальними причинами відмовив навіть відкрити провадження по скарзі в той час, коли я просив визнати бездіяльність прокурора області і зобов’язати його провести певні слідчі дії у кримінальних провадженнях №№ 42013170030000030 і 42013170030000068, а також внести заяви Кравчука О.Л. від 05.03.2014р. до ЄРДР і провести повноцінне досудове слідство з метою встановлення всіх міліціонерів, які застосували до мого підзахисного незаконні методи дізнання і слідства. Адже «службова перевірка», на яку посилається слідчий суддя, не проводиться методом проведення слідчих дій, про які я писав у скарзі.
Таким чином, слідчий суддя незаконно відмовив у відкритті провадження за скаргою.
А тим часом, мій підзахисний Кравчук О.Л. з 08.02.2011р. без вини і без законних доказів знаходиться під вартою, кримінальна справа направлена колегією суддів на додаткове розслідування для встановлення істини у справі, зараз чекаємо розгляду апеляції на цю постанову, а міліціонери, які винні в тортурах і погрозах вбити Кравчука О.Л. всі не встановлені і відносно них прокуратура області відмовляється проводити досудове слідство за заявами Кравчука О.Л. про скоєні злочини відносно нього в Приморському райвідділі міліції, що є вкрай несправедливим і незаконним.
Відповідь від прокурора області Приза А.А. надійшла в день подачі скарги слідчому судді уже після її подачі, але ця відповідь мене повністю не задовольняє, тому я і прошу визнати бездіяльність прокурора області і зобов’язати його організувати проведення досудового слідства за заявами Кравчука О.Л. від 05.03.2014р, які знаходяться незаконно без руху в прокуратурі області.
На підставі ст.ст.303-310 КПК України, -
П Р О ШУ:
1. Скасувати ухвалу слідчого судді Приморського районного суду м.Одеси від 17.10.2014р. про відмову в відкритті провадження за моєю скаргою як незаконну.
2. Мою скаргу на бездіяльність прокурора області Приза А.А. від 17.10.2014р. повернути в Приморський райсуд м.Одеси для розгляду по суті іншим слідчим суддею.
Додаток: - копія скарги і копія ухвали судді.
23.10.2014р.
Адвокат П.П.Гребенюк
Неужели в этом фальшивом деле никогда уже не появится справедливость?
Дело Кравчука до сих пор в апелляционный суд не поступило. Сегодня проверял в информационном центре.
Решил обнародовать свою речь, приготовленную для выступления в прениях при рассмотрении жалобы у седственного судьи, а следственный судья по формальному основанию отказался открывать производство по жалобе.
Шановний суд!
Я через 4 місяці нарешті отримав копію відповіді прокурора Одеської області Приза А.А. на скаргу, подану йому на собистому прийомі ще 16 липня 2014р. Як іронія долі, відповідь надійшла саме після подачі скарги слідчому судді. Так співпало. Але це не міняє суті проблеми.
Мій підзахисний Кравчук Олександр більше ніж 3 з половиною роки без всякої вини знаходиться в СІЗО. Його під тортурами і погрозами примусили «зізнатися» у вбивстві, до якого він не має жодного відношення. Уже і колегія суддів Приморського райсуду впевнилася в тому, що Кравчука Олександра притягнуто незаконно до кримінальної відповідальності за особливо тяжкі злочини, які він не вчиняв. Кримінальну справу повернуто прокурору для проведення додаткового розслідування для встановлення істини у справі, але запобіжний захід Кравчуку не змінено і він продовжує такий тривалий час утримуватись в СІЗО без вини...
Кравчук, його мама і я, як захисник, з квітня 2011 року постійно скаржимося на це свавілля і беззаконня, але по суті всі заяви Кравчука Олександра про скоєні відносно злочини в Приморському райвідділі міліції належним чином не розслідувані, а досудове слідство у 2 кримінальних провадженнях слідчим прокуратури так нічого і не встановило.
Так, у першому кримінальному провадженні, розпочатому на підставі ухвали колегії суддів апеляційного суду, слідчий прокуратури формально допитав оперуповноваженого М., який слідчому заявив, що взагалі не працював з Кравчуком, слідчий не провів одночасного допиту М. і Кравчука і безпідставно, передчасно закрив кримінальне провадження в зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення в діях М.
Уже в ході судового слідства Кравчук показав на М. як на співробітника, який приходив до нього в СІЗО без слідчого і намагався тиснути психологічно на Кравчука з метою, щоб Кравчук не відмовлявся від уже отриманих під тортурами і погрозами «визнавальних» показів. Крім того, було встановлено, що М. був членом слідчо-оперативної групи з розслідування розбою і вбивства і здійснював оперативне супроводження досудового слідства у цій кримінальній справі. Це означає, що М. надав слідчому неправдиві покази і все це треба розслідувати. Але прокурор посилається на те, що мої скарги слідчому судді і колегії суддів апеляційного суду на незаконне закриття кримінального провадження не були задоволені. В постановах і ухвалах не сказано, що постанова слідчого про закриття кримінального провадження винесена законно, так як слідчий провів усі можливі і необхідні слідчі дії, а доказати причетність М. до службових злочинів не виявилось можливим, тому я вважаю що ці постанови є незаконними, так як вони не аргументовані і мені формально було відмовлено в задоволенні скарг. Тим більше що відкрились нові обставини в ході судового слідства, які свідчать про причетність М. до застосування незаконних методів дізнання і слідства до мого підзахисного Кравчука Олександра…
Все це треба розслідувати? Треба! Так як неповнота досудового слідства завжди була 100%-ною підставою для скасування передчасної постанови слідчого про закриття кримінального провадження. Це навіть не обговорюється! Це аксіома!
По другому кримінальному провадженню, яке почалося на підставі ухвали слідчого судді Каплі, ми заявили про недовіру слідчому прокуратури Вальчуку у зв’язку з тим, що він упереджено провів досудове слідство у першому кримінальному провадженню, нічого не встановив і передчасно закрив те перше кримінальне провадження.
Слідчий заявив, що він більше до Кравчука в СІЗО не прийде, закриє кримінальне провадження і ніхто йому нічого не зробить. Так і сталося, без всякого досудового слідства, навіть без допиту Кравчука по суті, слідчий Вальчук закрив кримінальне провадження у зв’язку з відсутністю в діях С. складу кримінального правопорушення. Як це слідчий встановив без розслідування – невідомо. Але знову мої скарги слідчому судді і колегії суддів апеляційного суду були залишені без задоволення.
Тим не менше, уже в ході судового слідства Кравчук вказав на С. як на співробітника, який причетний до застосування незаконних методів дізнання і слідства до нього і показав суду які саме незаконні дії скоїв С. Це все треба розслідувати? Треба, але прокурор області посилається знову на ухвали суддів, як на священну корову, хоча це неправильно, так як після незаконних постанов слідчого про закриття кримінальних проваджень відкрилися нові обставини в ході проведення судового слідства і ці обставини мають бути розслідувані. Тим більше, що колегія суддів Приморського райсуду, яка розглядала справу Кравчука по суті, двічі задовольняла моє клопотання про направлення прокурору області судового доручення про проведення досудового слідства за всіма заявами Кравчука про скоєні відносно нього злочини, але прокурор області так нічого і не відповів, або ми не знаємо що він відповів колегії суддів, так як справу ще 28 серпня було направлено прокурору для проведення додатного розслідування.
Так само, прокурор області посилається на постанову про відмову в порушенні кримінальної справи відносно Х. і Ч., яку вже неможливо скасувати, і нічого неможливо вже зробити, але в ході судового слідства Кравчук вказав на Х. і Ч., як на осіб, які застосовували недозволені методи дізнання і слідства і показав суду які саме незаконні дії вчинили Ч. і Х.
Це все треба розслідувати? Треба!
Крім того, не встановлені всі міліціонери, які вчинили незаконні методи дізнання і слідства відносно Кравчука. Їх треба встановлювати? Треба! Як це можливо зробити без проведення досудового слідства в прокуратурі області, ніхто не може пояснити...
Тому прошу Вас задовольнити мою скаргу, визнати бездіяльність прокурора області Приза А.А. і зобов’язати прокурора області організувати проведення досудового розслідування за всіма заявами Кравчука Олександра про скоєні відносно нього злочини конкретними працівниками міліції. Без цього неможливо встановити істину у цій справі.
Це святий обов’язок прокурора.
Заяви Кравчука Олександра без руху знаходяться в прокуратурі Одеської області. Також там знаходяться без руху і заяви Кравчука, з якими він звернувся до Генерального прокурора України про скоєні злочини. В заявах Кравчук чітко вказує на конкретні незаконні дії конкретних працівників міліції, тому не має і не може бути жодних підстав для відмови в проведенні досудового слідства. Слідчий зобов’язаний провести всі можливі і необхідні слідчі дії, а потім уже можливо виносити обґрунтоване кінцеве процесуальне рішення.
Наші вимоги є законними, тому ми наполягаємо на їх повному задоволенню.
Адвокат П.П. Гребенюк
Гособвинитель при выявлении в ходе судебного следствии фактов преступлений в милиции против подсудимого-подозреваемого должен сам реагировать на это, докладывать рапортом своему руководителю о выявленном факте преступления, а прокурор должен проконтролировать внесение этого факта в ЕРДР и организовать проведение объективного досудебного следствия.
А что у нас происходит? Прокурор слышит о преступлениях и делает вид, что ничего не происходит, как будто бы так всё и должно быть. И потом ещё отказываются расследовать по формальным основаниям.
В деле Кравчука есть железное основание для проведения досудебного следствия - до сих пор не установлен сотрудник, который перекручивал половые органы Кравчуку во время пыток.
Это можно установить только путём проведения досудебного следствия, которое мы и требуем провести в прокуратуре области.
Разве мы не правы в чём-то?
Сегодня апелляционная жалоба удовлетворена, определение следственного судьи Приморского райсуда г.Одессы отменено, жалобу направлено в Приморский райсуд г.Одессы для рассмотрения её другим следственным судьёй.
Только зачем вся эта волокита, если жалобу можно было сразу рассмотреть по существу без всяких апелляционных жалоб?
Это всё искусственные препятствия на пути установления истины в деле и эти препятствия никому не нужны, разве что в них заинтересованы только те, кто причастны к пыткам, угрозам вывезти за город и убить, а также виновные в фальсификациях доказательств и всего уголовного дела.
Так что борьба законными методами продолжается.
Справа №522/19612/14-к
Слідчому судді
Приморського районного суду м.Одеси
на захист інтересів
підзахисного Кравчука Олександра
Леонідовича, 01.04.1974р.н.
ДОПОВНЕННЯ ДО СКАРГИ
в порядку ст.ст. 303-307 КПК України
на бездіяльність прокурора Одеської області
від 17.10.2014р.
Ухвалу слідчого судді … від 17.10.2014р. скасовано апеляційним судом Одеської області 27.10.2014р. і скаргу повернуто до Приморського райсуду м.Одеси для розгляду іншим слідчим суддею.
Конкретизую вимоги:
П Р О ШУ:
1. Визнати бездіяльність прокурора Одеської області Приза А.А.
2. Зобов’язати прокурора Одеської області Приза А.А.:
- у кримінальному провадженні № 42013170030000030 визнати Кравчука О.Л. потерпілим, так як Кравчуку О.Л. завдано моральної, фізичної і майнової шкоди, допитати Кравчука О.Л. як потерпілого, а не свідка, так як він не може бути свідком застосування до нього самого тортур, погроз і інших незаконних методів дізнання і слідства, провести одночасний допит Кравчука О.Л. і М., витребувати в ОСІ відомості про відвідування М. мого підзахисного Кравчука О.Л. без слідчого з лютого до квітня 2011 року та виконати інші можливі і необхідні слідчі дії, дати юридичну оцінку діям М.;
- у кримінальному провадженні № 42013170030000068 визнати Кравчука О.Л. потерпілим, так як Кравчуку О.Л. завдано моральної, фізичної і майнової шкоди, допитати Кравчука О.Л. як потерпілого, а не свідка, так як він не може бути свідком застосування до нього самого тортур, погроз і інших незаконних методів дізнання і слідства, провести одночасний допит Кравчука О.Л. і С. та виконати інші можливі і необхідні слідчі дії, дати юридичну оцінку діям С.;
- внести заяви Кравчука О.Л. від 05.03.2014р. відносно Х. і Ч. до ЄРДР, визнати Кравчука О.Л. потерпілим, допитати Кравчука О.Л. як потерпілого, допитати Х. і Ч., провести одночасні допити Кравчука і Х., Кравчука і Ч., в ході допитів встановити хто ще з працівників міліції причетний до цих дій, хто перекручував Кравчуку О.Л. статеві органи і дати юридичну оцінку цим діям;
-слідство не доручати слідчому В., так як до його дій нема довіри і ми заявили йому відвід ще при проведенні досудового слідства у кримінальному провадженні №42013170030000068.
30.10.2014 р.
Адвокат П.П.Гребенюк
Читатели, оставьте, пожалуйста, своё мнение об этом беззаконии.
Социальные закладки