Ну другую бумагу тоже разукрашивают в зеленый цвет и гораздо более быстрыми темпами (я не говорю об эфемерной кончине доллара, я говорю о фактах)
|
Ну другую бумагу тоже разукрашивают в зеленый цвет и гораздо более быстрыми темпами (я не говорю об эфемерной кончине доллара, я говорю о фактах)
Украина возвращает себе статус одной из самых коррумпированных стран мира
http://korrespondent.net/ukraine/events/874900
В 2009 году Украина скатилась до уровня Либерии и Никарагуа
Есть многое на свете, друг Горацио, Что и не снилось нашим мудрецам(с)
Вторинний ринок житла продовжує падати: квадратні метри дешевшають, а попит на них знижується. Усіх непокоїть питання, чи сягнув сектор цінового "дна", а якщо ні, то коли це трапиться.
Тим часом, продавці вичікують, а продавці перебувають під тиском ріелторів. Опинившись у ситуації різкого зменшення кількості угод, вони наполягають, що дешевшого житла вже не буде.
Невтішна пропозиція
Продажі на вторинному ринку житла перевищують аналогічні показники первинного. Але й вони залишаються одиничними і відбуваються в разі значного зниження ціни власником.
За словами аналітика компанії SV Development Cергія Костецького, кількість продажів зменшуватиметься й надалі.
"У 2008 році в Україні було продано 200 тисяч квартир. У січні 2009 року - 300 помешкань, а зараз - 200 на місяць. Влітку угод стане ще менше", - повідомив він.
І це при тому, що на вторинний ринок зараз переорієнтовуються покупці з первинного ринку, адже нині у деяких районах Києва та в інших містах країни старі квартири пропонують за більш вигідною ціною, ніж нові.
"Люди, які збирали кошти для сплати першого іпотечного внеску на квартиру у новому будинку, сьогодні за ці гроші можуть купити житло на вторинному ринку без кредиту", - говорить Костецький.
В консалтинговій компанії Knight Frank наголошують, що ціни на ринку вторинного житла обмежуються ціновими очікуваннями власника і необхідністю терміново отримати гроші з боку власника.
Останній чинник якраз і впливає на величину дисконту, який готовий надати продавець потенційному покупцеві.
Виходячи із зменшення кількості угод, в Knight Frank прогнозують, що вторинне житло раніше першої половини 2010 року не дорожчатиме, а до кінця 2009 року воно плавно подешевшає на 12-15%.
Костецький запропонував дещо інші прогнозні розрахунки, але очікування в SV Development неістотно відрізняються від попередніх - активним ринок буде не раніше 2010 року.
"До останнього падіння долара ми прогнозували зниження цін з вересня і до кінця 2009 року на 5-10%. Вересень для нас - це орієнтовне "дно". Зараз ми прогнозуємо падіння на рівні 1-5% в місяць до вересня. А з цього місяця до середини 2010 року ціни будуть знаходитися приблизно на одному рівні", - запевнив експерт.
http://www.epravda.com.ua/publications/4a39f4a67075f/
Вот наткнулся на интересную инфу.Хотя это сравнение и с Россией,думаю мы от них не сильно отличаемся.
Интересно,есть сравнение США и Украины в плане цен на недвижимость!?
![]()
Есть многое на свете, друг Горацио, Что и не снилось нашим мудрецам(с)
Ну если продаст - молодец. Как по мне то вид из окна просто вшивый, да и стремно как то жить в такой громадиненужно каждому купившему давать страховочную систему и трос метров 100
За 100 000 - 110 000 может кто и купит.
Несмотря на надвигающееся падение РН в Украине, о чем говорят многие факты, приводимые тут неоднократно, некоторые квартиры продаются и еще за довольно высокую цену: 2-х комн. квартира на пр. Шевченко/Шампанский пер. 2/5, хрущ. во 2 ряду домов но в ужасном состоянии ушла за 56 500 бакинских, хотя еще две недели назад отдавали за 50 (?!!)
Паника в массах, товарищи... У народа не выдерживают нервы.![]()
Социальные закладки