|
Всему когда нибудь приходит конец...По поводу второго государственного языка:как мы определяем людей,которые говорят на украинской мове?Чисто рефлекторно-достаточно "задвинуть" пару характерных фраз и разбавить их "западенским," или "дияспорским" акцентом, и все:считается,что человек уже "размовляет" на мове.А на самом деле он просто разговаривает безграмотно.Где он учился,этой мове?Если еще в школе,то ладно.Но в основном никто "специально" украинскому литературному языку не учился.Вот английскому люди учатся.А украинскому нет.Считается,что и так его все понимают.Даже говорят,что стыдно не знать украинский.Что это очень просто.Вот наше отношение к языку.Премьер Азаров:солидный человек, вынужден позориться на старости лет,на потеху кому?Тем,которым его основная работа,т.е. премьерская, "по барабану".Они над его "мовой" смеются.В общем,был у нас балаган,а не государство и балаганом и остается.
Ave Caesar! Morituri te salutant!
Гадство. Донецкий суд против русского языка:
http://unian.net/ukr/news/news-391591.html
Языковой проблемы в Украине можно избежать только одним путем,
Пришел я допустим в суд...
Закон требует вести дела на украинском, а я его не знаю....
Так уважьте человека, без политической подоплеки, ведите на русском...
Ведь русский и украинский ни чем не отличается, только в нюансах....
Короче, есть право выбора своих прав, говорю на русском, пишу на русском, умею на украинском, но хочу на русском....
Языковую тему подняли и раздули те же гребанные политики, а народ как обычно повелся.....
Опросник слабоват, он не дает право выбора....
да, нет, не знаю, три позиции.
Я бы ответил: Не надо вводить вторым или первым госязыком, оставить все как есть и выбирай какой тебе удобен в быту, в делах, и везде....
Не говори мне что делать и я не скажу куда тебе идти!!!!
Пардон, но Конституции решение областного совета «Про вільний розвиток і використання російської мови в Донецькій області» как раз соответствует:
Претензии у истца были исключительно по процедуре:Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
......
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.
......
Но это ж непринципиально... главное, шо теперь можно отменить "Програму розвитку російської мови і російської культури в Донецькій області на 2008-2011 роки", верно?За словами М.ОЛЕЙНИК, вона вчора, 16 серпня, передала свою заяву голові Донецької облдержадміністрації Анатолію БЛИЗНЮКУ з проханням цю інформацію про скасування судом рішення облради довести через ЗМІ до громадськості регіону.
Вона пояснила, що тоді 18 травня 2006 року перша сесія облради 5-го скликання ухвалила незаконне рішення «Про вільний розвиток і використання російської мови в Донецькій області». Так, на першій сесії не було прийнято регламент, ще не були сформовані депутатські комісії, дане рішення не пройшло обговорення в облраді, і про нього не була проінформована громадськість територіальної громади. Таким чином, була порушена процедура при винесенні цієї постанови, зазначила М.ОЛЕЙНИК.
Вот нафига такие расходы, спрашиваеццо... коли є державна мова?Зокрема ця програма передбачала фінансування з обласного бюджету у розмірі 7 млн. 343 тис. грн. таких напрямів, як: оновлення бібліотек шкіл книгами російської художньої літератури (в обсягу 1 млн. 800 тис. грн.); на оновлення і модернізацію науково-методичної бази кабінетів російської мови, забезпечення шкіл електронними дошками (600 тис. грн.); на факультативні курси російської мови в школах (360 тис. грн.); на підвищення кваліфікації та стажування вчителів шкіл і викладачів вишів у містах Російської федерації: Санкт-Петербурзі, Москві, Воронежі, Ростові (580 тис. грн.); на проведення олімпіад, конкурсів, турнірів з російської мови (200 тис. грн.) тощо.
![]()
Социальные закладки