Не думаю що можна оцінювати події18-19 сторіч з використанням термінів на кшталт "окупація". України як держави не існувало та й український народ в той час не був нацією. А от СРСР можна вважати окупантом України, так само як і Польщу з причини того, що у 1917-1918 була створена незалежна Українська республіка суб'єкт міжнародних відносин, яка мала стан війни відповідно з радянською Росією та Польщею, програла та була насильницькі включена до складу названих держав.
Як я вже написав значна кількість українців не вважає відповідно героями воїні радянської армії, але це не заважає віддавати належну шану ветеранам цієї армії. Я вважаю що аналогічно тре поводитися і з ветеранами УПА.
Чому ж тільки російської? Вільний розвиток та сприяння потрібні всім мовам національних меншин, їх було визначено ВР при ратифікації Єврохартії з міноритарних мов як 13. На основі цієї хартії і має розроблятися мовна політика України, не тільки російськомовні мають право на використання рідної мовиКожна мова - неповторна й самобутня для внутрішньоукраїнського миру й злагоди потрібно рівне ставлення до кожної мови, а не відокремлення в привілейований стан російської. Українська ж має стати мовою міжнаціонального спілкування та державних установ.
Нажаль, поки що їх не видно![]()
Социальные закладки