|
Да, вы правы.
Задуматься есть дан чем.
Мой труд переводчика в прошлом году обсуждался в теме
БЕССРОЧНАЯ АКЦИЯ!░░ "Одесса поднимает флаги!"░░
Чтобы не давать цитату - даю ссылку на сообщение
http://forumodua.com/showthread.php?t=2258670&p=51015373&viewfull=1#post51015373
но ведь оно по факту есть - я имею ввиду двуязычие! причем не в прошлом , а в настоящем! И, поймите, как говорят - сколько человек - столько и мнений. И всегда было принято разногласия решать голосованием. Не думаю, что Вам бы понравилось находится в обратной ситуации. А ведь так может случиться ( не в языковом вопросе допустим, а в любом другом принципиально важном конкретно для Вас)
А может по другому было бы,просто никто не хочет проверить. Ведь если есть второй государственный,русские школы, есть возможность вести судебные процессы на русском и т.д.-где тут притеснение русскоязычного населения? А у нас наоборот,заставить,запретить,навязать, вот и получается вечная грызня и ненависть между людьми и возможность говорить о притеснении русского.
Путин советует всем учить русский язык
Сегодня, в 19:21«Главком»
Президент РФ Владимир Путин выразил уверенность, что нужно учить русский язык. Об этом он сказал на пресс-конференции по итогам саммитов БРИКС и ШОС в Уфе, сообщает «Российская служба новостей».
Отвечая на вопросы о перспективах развития БРИКС и о том, какой язык нужно изучать, учитывая усиление роли этого союза на мировой арене, Путин выразил уверенность, что нужно учить русский язык.
«Русский нужно учить», - сказал он.
Источник: РБК-Украина
http://glavcom.ua/news/308166.html
Ось тому нам російська мова зовсім і не потрібна, як і весь "русский мир" з його смердючими кишками...У нас є своя співуча, солов'їна...кому не подобається- поїзди ще ходять...На кожного такого "колорада" у нас іще, гадаю, знайдеться дихлофос
Які приклади? До чого тут поведінка керівництва Росії та російська мова? А твори великих поетів та письменників? навіть німецьку вчили, хоча на неї ніхто щоденно не розмовляв.....А сумніви є завжди - я не пророк. Рік тому я багато в чому була впевнена.
п.с. Навіть у ворога треба вчитися, якщо є чому
До того, що російська мова в Україні, точніше, питання щодо її державності чи офіційності - важіль впливу російського керівництва на політику України. Так, напрошується висновок, буцімто якщо ми введемо другою державною російську, то цим позбавимо Кремль того важіля впливу. Але це хибні сподівання. Річ в тому, що переважна більшість російськомовних громадян, що виступають за введення другої державної російської, окрім саме позиції щодо державності, мають ще декілька особливостей, а саме: вважають українську другорядную, вважають Україну "недодержавою", вважають, що ми повинні дотримуватись тієї ж точки зору на історічні події, що й Росія тощо. Тобто, іншими словами, наданням російській статусу другої державної ми зрівнюємо в правах "патріотів" з "п'ятою колоною", а цього робити аж ніяк не можна, бо вони знов приведуть до влади чергового "януковича", а такий важіль впливу на Україну з боку Росії значно вагоміший, ніж мовне питання.
Доктор Калембет, отбывший пять лет своего лагерного срока, не справился с послелагерной волей и через год покончил с собой, оставив записку: «Дураки жить не дают».
Ось ці декілька особливостей не прийнятні для країни і як це змінити я не знаю, але точно не мовою. Є люди які люблять країну, є інші - які її руйнують, і це не залежить від того, якою мовою вони спілкуються. І я не згодна з тим, що переважна більшістьросійськомовних не люблять країну. Ідіотизм від мови не залежить...
п.с. з єдиною державною привести до влади можно кого завгодно, тому як право на голосування, згідно Конституції є в кожного, а ще й залишиться бажання мати такі другу державну
Последний раз редактировалось Lania; 10.07.2015 в 20:13.
Крым не ушел, Крым отжали. Соответственно, только таким образом он может быть и возвращен - отжимом. То что "они_захотят_вернуться_если_мы_их_полюбим" - это все бла-бла-бла.
Доктор Калембет, отбывший пять лет своего лагерного срока, не справился с послелагерной волей и через год покончил с собой, оставив записку: «Дураки жить не дают».
Социальные закладки