Тема: "Мова об'єднує наш народ" (с)

Закрытая тема
Страница 22 из 87 ПерваяПервая ... 12 20 21 22 23 24 32 72 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 421 по 440 из 1735
  1. Вверх #421
    Не покидает форум Аватар для fb_ua
    Цитата Сообщение от superprinter Посмотреть сообщение
    Создавать серьёзные продукты постиндустриальные, есть смысл при рынке 150 миллионов и больше.
    Почему не 30 млн. или 90 млн.?
    Откуда взялась эта цифра? От фонаря (причем, явно, кацапского фонаря)?
    "Бреше, сучий москаль" (Н.В.Гоголь)

2. Вверх #422
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Big525 Посмотреть сообщение
    НІКОЛИ він НЕ був язіком міжнародного спілкування.
    як це ніколи не був? Можливо комусь би так хотілося, але треба бути об'єктивними. В Радянському союзі жили різні за національністю народи і між ними російська мова була мовою міжнаціонального та міжнародного спілкування. Окрім того, сьогодні - російська - це друга державна у Білорусі, офіційною мовою вважається згідно Конституції у Казахстані та Киргизстанї, також - одна з офіційних мов ООН. Про невизнані республіки промовчу. Та й більшість українців (маю на увазі українців за громадянством, тому як громадянство не залежить від національності ), а також гостей України, спілкується російською .
    Последний раз редактировалось Lania; 10.07.2015 в 12:45.

3. Вверх #423
    User banned
    Цитата Сообщение от Lania Посмотреть сообщение
    як це ніколи не був? Можливо комусь би так хотілося, але треба бути об'єктивними. В Радянському союзі жили різні за національністю народи і між ними російська мова була мовою міжнаціонального та міжнародного спілкування. Окрім того, сьогодні - російська - це друга державна у Білорусі, офіційною мовою вважається згідно Конституції у Казахстані та Киргизстанї, також російська мова - одна з офіційних мов ООН. Про невизнані республіки промовчу. Та й більшість українців (маю на увазі українців за громадянством, тому як громадянство не залежить від національності ), а також гостей України, спілкується російською .
    Нехай спілкуються, ніхто не забороняє...Але ж у тому і річ, що вони стараються усьому світу нав'язати, як свою мову, так і своє агресивне імперське, злодійське мислення. Ми не чіпаємо їх, бо не хочемо щоб смерділо , але і пхатись до нас без дозволу та з категоричними повчаннями не дозволимо...На жаль, ці нащадки шакалів, ніяк цього не хочуть зрозуміти... ось у цьому і біда. Висновок: якщо добром не розуміють- залишається лише надавати по наглій пиці.

4. Вверх #424
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Владимир Ц. Посмотреть сообщение
    Нехай спілкуються, ніхто не забороняє...Але ж у тому і річ, що вони стараються усьому світу нав'язати, як свою мову.
    та це ж не тільки вони намагаються...російську мову для спілкування люди самі обирають, навіть на цьому форумі

5. Вверх #425
    Постоялец форума Аватар для Mrs N
    "Одна з офіційних мов ООН" - цей реверанс (визнання російської однією з офіційних мов ООН") був зроблений в 1946 р. у знак поваги до Радянського Союзу (тоді) як переможця у Другій світовій війні (спробували б вони тоді цього не зробити).
    Зараз поваги немає. Да і практичне значення використання російської мови в ООН наближається до нуля. Ще недовго їй зосталося там.

Шо стосується використання мови - погляньте на результати "ЕГЭ" з російської мови серед випускників самої росїї - це І це при тому, що цього чи минулого року вони знизили мінімальний поріг за балами.

Була - да. Перспектив не бачу.

6. Вверх #426
    Не покидает форум Аватар для fb_ua
    Реально, русский язык - это язык гетто под названием "русский мир". Причем гетто деградирующего, достаточно посмотреть на уровень производимого продукта - литературы, музыки, кино...
    "Бреше, сучий москаль" (Н.В.Гоголь)

7. Вверх #427
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от Mrs N Посмотреть сообщение
    "Одна з офіційних мов ООН" - цей реверанс (визнання російської однією з офіційних мов ООН") був зроблений в 1946 р. у знак поваги до Радянського Союзу (тоді) як переможця у Другій світовій війні (спробували б вони тоді цього не зробити).
    Зараз поваги немає. Да і практичне значення використання російської мови в ООН наближається до нуля. Ще недовго їй зосталося там.

Шо стосується використання мови - погляньте на результати "ЕГЭ" з російської мови серед випускників самої росїї - це І це при тому, що цього чи минулого року вони знизили мінімальний поріг за балами.

Була - да. Перспектив не бачу.
    російська мова складніша, ніж українська, та й взагалі вважається одною з важких, особливо письмова. Думаю, що скласти цей іспит в Росії для мене було б теж важко, хоча все життя була відмінницею)
    А те, що російська стала мовою ООН як реверанс у знак поваги, і те, що зараз поваги немає, не скасовує того, що вона є і залишується офіційною в ООН.

8. Вверх #428
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от fb_ua Посмотреть сообщение
    Реально, русский язык - это язык гетто под названием "русский мир".
    получилось интересненько, это как противоречащий сам себе лозунг)))))

9. Вверх #429
    Посетитель Аватар для pingui
    Цитата Сообщение от victor_im Посмотреть сообщение
    русский таки есть язык международного общения.
    и это не обязательно "русские" (россияне в смысле). в Польше тут большинство русскоязычных которых я встречал, это украинцы а не россияне. почему они не розмовляют рiдной мовой? выходит русский более удобен, даже за границей
    язык международного общения тех, кому "за ...". Попробуйте в Литве подойти к выпускнику школы и спросить что-нибудь по-русски. Или в Грузии. Вы будете весьма удивлены

10. Вверх #430
    Постоялец форума
    Цитата Сообщение от pingui Посмотреть сообщение
    язык международного общения тех, кому "за ...". Попробуйте в Литве подойти к выпускнику школы и спросить что-нибудь по-русски. Или в Грузии. Вы будете весьма удивлены
    а ви росіянка? Якщо ні, то все ж це мова міжнародного спілкування. Вам 29 років і ніхто не нав'язував Вам якою мовою спілкуватися, але Ви обрали чомусь російську, хоча згідно шкільної програми російська мова викладається 1 година на тиждень (можливо 2) вже багато років....

11. Вверх #431
    Частый гость Аватар для Алиса_
    А на каком языке нужно спросить, чтобы ответили?

12. Вверх #432
    а ви росіянка? Якщо ні, то все ж це мова міжнародного спілкування. Вам 29 років і ніхто не нав'язував Вам якою мовою спілкуватися, але Ви обрали чомусь російську, хоча згідно шкільної програми російська мова викладається 1 година на тиждень (можливо 2) вже багато років....
    ні, я не росіянка. Я не виступаю проти того, щоб російська звалася "международного общения". Хоч вселенського. Я лише зробила зауваження, що на пострадянському просторі вона втрачає популярність і молодь її майже не розуміє.

13. Вверх #433
    Цитата Сообщение от Алиса_ Посмотреть сообщение
    А на каком языке нужно спросить, чтобы ответили?
    Мы спрашивали на английском.
    Справедливости ради, стоит отметить, что сначала задавали вопрос "Говорите ли вы по-русски?", а уже потом, получив отрицательный ответ, говорили на английском.

14. Вверх #434
    Постоялец форума
    ні, я не росіянка. Я не виступаю проти того, щоб російська звалася "международного общения". Хоч вселенського. Я лише зробила зауваження, що на пострадянському просторі вона втрачає популярність і молодь її майже не розуміє.
    Втрачає. Але я вказала на Ваш вік, тому що в Україні цією мовою спілкується половина населення, а розуміють всі, незалежно від віку. то чому вона не має права бути офіційною як в деяких пострадянських країнах?
    Последний раз редактировалось Lania; 10.07.2015 в 16:00.

15. Вверх #435
    Втрачає. Але я вказала на Ваш вік, тому що в Україні цією мовою спілкується половина населення, а розуміють всі, незалежно від віку. то чому вона не має права бути офіційній як в деяких пострадянських країнах?
    А навіщо? Є державна, яку розуміють 100%. Більше 20 років була єдиною, всіх влаштовувало і я, наприклад, не бачу причин, з яких це потрібно змінювати.

16. Вверх #436
    Частый гость Аватар для Алиса_
    Мы спрашивали на английском.
    Справедливости ради, стоит отметить, что сначала задавали вопрос "Говорите ли вы по-русски?", а уже потом, получив отрицательный ответ, говорили на английском.
    А, я просто спрашивала на русском в Таллинне (Эстония) и мне ни разу никто не скривился и не промолчал в ответ.
    А, вот в Киеве у моей знакомой случилась неприятная ситуация...
    Так что все относительно...

17. Вверх #437
    СуперПабло
    Alfa-самец
    Втрачає. Але я вказала на Ваш вік, тому що в Україні цією мовою спілкується половина населення, а розуміють всі, незалежно від віку. то чому вона не має права бути офіційною як в деяких пострадянських країнах?
    В яких саме? Вірно, саме в тих, які знаходяться або в Митному союзі, або у великій залежності від Росії (Киргизстан, Таджикистан).
    Доктор Калембет, отбывший пять лет своего лагерного срока, не справился с послелагерной волей и через год покончил с собой, оставив записку: «Дураки жить не дают».

18. Вверх #438
    СуперПабло
    Alfa-самец
    Цитата Сообщение от Алиса_ Посмотреть сообщение
    А, я просто спрашивала на русском в Таллинне (Эстония) и мне ни разу никто не скривился и не промолчал в ответ.
    А, вот в Киеве у моей знакомой случилась неприятная ситуация...
    Так что все относительно...
    Ой, у Києві там взагалі самі бандери. Жуть просто.
    Доктор Калембет, отбывший пять лет своего лагерного срока, не справился с послелагерной волей и через год покончил с собой, оставив записку: «Дураки жить не дают».

19. Вверх #439
    Постоялец форума
    А навіщо? Є державна, яку розуміють 100%. Більше 20 років була єдиною, всіх влаштовувало і я, наприклад, не бачу причин, з яких це потрібно змінювати.
    Причина така, що розуміють ВСІ дві мови. Спілкуються 50/50 (хоча багато хто з тих, хто спілкується українською, вважають, що їх менше, ніж 50 відсотків. Тому це було би справедливо, що хоча б російська була офіційною регіонально, як це було 20 років. Так ось і моє питання -навіщо це потрібно було змінювати?
    Хоча нічого поганого чи жахливого би не було і у випадку, якщо вона була б другою державною, чи ні так?

20. Вверх #440
    СуперПабло
    Alfa-самец
    Причина така, що розуміють ВСІ дві мови. Спілкуються 50/50 (хоча багато хто з тих, хто спілкується українською, вважають, що їх менше, ніж 50 відсотків. Тому це було би справедливо, що хоча б російська була офіційною регіонально, як це було 20 років. Так ось і моє питання -навіщо це потрібно було змінювати?
    Хоча нічого поганого чи жахливого би не було і у випадку, якщо вона була б другою державною, чи ні так?
    Коли це вона була "офіційною регіонально"? І що це взагалі таке?

Закрытая тема
Страница 22 из 87 ПерваяПервая ... 12 20 21 22 23 24 32 72 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права