за мову.
мовне питання буде завжди. поки 70-80% населення не буде розмовляти українською.
зараз розмовляти російською це теж саме, що голосувати за комуняк. це чіплятися за минуле. це справа часу, якщо це питання не вирішили ваші батьки, то мусити це зробити ви, якщо не ви, ваші діти чи онуки. користуватися соціальними мережами "вконтакт" "одноклассники" пошуковою системою "яндекс"
прикро, але Україна та українці не мають свого інформаційного простору. вони живуть в російському та трошки присутній українській. якщо запитати мешканців Одеси назвіть три сучасних українських письменників, то вони будуть мати деякі труднощі, а російських вільно назвуть
в кого не запитай ти володієш українською?
я? так авжеж.
а чому не розмовляєш?
та мені зручно російською. я звик розмовляти російською, в мене вся сім'я так робить.
це теж саме що їм зручно голосувати за комуняк "ВОНИ ТАК ЗВИКЛИ"
Одеса російськомовне місто. російськомовни патріоти. це теж само що донбас ніхто не чує.
Вони беруть дату коли заснована Одеса, але місто існувало і раніше і люди тут мешкали. османська імперія, велике литовське князівство, римська імперія. і вони не розмовляли російською.
В радянському союзі російська мова була потрібна щоб громадянин таджікістана розумів грузина. В УССР мова була українська так її завжди боронили, але потрібно переходити на українську.
На початку 90 в раді лише Чорновол та РУХ розмовляв українською це приблизно чоловік 10 та їх вважали "бендера фашисти націоналісти". Зараз все навпаки усі розмовляють українською і лише якісь маргінали російською.
потрібен час та бажання людей.
Социальные закладки