Тема: Языковая проблема в Украине - II

Закрытая тема
Страница 2085 из 3883 ПерваяПервая ... 1085 1585 1985 2035 2075 2083 2084 2085 2086 2087 2095 2135 2185 2585 3085 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 41,681 по 41,700 из 77651
  1. Вверх #41681
    User banned
    Цитата Сообщение от m-a-sh-a Посмотреть сообщение
    М-да, бачу, як Ви переважно українською спілкуєтесь.... ПропОнувати, ящо без помилок...
    Лингвисты стали подтягиваться...
    внимательнее посмотрите, там еще несколько ошибочек имеется (минимум 3)..
    а вам - двойка...
    Идите для начала грамматику подучите, потом рецензировать будете

2. Вверх #41682
    User banned
    Цитата Сообщение от Dema Посмотреть сообщение
    У Штуши.
    Я на эту помилку и указал.
    хорошо русский перевод:
    на двох мовах – державній, та обов’язковій для прийняття без подальшого перекладу – російської.
    на двух языках - государственном и обязательном .... русском.
    Если обязательный русский, значит государственный (второй из двух) - украинский... не?

3. Вверх #41683
    Страшный зверь Аватар для Штуша-Кутуша
    Тааааак. Перечитуйте ще раз...

Коли була одна держава – була одна мова – російська та діюча тільки на території кожної республіці своя – національна. Зараз ІНША держава, вже не йде мова не за яку республіку, ми давно ДЕРЖАВА, тому мова повинна бути одна – державна, українська.
    Російська не виключена, вона залишається між країнами-учасниками конвенції для полегшення ЇХНЬОГО спілкування. До чого тут наші особисті державні інтереси?
    НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!

4. Вверх #41684
    User banned Аватар для Че Бурашка
    Цитата Сообщение от Штуша-Кутуша Посмотреть сообщение
    А навіщо тобі мій вік, бажаєш щось як дорослий пропанувати?
    походу мой намек не понят.
    а я ведь даже подчеркнул.

5. Вверх #41685
    Политический аналитик
    Цитата Сообщение от НаСекундуЗагляну Посмотреть сообщение
    Если обязательный русский, значит государственный (второй из двух) - украинский... не?
    Вот так было дело

31 березня 1921р. V з’їзд Рад схвалив роботу народного комісаріату освіти, спрямованої на усунення національної ворожнечі і на розвиток української мови як мови більшості трудящих мас України, а 22 листопада 1922р. ВУЦВК затвердив “Кодекс законів про народну освіту УСРР”, у якому в параграфі 25 зазначалося “Українська мова як мова більшості населення України, особливо на селі, і російська мова як мова більшості населення в містах і загальносоюзна мова, мають в УСРР загальнодержавне значення і повинні викладатися у всіх навчально-виховних закладах Української Соціалістичної Радянської Республіки” [1. с.151]. Це було підтверджено і веденням у дію 13 березня 1922р. кримінально-процесуального кодексу, в якому відзначалося, що легальні процеси проводяться однією з двох державних мов, українською або російською.

Правовою основою роботи з українізації апарату УРСР та забезпечення прав інших національностей стали Постанова ВЦ УВК і Раднаркому УРСР “Про заходи забезпечення мов та про допомогу розвиткові української мови” від 1 серпня 1923 р. і декрет Раднаркому УРСР “Про заходи в справі українізації шкільно-виховних і культурно-освітніх установ”, виданий 27 липня 1923 р., та інші нормативні акти [3, c.18-25]. Загалом нормативні акти УРСР, конституція УРСР не вживали поняття “державна мова”, здебільшого ставилися до нього негативно, вважаючи, що воно суперечить принципу рівноправності мов.
    http://www.br.com.ua/referats/Pravo/32799.htm
    я понимаю, что реферат, но ссылки на источники там верные
    6 липня 1927 року ВУ ЦВК і РНК УРСР прийнято нову постанову “Про забезпечення рівноправності мов та про сприяння розвиткові української культури” [7, c.154-155]. Згідно з нею скасовувались усі попередні законодавчі акти, пов’язані з українізацією і затверджувалось положення про перевагу української мови в офіційних зносинах. Це положення регулювало вживання української мови в державному житті республіки, в шкільних закладах та наукових установах, визначало спеціальні органи, які здійснювали керівництво питаннями українізації, детально висвітлювало застосування мов у національно-територіальних адміністративних одиницях і забезпечення рівноправності мов національних меншин.
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

6. Вверх #41686
    zodchiy
    хорошо русский перевод:

на двух языках - государственном и обязательном .... русском.
    "щось не пам’ятаю, щоб у тій час у нас було 12 рівноправних державних мов! На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна!"(с)(Штуша)
    Это из ее поста.
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

7. Вверх #41687
    Не покидает форум Аватар для m-a-sh-a
    Лингвисты стали подтягиваться...
    внимательнее посмотрите, там еще несколько ошибочек имеется (минимум 3)..
    а вам - двойка...
    Идите для начала грамматику подучите, потом рецензировать будете
    не-не, я не лингвист, и именно поэтому опешила от ошибок, которых там, как Вы говорите , еще три. Я вообще украинский только в школе учила, а там сами знаете, как учат. Я потому и на русском переважно спилкуюсь, что хоть на этом языке ошибок не делаю....
    Моє ставлення до Вас залежить від Вашого ставлення до України.

8. Вверх #41688
    User banned
    Одесса, город у моря... Город-герой, любимый мой!
    переважно спилкуюсь
    Что-то новенькое в русском языке.
    Кстати, правильно общаться.

9. Вверх #41689
    Страшный зверь Аватар для Штуша-Кутуша
    Цитата Сообщение от m-a-sh-a Посмотреть сообщение
    М-да, бачу, як Ви переважно українською спілкуєтесь.... ПропОнувати, ящо без помилок...

п.с вiдрядження - подвоення забули....

Сiдайте , двiйка...
    Як вийшло – так вийшло, вибачаюсь, якщо це якимось чином тебе образило, такого розумника.
    Мені в свою чергу зараз розпочинати російські пости виправляти на помилки, щоб тобі вже досконало взагалі все було зрозуміло?
    НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!

10. Вверх #41690
    User banned
    Уважаемые форумчане, давайте обсудим с Вами вчерашние выступления-перепалки Фарион с писателем Бузиной? Какие предложения имеются?

11. Вверх #41691
    User banned
    переважно спилкуюсь
    Сідайте, одиниця. Якщо такими темпами рухатись.
    Вилучаємо суржик з нашого мовлення. Без подвійних стандартів. Тема, на то і мовна, щоб демократично обрати якої мовою спілкуватись. І, вилучаємо слова-паразити - суржик. Подбаємо за чисту російську, українську мову. Треба ж колись починати!

12. Вверх #41692
    Цитата Сообщение от Штуша-Кутуша Посмотреть сообщение
    Як вийшло – так вийшло, вибачаюсь, якщо це якимось чином тебе образило, такого розумника.
    Мені в свою чергу зараз розпочинати російські пости виправляти на помилки, щоб тобі вже досконало взагалі все було зрозуміло?
    мои посты на русском тебе вряд ли придется исправлять. Делаешь неправильные выводы - твой украинский обижает прежде всего тебя, а не кого-то на форуме, кто замечает твои ошибки. Ошибки человека, который "переважно спилкуется" и далее по тексту...

13. Вверх #41693
    zodchiy
    Цитата Сообщение от ЭНКЛИТИКА Посмотреть сообщение
    Уважаемые форумчане, давайте обсудим с Вами вчерашние выступления-перепалки Фарион с писателем Бузиной? Какие предложения имеются?
    Грешно обсуждать больного человека.
    Я не люблю фатального исхода,
    От жизни никогда не устаю.

14. Вверх #41694
    Сідайте, одиниця. Якщо такими темпами рухатись.
    Вилучаємо суржик з нашого мовлення. Без подвійних стандартів. Тема, на то і мовна, щоб демократично обрати якої мовою спілкуватись. І, вилучаємо слова-паразити - суржик. Подбаємо за чисту російську, українську мову. Треба ж колись починати!
    с чувством юмора, смотрю, конкретные проблемы? сочувствую...

15. Вверх #41695
    Что-то новенькое в русском языке.
    Кстати, правильно общаться.
    да не может такого быть!!!!! вот это новость если уж правильно, то - "преимущественно общаюсь".

16. Вверх #41696
    Постоялец форума Аватар для Lexxa
    В глаза не видел. Соревнованиями по прицельному метанию какашек не интересуюсь.
    Все предусмотрено

17. Вверх #41697
    User banned
    бузина обхезался!
    Как сказать! Он, например, выдвигал свою позицию, Фарион свою. Я считаю, что Бузина говорил четко, логично, нормировано, его гражданская позиция ясна. Ирина Фарион очередной раз показала "маленьким человеком". Она - филолог. На то дело пошло, что идеалом должна назвать того же Ивана Франка, а не в первую очередь Бандеру. И, знаете, смотреть на истеричность дамочки очень неприятно. Правда, иногда присутствовали и смешные моменты. Но, по существу - ее разговор украинским словом "балачки". Понравилось лишь то, что Украину нельзя делить географически, что Украина - идея. И, что достаточно своеобразно сказано - "объект и субъект". Но, так "гавкать" на Табачника! Очередной раз подтверждает, что у человека нет совести, и ни грамма интеллигентности.

18. Вверх #41698
    User banned
    преимущественно общаюсь
    Согласна. Но, в русском, звучит несколько некорректно эпитет "преимущественно". Лучше без - просто общаюсь.

19. Вверх #41699
    User banned
    Цитата Сообщение от Dema Посмотреть сообщение
    "щось не пам’ятаю, щоб у тій час у нас було 12 рівноправних державних мов! На території кожної республіки використовувались дві мови, але державна ЄДИНА для всієї країни була тільки одна!"(с)(Штуша)
    Это из ее поста.
    країна - Украина или СССР?

20. Вверх #41700
    User banned
    В глаза не видел. Соревнованиями по прицельному метанию какашек не интересуюсь.
    Да, уж! Грязи много налили. Но, в очередной раз подержали Табачника.
    Кстати, зауважали Табачника за то, что извинился за галичан.

Закрытая тема
Страница 2085 из 3883 ПерваяПервая ... 1085 1585 1985 2035 2075 2083 2084 2085 2086 2087 2095 2135 2185 2585 3085 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права