|
Тааааак. Перечитуйте ще раз...
Коли була одна держава – була одна мова – російська та діюча тільки на території кожної республіці своя – національна. Зараз ІНША держава, вже не йде мова не за яку республіку, ми давно ДЕРЖАВА, тому мова повинна бути одна – державна, українська.
Російська не виключена, вона залишається між країнами-учасниками конвенції для полегшення ЇХНЬОГО спілкування. До чого тут наші особисті державні інтереси?
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
Вот так было дело
http://www.br.com.ua/referats/Pravo/32799.htm31 березня 1921р. V з’їзд Рад схвалив роботу народного комісаріату освіти, спрямованої на усунення національної ворожнечі і на розвиток української мови як мови більшості трудящих мас України, а 22 листопада 1922р. ВУЦВК затвердив “Кодекс законів про народну освіту УСРР”, у якому в параграфі 25 зазначалося “Українська мова як мова більшості населення України, особливо на селі, і російська мова як мова більшості населення в містах і загальносоюзна мова, мають в УСРР загальнодержавне значення і повинні викладатися у всіх навчально-виховних закладах Української Соціалістичної Радянської Республіки” [1. с.151]. Це було підтверджено і веденням у дію 13 березня 1922р. кримінально-процесуального кодексу, в якому відзначалося, що легальні процеси проводяться однією з двох державних мов, українською або російською.
Правовою основою роботи з українізації апарату УРСР та забезпечення прав інших національностей стали Постанова ВЦ УВК і Раднаркому УРСР “Про заходи забезпечення мов та про допомогу розвиткові української мови” від 1 серпня 1923 р. і декрет Раднаркому УРСР “Про заходи в справі українізації шкільно-виховних і культурно-освітніх установ”, виданий 27 липня 1923 р., та інші нормативні акти [3, c.18-25]. Загалом нормативні акти УРСР, конституція УРСР не вживали поняття “державна мова”, здебільшого ставилися до нього негативно, вважаючи, що воно суперечить принципу рівноправності мов.
я понимаю, что реферат, но ссылки на источники там верные
6 липня 1927 року ВУ ЦВК і РНК УРСР прийнято нову постанову “Про забезпечення рівноправності мов та про сприяння розвиткові української культури” [7, c.154-155]. Згідно з нею скасовувались усі попередні законодавчі акти, пов’язані з українізацією і затверджувалось положення про перевагу української мови в офіційних зносинах. Це положення регулювало вживання української мови в державному житті республіки, в шкільних закладах та наукових установах, визначало спеціальні органи, які здійснювали керівництво питаннями українізації, детально висвітлювало застосування мов у національно-територіальних адміністративних одиницях і забезпечення рівноправності мов національних меншин.
Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]
Я не люблю фатального исхода,
От жизни никогда не устаю.
Моє ставлення до Вас залежить від Вашого ставлення до України.
Что-то новенькое в русском языке.переважно спилкуюсь
Кстати, правильно общаться.
НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!
Уважаемые форумчане, давайте обсудим с Вами вчерашние выступления-перепалки Фарион с писателем Бузиной? Какие предложения имеются?
Сідайте, одиниця. Якщо такими темпами рухатись.переважно спилкуюсь
Вилучаємо суржик з нашого мовлення. Без подвійних стандартів. Тема, на то і мовна, щоб демократично обрати якої мовою спілкуватись. І, вилучаємо слова-паразити - суржик. Подбаємо за чисту російську, українську мову. Треба ж колись починати!
Моє ставлення до Вас залежить від Вашого ставлення до України.
Как сказать! Он, например, выдвигал свою позицию, Фарион свою. Я считаю, что Бузина говорил четко, логично, нормировано, его гражданская позиция ясна. Ирина Фарион очередной раз показала "маленьким человеком". Она - филолог. На то дело пошло, что идеалом должна назвать того же Ивана Франка, а не в первую очередь Бандеру. И, знаете, смотреть на истеричность дамочки очень неприятно. Правда, иногда присутствовали и смешные моменты. Но, по существу - ее разговор украинским словом "балачки". Понравилось лишь то, что Украину нельзя делить географически, что Украина - идея. И, что достаточно своеобразно сказано - "объект и субъект". Но, так "гавкать" на Табачника! Очередной раз подтверждает, что у человека нет совести, и ни грамма интеллигентности.бузина обхезался!
Согласна. Но, в русском, звучит несколько некорректно эпитет "преимущественно". Лучше без - просто общаюсь.преимущественно общаюсь
Да, уж! Грязи много налили. Но, в очередной раз подержали Табачника.В глаза не видел. Соревнованиями по прицельному метанию какашек не интересуюсь.
Кстати, зауважали Табачника за то, что извинился за галичан.
Социальные закладки