Тема: Языковая проблема в Украине - II

Закрытая тема
Страница 1824 из 3883 ПерваяПервая ... 824 1324 1724 1774 1814 1822 1823 1824 1825 1826 1834 1874 1924 2324 2824 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 36,461 по 36,480 из 77651
  1. Вверх #36461
    User banned
    Цитата Сообщение от Асмен Посмотреть сообщение
    Та ви шо...
    Ай-ай-яй...У вас такая память короткая, или так знаний мало?

второй вопрос мартовского референдума в Украине трусливо замалчиваем?
    ну это и не удивительно

2. Вверх #36462
    User banned
    Цитата Сообщение от ЭНКЛИТИКА Посмотреть сообщение
    Скажем так, наверняка, мнгоим известен Иван Дзюба. Сейчас многие станут говорить, что он политизирован, непопулярен. Да, доля правды здесь есть, я б сказала частичка. Вот, предлагаю Вашему вниманию статью "Іван ДЗЮБА
    ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗМ ЧИ РУСИФІКАЦІЯ?" В статье присутствуют такие слва, немного колючие, но все-таки...

"Де все воно тепер: де "українізація вишів і втишів та технікумів" де казкові, як на сьогодні, відсотки української книжки, де українізація пролетаріату та інженерно-технічних кадрів? ...А про профспілки як українізатора, пробачте, і говорити смішно. Не кажучи вже про те що коли б хтось зараз поцікавився "кількістю тих, хто читає українською мовою... і тих, хто вміє писати", — його б затаврували як зоологічного націоналіста і обплювали б або ж здогадалися б, що він шпигун... Адже навіть така елементарна, необхідна соціологічна статистика, як кількість і динаміка українських і російських шкіл та учнів у них, книжок, тиражів преси тощо, — "законспірована" державна таємниця і не публікується. Неспроста, звичайно...

Що залишається до цього додати? Хіба те, що і без "міцної бази" (див. вище), передбаченої XI з’їздом КП(б)У, ми ухитряємося хвалитися "нечуваним розквітом української... культури".

Можете не соглашаться, но доля правдивости в словах есть. Написана была в "глубокие советские времена".
    Да где ж вы их берете.До этого был Буржак.Да их легион.

3. Вверх #36463
    User banned
    Цитата Сообщение от НаСекундуЗагляну Посмотреть сообщение
    Вы голосовали на том референдуме?
    Как был задан вопрос, так на него и проголосовали

Голосовали не за Союз, а за суверенитет... тогда Украина была союзной республикой, а не суверенным государством
    в бюллетене стоял еще один вопрос, если помните

80% сказали "да"

ЗЫ. задай вопрос-по другому, результаты были бы другими.
    Второй референдум это подтвердил
    Обманули ,причем в грубой форме.Нужен новый референдум.

4. Вверх #36464
    User banned
    Одесса, город у моря... Город-герой, любимый мой!
    Да где ж вы их берете.До этого был Буржак.Да их легион.
    По воли специальности, работы. И просто спортивный интерес. Аппетит приходит во время еды.

5. Вверх #36465
    User banned
    Вот еще один факт. От Андрея Голованя.

Хто Ви, один із тисяч простачків чи один із режисерів? Як режисер. Ви ставите цілком визначену мету — "українізувати" телебачення і радіо, дитячі садки і ясла, школи та інші навчальні заклади, державні, партійні, торговельні заклади і армію, Російську Православну Церкву, всіляку рекламу та інші види інформації, заборонити потік російської літератури — від художньої до будь-якої технічної. Усі ці заходи не дадуть нічого, крім можливості маніпулювання масами і придушення інакомислячих.
    Таким чином, стає зрозумілим з Вашої статті, що один бюрократичний апарат готовий поступитися іншому — тільки й того, і Ви не знаєте, як реально допомогти народам України вийти з тяжкого економічного стану, але особисто для себе Ви бачите вихід в "українізації" всіх сторін життя в республіці на підставі Закону про мови, який було прийнято без референдуму й поспіхом. Ви також маєте намір добиватися поліпшення становища виключно для себе особисто, добиваючись відокремлення України від СРСР так само поспіхом і без референдуму, як це намагаються зробити в Литві.
    Припустимо, Вам це вдалося, але коли влада опиниться у Ваших руках, Ви виставите ідею внутрішнього ворога — цей образ ви й створюєте в своїй статті. Ви звинуватите "русифіковану" частину населення в усіх бідах і тим приховаєте свою некомпетентність, а під шумок будете жити далі, як "видатний український письменник".
    Мушу Вас гірко розчарувати, шановний А. Мацевич. Шлях, який Ви і Ваші однодумці обрали, веде не до благополуччя та розквіту, а до громадянськоЏ війни — цього разу не на культурнЁй ниві, а справжньої, в якій немає переможця — є лише переможені. Чи не краще провести загальнонаціональний референдум і за його результатами переглянути Закон про мови? Цілком очевидно, що такі питання, як питання про державну мову, про вихід зі складу СРСР та інші не менш важливі, що зачіпають інтереси кожного жителя республіки, повинні вирішуватися після загального обговорення, під час якого треба з'ясувати всі наслідки прийнятого рішення для кожного громадянина УРСР, після чого вже можна проводити референдум і приймати відповідний Закон.
    Може, тоді менше буде таких статей, у яких третя частина населення республіки називається громадянами другого сорту.

Андрій ГОЛОВАНЬ.
    м. Київ.

6. Вверх #36466
    Не покидает форум Аватар для Natika
    Вы голосовали на том референдуме?
    Как был задан вопрос, так на него и проголосовали
    Я голосовала на том референдуме.
    Голосовали не за Союз, а за суверенитет... тогда Украина была союзной республикой, а не суверенным государством
    Я голосовала за сохранение Союза. Ни Вы ни я не можем точно знать, что именно являлось решающим для 70% украинцев отдавших свой голос "за".

ЗЫ. задай вопрос-по другому, результаты были бы другими.
    Второй референдум это подтвердил
    Что подтвердил второй референдум? Свершившийся факт? За чуть-ли не полгода до референдума?

ЗЫ я вот иногда думаю, а если бы результаты декабрьского референдума были бы другими.. что бы произошло? А?
    /* мерзко хихикает */

7. Вверх #36467
    User banned
    Цитата Сообщение от Fakt Посмотреть сообщение
    Обманули ,причем в грубой форме.Нужен новый референдум.
    Да если бы не ГКЧП, может и остался бы сейчас СНГ. но не более.

8. Вверх #36468
    User banned
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    Я голосовала на том референдуме.

Я голосовала за сохранение Союза.
    Союза чего? можете уточнить?

9. Вверх #36469
    User banned Аватар для ALKA
    Да если бы не ГКЧП, может и остался бы сейчас СНГ. но не более.
    Или ГКЧП в более решительном составе...когда они сидели за столом было впечатление что они не знают что делать дальше.

10. Вверх #36470
    Живёт на форуме Аватар для balanced
    "Московські методи нищення українців такі немилосердні, що їх в історії тиранії ніде знайти не можна."
    Чарльз Дж.Керстен, американський сенатор,1962р.

11. Вверх #36471
    User banned
    Цитата Сообщение от ALKA Посмотреть сообщение
    Или ГКЧП в более решительном составе...когда они сидели за столом было впечатление что они не знают что делать дальше.
    гражданская война, полагаю, в таком случае была неминуема...
    было бы все то же самое, но с горой трупов

12. Вверх #36472
    User banned
    Цитата Сообщение от balanced Посмотреть сообщение
    "Московські методи нищення українців такі немилосердні, що їх в історії тиранії ніде знайти не можна."
    Это что за высер?

13. Вверх #36473
    Частый гость Аватар для e^x
    Цитата Сообщение от Асмен Посмотреть сообщение
    Вы даете себе отчет в том, о чем вообще идет речь.
    Я вам о том, что прижимаются права русскоязычных, а вы мне о том, что русскоязычных на Украине больше...
    Речь не идет о двуязычие как таковом. Речь идет о равных правах для русскоязычных и украиномовных...
    Разницу в направлениях улавливаете?
    А как будут между собой общаться "равноправные" в вашем понимании, через переводчика?
    Обережно, мавпи кидаються лайном!

14. Вверх #36474
    User banned
    второй вопрос мартовского референдума в Украине трусливо замалчиваем?
    ну это и не удивительно
    Насколько я помню, он звучал так:

-Поддерживаете ли Вы существование независимой Украины в составе обновленного Союза?

Нет?

15. Вверх #36475
    Живёт на форуме Аватар для balanced
    - 1627 р. Указом царя московського Олексія Михайловича та його батька патріарха Філарета звелено було книги українського друку зібрати і на пожежах спалити із суворою забороною будь-коли в майбутньому купувати українські книги. Так у Москві спалено "Учительське євангеліє" Транквіліона-Ставровецького разом з іншими авторами та "Катехизис" Лаврентія Зизанія Тустановського.

- 1654 р. Наказ царя Олексія Михайловича українцям: "разделение с поляками сотвориш, как верою, так и чином, хохлы, которые у вас на головах пострегите."

- 1689 р. - Заборонено Київській лаврі друкувати книги без патріаршого дозволу:"... к нам первее неприслав, отнюдь бы вам не дерзати таковых книг новослагаемых печатати...". Обмеженнями чи забороною книгодрукування Московія намагалася понизити рівень освіти та науки в Україні, знищити національний дух в культурі, побуті, суспільних відносинах. "Первая цензура в России была заведена специально для изданий малорусской печати", визнали москалі в 1905 р. ("Объ отмене стеснений малорусскаго печатного слова").

- 1672 р. "Заказ крепкой, чтобы люди польские и латинские печати книги никто у себя в домах не держали, а приносили и отдавали бы воеводе".

- 1677 р. Наказ патріарха Іоакима видерти з українських книжок аркуші '"не сходные с книгами московскими".

- 1689 р. Заборона Київській Лаврі друкувати книжки без патріаршого дозволу.

- 1690 р. Московський собор православної церкви засудив "Кіевскіе новыя книги" С.Полоцького, П.Могили, К.Ставровецького, І.Галятовського, Я.Барановича, А.Радивилівського, І.Славинецького, наклавши на них "проклятство та анафему".

- 1693 р. Заборона патріарха Андріана привозити українські книжки до Москви.

- 1693 р. Лист Московського патріарха до Києво-Печерської лаври про заборону будь-яких книг українською мовою.

- 1709 р. Указ про обов'язковість цензурування до друку українських книжок у Москві.

- 1709 р. Указ Петра І про заборону друку книг українською мовою, а книги, друковані церковнослов'янською мовою, звіряти з російським виданням, щоб у них ніякої різниці не було.

16. Вверх #36476
    User banned
    Цитата Сообщение от Natika Посмотреть сообщение
    .

Что подтвердил второй референдум? Свершившийся факт? За чуть-ли не полгода до референдума?

ЗЫ я вот иногда думаю, а если бы результаты декабрьского референдума были бы другими.. что бы произошло? А?
    Второй референдум подтвердил результаты первого, только вычеркнули слово "Союз"

17. Вверх #36477
    User banned
    Цитата Сообщение от balanced Посмотреть сообщение

Цитата Сообщение от Уильям Тэйлор Посмотреть сообщение
    Это что за высер?
    Да как ты смеешь так неуважительно отзываться об американском политике. Он же как жена цезаря вне подозрений

18. Вверх #36478
    User banned
    Юрий Андрухович четко сказал -

“Деґенерація” по-вкраїнськи “виродження”.
    Бо наша культура сьогодні балансує. Вона на грані поміж виродженням і відродженням. Тотальне відродження на тлі виродження. Або навпаки.

Поетів не хочуть. Вони вкотре виявились непотрібними. Вони – завелика розкіш для цього суспільства.

Поетам начхати на це суспільство. Вони платять взаємністю. Пишуть, як і в усі часи, для себе. Усе герметичніше, усе закритіше. Українська поезія стає все кращою. Скоро її перестануть читати зовсім.

А на загальному тлі відбувається великий шароварний гопак, соціальне замовлений дядями й тьотями від культури. Усміхнений президент переконує, що “ми йдемо в Європу”. О’кей, добре!

Чуєте? М’ясник вчить українську мову. М’ясник вчить мову Шевченка. В місті маньяк!

Жестко, но правильно.

19. Вверх #36479
    User banned
    Цитата Сообщение от Lexa2007 Посмотреть сообщение
    Насколько я помню, он звучал так:

-Поддерживаете ли Вы существование независимой Украины в составе обновленного Союза?

Нет?
    Почти.. разница в первом и втором вопросах существенна...
    республика и государство.

20. Вверх #36480
    Политический аналитик
    Цитата Сообщение от ЭНКЛИТИКА Посмотреть сообщение
    Скажем так, наверняка, мнгоим известен Иван Дзюба.
    Лучше все-таки ссылки оставлять на оригинал
    http://litopys.org.ua/idzuba/dz.htm
    тогда можно прочитать следующее
    Мені здалося, що я знайшов розгадку: причини наших бід — у цій великодержавницько-шовіністичній ревізії ленінської національної політики, а надія на порятунок — у поверненні до неї.
    Мені здавалося, що відродження України можна найпевніше досягти на шляхах відновлення ленінської національної політики і що саме навколо такого розуміння нашої історичної перспективи можуть консолідуватися найширші верстви української суспільності.
    вся работа базируется на ленинской политике,
    так что рекомендую или читать полностью, или не дергать случайные цитаты
    Устал от всех… Хочу пожить немного один. [I](с) изобретатель водородной бомбы[/I]

Закрытая тема
Страница 1824 из 3883 ПерваяПервая ... 824 1324 1724 1774 1814 1822 1823 1824 1825 1826 1834 1874 1924 2324 2824 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права