Тема: Покупка продажа недвижимости для чайника. (*)

Ответить в теме
Страница 151 из 1157 ПерваяПервая ... 51 101 141 149 150 151 152 153 161 201 251 651 1151 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 3,001 по 3,020 из 23124
  1. Вверх #1
    Циничный сисадмин Аватар для andrew

По умолчанию Покупка продажа недвижимости для чайника. (*)

Натолкнули на создание данной темы меня знакомые - которые хотят продать/купить, но делают это в первый раз или давно и поэтому не знают с какого конца взяться за это дело, и каждому надо объяснять с начала по три раза. Дабы не засорять тему прошу не создавать топы, а писать мне в личку и я буду делать исправления прямо в тексте. Вся инфа взята мною из личного опыта и опыта моих знакомых.
    Еще раз повторяю эта инфа хотя-бы даст вам приблизительный план действия. И это касается только квартир, может быть дальше кто-то допишет про землю, офисы.
    ЗЫ. Текст редактируется по ходу поступающей информации.
    Большое спасибо :
    Chemik и скрытику.
    и спасибо за теплые отзывы. Скоро займусь и покупкой.
    ----------------------------------------------------------------------
    Опитування: Чия допомога потрібна при укладанні угод із нерухомістю?
    Последний раз редактировалось audit_n; 22.10.2013 в 10:08.

2. Вверх #3001
    Страшный зверь Аватар для Штуша-Кутуша
    Цитата Сообщение от Юлевна-Царевна Посмотреть сообщение
    енто да, это я знаю.. только вот точно не помню.. что-то вроде 15%
    А не подскажите, если собственность будет находится в долевом участии.. 1/2 у россиянина, а 1/2 у украинца(муж и жена) При продаже я плачу налог, как иностранка, только со своей 1/2 части?
    Конечно со своей.
    Но, если 1-я продажа в году и менее 100 кв.м. – не платите вообще.
    Цитата Сообщение от Monat Посмотреть сообщение
    Штуша-Кутуша Если вы практикующий юрист - вам надо быть спокойнее и дипломатичнее. Я не попала к вам на консультацию, когда мне это было нужно, а попала к другому юристу, который мне это все и разъяснил.

Все вышесказанное вами, считаю некорректным, по отношению, ко мне лично. Если человек не прав, ему можно сказать это без "желчи".

Спасибо, за разъяснения.
    Юрист, тем более нотариус не мог такое сказать, вы просто так его слушали.
    Я терпеть не могу, когда не знают и начинают давать вот такие "консультации", а почему – читайте в предыдущем посте.
    Некорректно, это ссылаться на юристов и нотариусов, которые типа такое сказали.
    Вот это некорректно!
    НЕ шукаю клієнтів на форумі. Прохання з цього приводу не звертатися!

3. Вверх #3002
    Не покидает форум Аватар для T1m
    Штуша-Кутуша Если вы практикующий юрист - вам надо быть спокойнее и дипломатичнее. Я не попала к вам на консультацию, когда мне это было нужно, а попала к другому юристу, который мне это все и разъяснил.

Все вышесказанное вами, считаю некорректным, по отношению, ко мне лично. Если человек не прав, ему можно сказать это без "желчи".

Спасибо, за разъяснения.
    помомему это вы тут доказываете, что все дураки, т.к. пользуются законами, а вот вы и ваш юрист просто моСК, который либо не смог до вас донести истину либо очень профФеСионально вас проконсультировал

Цитата Сообщение от Штуша-Кутуша Посмотреть сообщение
    Юрист, тем более нотариус не мог такое сказать, вы просто так его слушали.
    Я терпеть не могу, когда не знают и начинают давать вот такие "консультации", а почему – читайте в предыдущем посте.
    Некорректно, это ссылаться на юристов и нотариусов, которые типа такое сказали.
    Вот это некорректно!
    Штуша, поверь - мог некоторые и не такое могли сказать но тут я думаю просто автор запуталась сама

4. Вверх #3003
    Не покидает форум Аватар для Monat
    Цитата Сообщение от T1m Посмотреть сообщение
    помомему это вы тут доказываете, что все дураки, т.к. пользуются законами, а вот вы и ваш юрист просто моСК, который либо не смог до вас донести истину либо очень профФеСионально вас проконсультировал
    Даже не пыталась. Ответила на вопрос то, что знала сама, по консультации с юристом, и не говорила, что он мой или не мой. Я как простой гражданин пришла в консультации, которых много, выбрала ближе к работе, и получила ответы на вопросы. О компетентности юриста могла никак не могла судить, на лбу не написано профессиональный он или нет. Ситуация была такова, что тогда я не имела доступ к интернету и не могла проанализировать его консультацию или почитать закон. А Юлевна-царевна, умный человек и сама отфильтровала, чья ей информация показалась более правильной. Сдесь тоже много дают советов, но кто профессионал, а кто нет выяснится со временем.

А Штуша-кутуша, считаю, некоректна, в язвительных замечаниях по-поводу Россиян и Украинцев с большой буквы. Это уже попахивает национализмом.
    Чему бы грабли не учили, а сердце верит в чудеса...

5. Вверх #3004
    Штуша, поверь - мог некоторые и не такое могли сказать ...
    Та знаю, повбивала би!
    А Штуша-кутуша, считаю, некоректна, в язвительных замечаниях по-поводу Россиян и Украинцев с большой буквы. Это уже попахивает национализмом.
    Не украинец с большой, а вы - россиянин (с большой буквы), и притом именно с ваших слов!

Прошу ознакомиться, может вспомните:
    Если вы не в курсе, абсолютно в любой области гражданин другого государства платит на порядок больше, чем местный, это я вам ответчтвенно заявляю, как Россиянин, проживший на территории Украины более 10 лет.
    То-то и оно, а я просто цитировала:
    Какие там разные источники? Для всех на территории Украины один источник – действующее законодательство Украины!!! Как россиянин (с большой буквы) проживающий на территории Украины более чем 10 лет, должны уже были это уяснить...
    ..

Вот так чувствую и с консультацией было...
    Последний раз редактировалось Штуша-Кутуша; 23.07.2010 в 12:07.

6. Вверх #3005
    Милейшая мегера Аватар для Юлевна-Царевна
    Девочки... ну не надо ссорится
    Никогда не встречайтесь с мужчиной, у которого в кошельке есть кармашек для мелочи

7. Вверх #3006
    Цитата Сообщение от Юлевна-Царевна Посмотреть сообщение
    Девочки... ну не надо ссорится
    я делаю это немножко иначе...)))))))))

8. Вверх #3007
    Новичок
    Здравствуйте, Уважаемые участники форума! Необходиомо оформить договор дарения земельного участка на маму, которая является гражданкой Украины, но постоянно проживает не в Украине, то есть у неё нет внутренненго украинского паспорта и идентиф. кода.У неё есть только загран. паспорт украинский. Возможно ли провести данную сделку, при наличии только загран. паспорта?

9. Вверх #3008
    Не покидает форум Аватар для Monat
    Не украинец с большой, а вы - россиянин (с большой буквы), и притом именно с ваших слов!
    Вас оскорбило, что я написала Украина и Россиянин с большой буквы??!!!
    по-моему это мелочи жизни, а когда быстро набираешь бывают и "описки".
    Чему бы грабли не учили, а сердце верит в чудеса...

10. Вверх #3009
    Цитата Сообщение от zholoto Посмотреть сообщение
    Здравствуйте, Уважаемые участники форума! Необходиомо оформить договор дарения земельного участка на маму, которая является гражданкой Украины, но постоянно проживает не в Украине, то есть у неё нет внутренненго украинского паспорта и идентиф. кода.У неё есть только загран. паспорт украинский. Возможно ли провести данную сделку, при наличии только загран. паспорта?
    Можна, але їй обов’язково необхідно отримати ідентифікаційний номер.

11. Вверх #3010
    Зразу посилаюсь чому можна, а то потім теж хтось щось недорозуміє...
    Інструкція про про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України:
    13. При вчиненні нотаріальних дій нотаріуси встановлюють особу учасників цивільних відносин, які особисто звернулися за вчиненням нотаріальних дій.
    Установлення особи здійснюється за паспортом або іншими документами, які унеможливлюють будь-які сумніви щодо особи громадянина (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідка на проживання особи, яка мешкає в Україні, але не є громадянином України, національний паспорт іноземця або документ, що його замінює, посвідчення інваліда чи учасника Великої Вітчизняної війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи.).

Посвідчення водія, особи моряка, інваліда чи учасника Великої Вітчизняної війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи, не можуть бути використані громадянином України для встановлення його особи під час укладення правочинів.

...

14. При посвідченні правочину визначається обсяг цивільної дієздатності фізичних осіб, які беруть участь у ньому.

Визначення обсягу цивільної дієздатності фізичної особи здійснюється за паспортом або іншими документами, передбаченими статтею 43 Закону (крім посвідчення водія, особи моряка, інваліда чи учасника Великої Вітчизняної війни, посвідчення, виданого за місцем роботи фізичної особи), які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо обсягу цивільної дієздатності фізичної особи, яка звернулася за вчиненням нотаріальної дії. У разі потреби нотаріусу надається довідка про те, що особа не страждає на психічний розлад, який може вплинути на її здатність усвідомлювати свої дії та (або) керувати ними.
    ...

12. Вверх #3011
    Новичок
    Штуша-Кутуша, спасибо за ответ, еще один вопрос, для получения кода, можно ли обращаться в любую налоговую, или есть какие то ограничения

13. Вверх #3012
    Цитата Сообщение от zholoto Посмотреть сообщение
    Штуша-Кутуша, спасибо за ответ, еще один вопрос, для получения кода, можно ли обращаться в любую налоговую, или есть какие то ограничения
    Здається - на Гамарніка

14. Вверх #3013
    Можна, але їй обов’язково необхідно отримати ідентифікаційний номер.
    доповню:
    в разі присутності в загран паспорті штампу про виїзд на постійне проживання в іншу країну

15. Вверх #3014
    доповню:
    в разі присутності в загран паспорті штампу про виїзд на постійне проживання в іншу країну
    Ну ідентифікаційний номер потрібен у будь-якому випадку.
    Щодо паспорту громадянина України для виїзду за кордон, то нотаріус зобов’язаний прийняти його у будь-якому разі, бо це передбачено п. 13,14 Інструкції та ст. 43 ЗУ Про нотаріат.
    Відносно вказаної позначки - жодним законодавчим актом такого не передбачено, бо це щось з загальної нотаріальної практиці. А я хочу звернути увагу на те, що яка би практика не склалася, суд приймає рішення не по загальній нотаріальній практиці, а згідно діючих норм законів.
    Це ще одне з спірних питань.
    Можна звісно відмовити, посилаючись на те, що неможливо перевірити факт шлюбних відносин, по батькові ст. 28ЦКУ), та все таке…, але це перебдачено інструкцією та ЗУ Про ноатріат!
    Скарга на відмову у вчиненні нотаріальної дії у такому випадку може стати обгрунтованою.
    Ще раз подивись п. 13,14 та дивись на ст 43 Закону
    Стаття 43. Установлення особи, яка звернулася за вчиненням
    нотаріальної дії

Встановлення особи здійснюється за паспортом або за іншими
    документами, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо
    особи громадянина, який звернувся за вчиненням нотаріальної дії
    (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для
    виїзду за кордон, дипломатичний чи службовий паспорт, посвідчення
    особи моряка, посвідка на проживання особи, яка мешкає в Україні,
    національний паспорт іноземця або документ, що його замінює,
    посвідчення інваліда чи учасника Великої Вітчизняної війни,
    посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи). Посвідчення
    водія, особи моряка, інваліда чи учасника Великої Вітчизняної
    війни, посвідчення, видане за місцем роботи фізичної особи, не
    можуть бути використані громадянином України для встановлення його
    особи під час укладення правочинів.
    Розумію, що не чого нового, але знайді там щось про позначку…
    Тепер постав себе на місце судді…
    Отож!

16. Вверх #3015
    Ну ідентифікаційний номер потрібен у будь-якому випадку.
    Щодо паспорту громадянина України для виїзду за кордон, то нотаріус зобов’язаний прийняти його у будь-якому разі, бо це передбачено п. 13,14 Інструкції та ст. 43 ЗУ Про нотаріат.
    Відносно вказаної позначки - жодним законодавчим актом такого не передбачено, бо це щось з загальної нотаріальної практиці. А я хочу звернути увагу на те, що яка би практика не склалася, суд приймає рішення не по загальній нотаріальній практиці, а згідно діючих норм законів.
    Це ще одне з спірних питань.
    Можна звісно відмовити, посилаючись на те, що неможливо перевірити факт шлюбних відносин, по батькові ст. 28ЦКУ), та все таке…, але це перебдачено інструкцією та ЗУ Про ноатріат!
    Скарга на відмову у вчиненні нотаріальної дії у такому випадку може стати обгрунтованою.
    Ще раз подивись п. 13,14 та дивись на ст 43 Закону

Розумію, що не чого нового, але знайді там щось про позначку…
    Тепер постав себе на місце судді…
    Отож!
    це питання підіймалося, но як ні як але статтю 28 ЦКУ ще ніхто не відміняв:
    Стаття 28. Ім'я фізичної особи

1. Фізична особа набуває прав та обов'язків і здійснює їх під
    своїм ім'ям.

Ім'я фізичної особи, яка є громадянином України, складається
    із прізвища, власного імені та по батькові,
    якщо інше не випливає
    із закону або звичаю національної меншини, до якої вона належить.

2. При здійсненні окремих цивільних прав фізична особа
    відповідно до закону може використовувати псевдонім (вигадане
    ім'я) або діяти без зазначення імені.

3. Ім'я фізичній особі надається відповідно до закону.
    наше законодавство не передбачає для громадян України, які постійно проживають на Україні, відсутності "по батькові"... + питання - а чому громадянин України, який постійно проживає на Україні, не має внутрішнього паспорту? а не був він вилучений на законних підставах (взяття під варту/засудження до позбавлення волі)? Як на мене нотаріус повинен це все приймати до уваги... тому у данному випадку, якщо громадянин України, не має відмітки про виїзд на постійне проживання (що передбачає вилучення внутрішнього паспорту) здійснювати будь які дії, тим паче щодо відчуження майна не вірно - згідно законодавства:
    ст. 28 ЦКУ
    ст. 46 ЗУ "Про нотаріат" згідно з яким:
    Нотаріуси або посадова особа, яка вчиняє нотаріальні дії, має
    право витребовувати від фізичних та юридичних осіб відомості та
    документи, необхідні для вчинення нотаріальної дії.
    тобто - в даному випадку для вчинення нотаріальної дії потрібно "Прізвище Ім'я та По Батькові" (згідно ЦКУ)... паспорт для виїзду за кордон таку інформацію надати не може + у Довідці про присвоєння ІН (для громадянина України, який не вийхав на постійне проживання за кордон) буде вказано Прізвище Ім'я та По Батькові, тому нотаріус не може перевірити належність цієї довідки

згідно професійного переконання:
    неможливість перевірити чому у громадянина України відсутній внутрішній паспорт

PS Згоден з тим що питання дуже спірне, але як на мне громадянин Україний який постійно проживає на Україні, для здійсненя нотаріальної дії повинен мати внутрішній паспорт, тим паче що в нашому законодавстві є законні підстави для відмови у вчиненні нотаріальної дії

ось така моя думка
    Последний раз редактировалось T1m; 24.07.2010 в 08:29.

17. Вверх #3016
    це питання підіймалося, но як ні як але статтю 28 ЦКУ ще ніхто не відміняв:

наше законодавство не передбачає для громадян України, які постійно проживають на Україні, відсутності "по батькові"... + питання - а чому громадянин України, який постійно проживає на Україні, не має внутрішнього паспорту? а не був він вилучений на законних підставах (взяття під варту/засудження до позбавлення волі)? Як на мене нотаріус повинен це все приймати до уваги... тому у данному випадку, якщо громадянин України, не має відмітки про виїзд на постійне проживання (що передбачає вилучення внутрішнього паспорту) здійснювати будь які дії, тим паче щодо відчуження майна не вірно - згідно законодавства:
    ст. 28 ЦКУ
    ст. 46 ЗУ "Про нотаріат" згідно з яким:

тобто - в даному випадку для вчинення нотаріальної дії потрібно "Прізвище Ім'я та По Батькові" (згідно ЦКУ)... паспорт для виїзду за кордон таку інформацію надати не може + у Довідці про присвоєння ІН (для громадянина України, який не вийхав на постійне проживання за кордон) буде вказано Прізвище Ім'я та По Батькові, тому нотаріус не може перевірити належність цієї довідки
    згідно професійного переконання:
    неможливість перевірити чому у громадянина України відсутній внутрішній паспорт

PS Згоден з тим що питання дуже спірне, але як на мне громадянин Україний який постійно проживає на Україні, для здійсненя нотаріальної дії повинен мати внутрішній паспорт, тим паче що в нашому законодавстві є законні підстави для відмови у вчиненні нотаріальної дії

ось така моя думка
    Я тебе розумію, тому подивись у попередньому пості у душках сама навела ст.28ЦКУ, але Інструкцією та законом передбачена можливість встановити особу саме за цим документом, і з цим треба зміритись )))). Крім того, обмежувати Конституційні права громадян у зв’язку з відсутністю внутрішнього паспорту, та наявністю іншого документу за яким у відповідністю Інструкції та Закону нотаріус має право вчинити нотаріальну дію – теж не дуже...
    А відмовити ти ж розумієш - було б бажання, завжди знайдеться на що послатися, бо наше законодавство – це пісня!

18. Вверх #3017
    Я тебе розумію, тому подивись у попередньому пості у душках сама навела ст.28ЦКУ, але Інструкцією та законом передбачена можливість встановити особу саме за цим документом, і з цим треба зміритись )))). Крім того, обмежувати Конституційні права громадян у зв’язку з відсутністю внутрішнього паспорту, та наявністю іншого документу за яким у відповідністю Інструкції та Закону нотаріус має право вчинити нотаріальну дію – теж не дуже...
    А відмовити ти ж розумієш - було б бажання, завжди знайдеться на що послатися, бо наше законодавство – це пісня!
    згоден - може, але на свій "страх и риск"

пісня коли юрист/адвокат дає консультацію, що особа яка виїхала на постійне проживання за кордон - не може давати довіреності на Україні

19. Вверх #3018
    пісня коли юрист/адвокат дає консультацію, що особа яка виїхала на постійне проживання за кордон - не може давати довіреності на Україні
    Недороблені, млін

20. Вверх #3019
    Постоялец форума Аватар для ПУСИК
    Уважаемые!
    Кто может дать координаты нотариуса, который оформит сделку купли-продажи участка с госактом на дачное стр-во без 5%ного налога, помогите!!!!
    говорят, его можно не платить.

21. Вверх #3020
    Хозяйка Аватар для Лимонадик
    подскажите можно ли менять пункт в договоре купли-продажи, гласящий о таком -

Право власности на квартиру у Покупця виникаэ з моменту державнойи реестрации цього договору.

я просто так понимаю, что в период между подписанием договора купли-продажи и гос регистрации формально продавец все еще будет оставаться собственником квартиры?

p.s. сорри - задала этот вопрос сразу в двух темах, но просто очень очень срочно нужен проф. ответ!
    заранее спасибо!
    Возраст не защищает вас от любви, но любовь защищает вас от возраста

Ответить в теме
Страница 151 из 1157 ПерваяПервая ... 51 101 141 149 150 151 152 153 161 201 251 651 1151 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права