Машину знакомого сфотографировали под знаком, прислали постановление, я помог ему обжаловать постановление в суде. Только вот очередное судебное заседание назначено на март с. г., а ему техосмотр надо проходить уже…
Пишем запрос в ГАИ:
Показать скрытый текст Запит письмової інформації
Начальнику ВДАІ м. Одеси
ВДАІ ГУ МВС України в Одеській області
адресант
Запит письмової інформації
(в порядку ст. 33 Закону України «Про інформацію»)
Шановний Вікторе Володимировичу!
30 вересня 2009 року ІДПС ВДАІ м. Одеси при ВДАІ ГУ МВС України в Одеській області Д. (службова адреса: 65110, м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 67-А) виніс постанову ВН № 000001 (копія додається) в справі про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 122 КУпАП, щодо мене.
Згідно зі ст. 35 Закону України «Про дорожній рух» власникам транспортних засобів або уповноваженим на використання цих транспортних засобів особам може бути відмовлено в проведенні державного технічного огляду в разі, коли такі особи мають заборгованість зі сплати штрафних санкцій за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху, до сплати ними зазначеної заборгованості.
Відповідно до ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення, «Штраф має бути сплачений порушником не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження або опротестування такої постанови — не пізніш як через п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення.»
Тобто, оскарження постанови про накладання адміністративного стягнення у вигляді штрафу призупиняє строк обчислення дати появи заборгованості зі сплати цього штрафу (в тому числі «штрафних санкцій за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху») аж до сплину строку в «п’ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги або протесту без задоволення».
Мною було подано адміністративний позов до N-ського районного суду м. Одеси. Судом було винесено ухвалу про відкриття провадження у справі (копія додається), тому постанова вважається нечинною і не може тягнути жодних юридичних наслідків для особи, щодо якої її було винесено, аж до прийняття рішення судом і закінчення строків, визначених ст. 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тобто, наразі постанова ВН № 000001 ІДПС Д. є нечинною, а жодної заборгованості щодо сплати мною штрафу за цією постановою не існує.
Керуючись Законом України «Про дорожній рух», Кодексом України про адміністративні правопорушення, Законом України «Про інформацію» прошу Вас:
1. Повідомити мене, коли і як я, як особа, яка не має заборгованості по адміністративних штрафах відповідно до рішень, що набрали законної сили, може пройти державний технічний огляд для автомобіля Rolls-Royce д/н ВН 0001 ВН, який належить мені на праві власності.
Відповідь про розгляд цього запиту письмової інформації прошу надіслати протягом десяти днів — у строк і в порядку відповідно до ст. 33 Закону України «Про інформацію». Запитану інформацію прошу надіслати у строк і в порядку відповідно до закону.
Из ГАИ приходит откровенный бред: «Поскольку предварительное заседание было назначено на 29 декабря, а уже январь, значит суд уже вынес решение, и дело уже рассмотрено, а вам отказано.»
Раз так, пишем повторный запрос, к которому прикладываем повестку для ГАИ на март, объяснение того, что март наступит после окончания февраля, и просим ещё раз пояснить, когда и как можно пройти техосмотр.
В результате из ГАИ позвонили и предложили взять с собой деньги по государственному тарифу и пройти техосмотр (читай, забрать талон).
Социальные закладки