День, коли ти особливо гостро розумієш, що таке холод — і фізичний, і моральний. Сьогодні жителі Києва, Дніпра та Запоріжжя прокинулися в квартирах, де +10—12 градусів — у ліпшому разі. Без води. Без каналізації. Без світла і тепла.
Нас атакує ворог. росіяни цілеспрямовано б’ють по цивільній та енергетичній інфраструктурі. Але правда й у тому, що країна виявилася непідготовленою. Бо замість системних рішень — корупційні «гейти».
Міндічгейт — коли крали на енергетиці.
Бакановгейт — коли торгували санкціями.
Шурмагейт — знову про енергетику.
Гучні обіцянки, «фламінго», піар — і повний пшик. Замість газопоршневих станцій, резервних генераторів, захисту водоканалів — вони «заробляли» гроші. І тепер люди на власній шкірі відчувають, що таке елементарні речі: можливість помитися, випрати одяг, бути в чистоті. Наші воїни живуть у таких умовах вже не один рік.
Саме тому ще у 2022 році ми започаткували програму постачання прально-душових комплексів для війська. Не просто дали гроші — це наше виробництво, наш проєкт, справа громади. Сьогодні я можу з гордістю сказати: 321 прально-душовий комплекс уже виготовлено і передано медикам, волонтерам, навчальні центрам, силам спеціальних операцій, бойовим бригадам, повітряним силам та багато кому ще.
А сьогодні ще 10 комплексів отримують 10 бойових підрозділів. Тут на парковці більше 9 мільйонів гривень моїх власних коштів.
І на фото ви бачите тих хлопців та дівчат, завдяки яким держава ще тримається. І наше завдання — зробити його бодай трохи людянішим та теплішим. Саме це ми з командою робимо вже багато-багато років.
І паралельно — ще один факт.
Підприємства, за які я відповідаю, за рік встановили 100 мегават балансувальних потужностей: газові станції, сонячні батареї, генератори. Жодної копійки з бюджету. І в мене просте запитання: якщо ми можемо — чому держава не може?
Социальные закладки