Під час операції США у Венесуелі 3 січня американські військові, за словами свідків, застосували таємничу зброю, проти якої охорона Мадуро виявилася повністю безпорадною. Детальніше про це було розказано у статті в New York Post, що вийшла 10 січня 2026 р. Один з бійців охорони Ніколаса Мадуро заявив, що спочатку відключилися радари, потім над позиціями з'явилися дрони та вертольоти, після чого висадився невеликий загін США - близько 20 осіб: "Вони були на дуже високому технологічному рівні і не виглядали, як хто-небудь, з ким ми воювали раніше".
Вирішальним у нейтралізації охорони Мадуро став постріл невідомого пристрою. «В якийсь момент вони випустили щось, я не знаю, як це описати, це було схоже на дуже потужну звукову хвилю. Я відчув, що моя голова вибухнула зсередини. Солдати падали на землю, не могли рухатися, у багатьох пішла кров із носа, дехто рвав кров'ю. У нас не було жодної можливості протистояти їхнім технологіям, їхній зброї. Ми навіть не могли встати після цієї звукової зброї або чогось подібного», - цитує розповідь солдата охорони Мадуро New York Post.
За оцінками міністерства внутрішніх справ Венесуели, внаслідок нападу 3 січня загинуло близько 100 співробітників венесуельських сил безпеки. Але незрозуміло, чи були якісь із цих смертей викликані загадковою зброєю.
Американці мають LRAD з рівнем звукового тиску в 150 децибел
Социальные закладки