Мда...Всесвітній день пам'яті був вчора, оскільки саме вчора Німеччина підписала капітуляцію. Вчора я була на мітингу
на підтримку України у центрі Мюнхена. Було багато цікавих людей, на підтримку прийшло дуже багато німців, приїхали офіційні представники Польщі, Франції та Великобританії. Багато було сказано правильного і влучного, але найбільш мені мене вразила промова однієї німецької активістки: сьогодні світ відмічає день пам'яті та день звільнення. 8 травня - це звільнення Німеччини від фашистських загарбників. Але це не стало днем звільнення для країн східної Європи, їх боротьба продовжується, в її центрі Україна. Вона дуже багато розповідала про гулаг та червоний терор. Чесно кажучи, я була вражена її знаннями. Якби кожен українець хоч наполовину знав історію своєї країни, як ця німецька жіночка, не було б сьогоднішньої війни.
Не радянський союз переможець цієї війни. Радянський устрій такий же фашистко загарбницький, як був німецький. Звільнившись від одних загарбників, Україна залишилась у інших.
Вчить історію.
Социальные закладки