|
К примеру у меня две локации или даже три. Или hetzner - storage-box или включи фантазию. И да NAS у нас удаленный, а Микротик дома.
Слушай, ну это уже чисто троллинг. Мы с тобой понимаем на каких крохах может работать Linux. Мы с тобой понимаем что такое ARM 4 ядра 1.8 Mhz, 1Гб ОЗУ и что на него можно ставить, а что нет.
Для справки, на 1Гб ОЗУ можно поставить дохрена. Я уже молчу как вместо ОЗУ использовать своп и так далее. Ага... отвечай для дурачков.
Последний раз редактировалось leshiy_odessa; 15.12.2024 в 20:22.
ГЕРМАНИЯ ➜ € 47.70 ➜ СЕРВЕР ➜ 1С
Mikrotik специфічна железяка, повинна мати апаратну підтримку того що пов'язано з мережею. Все інше там буде чисто маркетинг і дорого. Тому мікротік з достатньою кількістю пам'яти та нормальним процесором буде дорожче ніж те саме але як нормальнийкомп. І докери та все інше запускають не заради лінукса, а заради додатків котрим треба і пам'ять і процесор.
Краще б вони замість докера зробили нормальну конфігурацію системи. От треба мені влани на циске - я створив влан, прописав які порти до нього мають доступ, можу прикрутити айпішник івсе працює за 5-10 хвилин. А на мікротіке я повинен розбиратись в їх недоробленій системі де вони тупо дають доступ до заліза і я повинен пам'ятати про якісь процесори чи ще щось щоб влани нормально роутились. А якщо в мене в роутері 8 портів то я повинен чомусь розбиратись що то гігабітні та стомегабітні порти то різні мікросхеми і треба їх кудись прокидати щоб все працювало. А позиція мікротіка здається - розберуться без абстракцій, ми краще докер прикрутимо. Я то розберусь, але нікому не порекомендую мікротік на більше ніж звичайний домашній роутер.
Битва двох йокодзун, котрі обидва і праві, і неправі одночасно )))
1. Докери на звичайних (домашніх) тіках - маркетинг. Але є і не домашні тіки, де буває 4 або 16 гігабайт оперативки, а також NVME over TCP. А також окрім ARM|ARM64 Docker підтримується на CHR - там став диски і оперативку скільки бажаєш
2. який порт на якій мікросхемі - стосується знову ж домашніх моделей. Старші моделі цієї вади позбавлені, там воно комутується або єдиною мікросхемою, або здається навіть процом
Чего бы я спорил....
Развернуть RouteOS в гипервизоре, на DELL PowerEdge R750 Rack Server и пихайте туда все, что захотите.
Неможливість вставити команду у веб термінал то просто якесь неподобство.
RoS 7.15.2
ну и в чем проблема?http://192.168.47.1/webfig/#Terminal
[admin@Leaac222] > /system clock
[admin@Leaac222] /system/clock> set time-zone-autodetect=no time-zone-name=Europe/Kiev
[admin@Leaac222] /system/clock>
[admin@Leaac222] /system/clock>
Последний раз редактировалось Dramteatr; 03.01.2025 в 06:37.
Тебе посоветовали
1. Поднять версию до такой, в которой работает твоя хотелка
2. Не хочешь поднять версию - пользуйся ssh (
3. Справочник по командам CLI https://help.mikrotik.com/docs/spaces/ROS/pages/328134/Command+Line+Interface
Но тебе лень. Но виноват все равно микротик...
Последний раз редактировалось Dramteatr; 03.01.2025 в 16:11.
Той хто випускає продукт котрий не працює той й винний.
Мені треба було виконати 1 рядок. Мені довелось вводити його руками, що я й зробив. Воно працює, навіщо мені щось апдейтити, щось налаштовувати? Я просто знаю ще один недолік мікротіка. І знаю що щось що він випускає може бути калічним.
Социальные закладки