|
До речі, коли я пишу про тіло, це теж моя суб"єктивність. Є ви. Але я не знаю хто ви, не в сенсі паспортні дані, а взагалі хто є ви. Ви тіло? ви ваше прізвище і ім"я? ви ваша професія, ви ваш соціальний статус?Що саме ви контролюєте, кровообіг, дихання, процес травлення, серцебиття? Інстинкти теж контролюєте?
У нас є це "я".
Зараз модно не асоціювати себе з тілом, так би мовити, я - це присутність, я є.
Але дуже легко сказати "я просто є", і зняти з себе всю відповідальність за свої вчинки.
Силой мысли можно напрягать мышцы.
Какие тут могут быть возражения? Мысли находятся в голове, а мышцы - не в голове?
Мысли действуют на мышцы через нервы. Значит, силой мысли можно напрягать нервы. И тут уже никаких возражений не может быть точно.
---------- Сообщение добавлено 02.10.2024 в 22:17 ----------
Никогда над этим не задумывался. Всегда работал с мышцами как с чёрным ящиком.
Чёрный ящик, кнопка и лампочка. Нажал на кнопку - зажглась лампочка. Как ящик зажигает лампочку - я не знаю.
Захотел напрячь мышцу - мышца напряглась. Как желание напрягает мышцу - я не знаю.
Никогда над этим не задумывался, но сейчас задумался сильнее.
Голова це тіло.І з усією впевненістю можна сказати, що думки знаходяться в тілі.
Якщо не задумувались, то як ви тоді контролюєте?
Знаєте, усвідомлювати м"язи своїх пальців це дорогого варте, це як усвідомити свій кровообіг. Але в нас немає такої здатності. Не можемо ми цього, вхід заборонено. Наше тіло не в нашій владі.
---------- Сообщение добавлено 03.10.2024 в 00:03 ----------
Оскільки душа оживляє тіло і наповнює його життям, вона називається душею, оскільки виявляє бажання – волею, оскільки згадує – пам'яттю, оскільки міркує та розрізняє – розумом, оскільки віддається спогляданню – духом, оскільки отримує здатність відчувати – душа є почуттям.
Августин Аврелій.
А как я зажигаю лампочку на чёрном ящике?
Нажал на кнопку - зажглась лампочка. Как ящик устроен внутри - я не знаю. Просто знаю, что нужно нажать на кнопку. Этого знания достаточно для зажигания лампочки.
Без этого мы не смогли бы писать на форуме.усвідомлювати м"язи своїх пальців це дорогого варте
А если сердце остановилось, то его можно запустить опять-таки пальцами. Ритмичным давлением на грудную клетку.це як усвідомити свій кровообіг.
---------- Сообщение добавлено 03.10.2024 в 01:04 ----------
Да и вообще, все хирургические операции тоже выполняются пальцами.
---------- Сообщение добавлено 03.10.2024 в 01:05 ----------
Пальцы держат инструменты.
---------- Сообщение добавлено 03.10.2024 в 05:56 ----------
---------- Сообщение добавлено 03.10.2024 в 05:56 ----------
Нужно уточнять меру контроля.
Например, я контролирую чёрный ящик на 10%. Как он работает - я не знаю, но лампочку зажечь могу.
Последний раз редактировалось Сто-пять; 03.10.2024 в 05:02.
Люди, равно как и животные, и атеисты, не умеют напрягать мышцы. Автоматизация живых организмов - процесс автономный. Ребенок в утробе матери (не только у человека, но и у животного, и у атеиста) толкает маму ножкой в живот тогда, когда мыслительные процессы еще не активированы.
Ключ для любого замка-хороший ключ. Замок для любого ключа-плохой замок.
Коровообіг це як приклад. Всі процеси в нашому організмі відбуваються поза нашим котнролем. Наприклад, ви відчуваєте, як кров тече в сосудах? Ні.
Іноді після стресу важко заспокоїти себе, тобто контролювати свій нервовий стан.
Контролювати в маоєму розумінні це тримати в постійній увазі, усвідомлювати, керувати процесом.
Коли ви друкуєте, ви думаєте про пальці, чи про те, що пишете? Якщо ви будете контролювати пальці, тобто думати, ви нічого не напишете.
Ну, ось я про це пишу. Ви не знаєте як працює чорна скринька, тому не контролюєте. Запалювання лампочки теж відбувається поза нашим контролем. Є м"язова пам"ять так би мовити. Коли забуваєш як щось робити , але руки пам"ятають. Або не знаєш зовсім що робити, і робиш інтуїтивно. Інтуіція це не думка.Например, я контролирую чёрный ящик на 10%. Как он работает - я не знаю, но лампочку зажечь могу.
Последний раз редактировалось m&m; 03.10.2024 в 09:37.
Социальные закладки