Жизнь - это чудо)) nununu - квантовое чудо))
| ||
Тема: Атеизм
Жизнь - это чудо)) nununu - квантовое чудо))
Коли атеїсти говорять про релігію, вони дивляться на релігію, а не в. Дивитись на, це ніби спостерігати за процесом, і не брати в ньому участь, але оцінювати. А щоб бути в, вже не буде атеїзму. Такий парадокс.
А когда верующие не читали книг про свою веру это вообще забавней. Книги есть читать умеют но не читают…
Современные христиане вообще как идолопоклонники … окружили себя святыми , иконами , крестами, мощами, перед священниками преклоняются, руки целуют. Разве этому учат святые писания?
---------- Сообщение добавлено 26.08.2023 в 12:38 ----------
Ты говоришь что я атеист, а ведь я и книги читал и в церковь ходил , и постился и причащался, ну разве что не исповедовался . Так что не понимаю в чем твой парадокс… ну и вообще люди способны делать выводы без прыгания по граблям .
Знову ж таки, ви дивитесь поверхнево.
Слово релігія перекладається, як зв'язок. Для мене релігія це зв'язок людини і Бога, людини і духовного світу, який втілюється, або висловлюється у вигляді молитви, традицій, обрядів. Це форма для змісту. Зміст це зв'язок, віра в Бога. Ви ніколи не думали як народжується молитва? Хто такі святі люди? Що таке святість? Чому Біблія свята?
А між тим пишете, що читали Біблію, і постились, і причащались. Для чого? Щоби що? Тому що так виховали, так сказали батьки, чи так прийнято, так треба? Чи це був ваш власний вибір і ви хотіли висловити те прагнення до Бога, яке відчували в душі? Висловити через релігійну традицію.
Заберіть з релігії Бога, і це буде "идолопоклонники … окружили себя святыми , иконами , крестами, мощами, перед священниками преклоняются, руки целуют. " Заберіть Бога з церкви, і це буде приміщення з розмальованими дощечками на стінах! Ви виймаєте з традиції зміст, тобто віру в Бога, і потім за це і критикуєте.
---------- Сообщение добавлено 26.08.2023 в 19:09 ----------
Ще. Церква живе не тільки Святим Писанням, а і Переданням. Вчення Христа спочатку передавалось усно. Біблія була написана вже здається в 3, або в 4ст н.е. в неї ввійшли чотири Євангелія, були і інші, але їх не прийняли. Чому? Тому що, коли засновники Церкви Христової читали ці чотири Євангелія, вони впізнавали в них Христа. І завдяки Переданню є молитви до Христа. Ніде в Біблії Христос не говорив "Моліться мені"
Никогда ж не думал , что если целовать части умершего и просить у него здоровья к примеру это общение с богом, или бить челом перед иконами это важный и нужный ритуал для бога, целовать служителю церкви руки видимо ритуал обращения к богу …. Святость людей и вещей ну это вера изгажена всем чем могла быть изгажена …
Вера в бога по священному так сказать писанию она монотеистическая , читали бы знали что бог не любит себе соперников … а так да у вас традиции , ритуалы , это все не от бога…
Священне Писання.
Я не знаю де ви прочитали, що традиції не від Бога, якщо це і є висловлювання віри. Те, що сказано, що Бог Єдиний, я знаю. Навіть ці слова з Біблії "Я, що світло формую та темність творю, чиню мир і недолю творю, Я Господь, Який робить це все! " означають, що Бог Єдиний, а не те, що Бог творить недолю.
На рахунок Біблії, я почала читати. Але роблю це для себе. Це моя особиста справа. Не тому, що так треба, а тому що є внутрішня потреба. Навіть дізналась, що український переклад робив письменник П.Куліш, разом з науковцем І.Пулюєм. І через невідому пожежу, почав перекладати знову, але не встиг, а закінчив переклад ще один письменник, якого вивчали в школі І.Нечуй-Левицький. Ще є переклад митрополита І.Огієнка, більш сучасний.
*
А як ви причащались без сповіді?
---------- Сообщение добавлено 26.08.2023 в 22:31 ----------
До речі, на Венері погана погода, астрономи спостерігають бурі і урагани. Але дивно, адже Венера пов'язана з любов'ю і красою. Але в Стародавньому Єгипті богиня любові Хатхор мала гнівну іпостась Сехмет. Коли люди прогнівили богів, Сехмет почала їх поїдати, але щоб люди все ж таки залишились, боги розлили на полях червоне пиво, щоб богиня подумала, що це кров. Сехмет скуштувала пива, сп'яніла і заснула. Вранці вона прокинулась, і зрозумівши, що її обдурили, образилась і відійшла в свої землі. Але без цієї богині не було врожаю, тому її просили повернутись.
А здавалося б. Де Стародавній світ, а де телескопи і спостереження.
Последний раз редактировалось sun_marine; 27.08.2023 в 00:49.
Где в святом писании написано что нужно целовать иконы, части умерших людей, людей возводить в святых, руки целовать священникам?
Ну, є церковні правила, обряди, про які дізнаються із Священного Передання.
якось почула висловлювання, що Августин, християнський теолог говорив, що в Богові немає часу, тільки теперішнє. Довго шукала де про це прочитати, і ось знайшла нещодавно. Він дійсно так писав в своєму творі "Сповідь". І ще один богослов говорив, що творіння це неперервний процес. Це не значить, що Бог колись створив світ, ні, творіння продовжується постійно, тому що у Бога тільки теперішнє. І що в душі людини є, англ ground, напевне найбільш підходяще слово "основа", частка, яка поєднує людину і Бога. І він вважав, що саме в цій основі душі відбувається народження Христа, тому що це теж неперервний процес. Тоді, коли людина повністю позбавляється усіх концепцій, міркувань, прагнень, уявлень, уявлень про свою особистість. І народжується Христос в яслах, а не в палаці. Тобто Бог народжується в найпотаємнішій глибині. І коли це відбувається, то вже не сама людина діє, а Бог через неї. І це є абсолютне єднання з Богом. Це християнський містицизм. Хоча, апостол Павло теж говорив "І вже не я живу, а живе в мені Христос".
Православ"я говорить, що святість перш за все рішучість самої людини. Рішучість жити Духом Святим. І святість настільки пронизує людину, що навіть її тіло після смерті залишається нетлінне.
Щодо ікон, можна не цілувать ікону, а подумки звернутись в молитві до святого.
Я думаю, в церкву приходиш щоб бути з Богом, перш за все.
---------- Сообщение добавлено 29.08.2023 в 19:55 ----------
Війна змінює відношенню до релігій. Читала, що через слова Папи про "велику росію петра І, катерини ІІ, тієї імперії — великої, просвіченої, країни великої культури та великої гуманності" зараз багато людей відмовляються від віри, в буквальному сенсі. Адже в католицтві Папа-намісник Христа на землі.
рашисти "православні" теж спаплюжили розтоптали православ"я, як змогли.
---------- Сообщение добавлено 29.08.2023 в 20:16 ----------
Може і таке статись, що релігії відійдуть в небуття, будуть пережитком минулого. Не буде ні святих, ні ікон, ні церков. Просто формальні етичні відносини. Ото радість для атеїстів. наскільки зміниться дійсність, навіть не хочеться уявляти. Це буде світ мішків з кістками. Бо хто нагадає про душу?
Последний раз редактировалось sun_marine; 29.08.2023 в 20:20.
При чем тут атеисты? Прямо сидят головы ломают по твоему как же бы заставить фанатиков боговеров не верить богам?
О какой душе речь? Это манипуляция церковников, так то в принципе да мешки с костями если тебе от этого легче.
Бог создал творит, хм не хочешь посмотреть передачи типа Дискавери , природа, жизнь животных ? Может откроешь себе то что в мире вокруг тебя все друг друга кушают, убивают … тоесть бог сотворил такой мир где животные поедают друг друга? Ну есть очень интересные кадры когда жрут на живую совсем… получается бог садист , и его концепция убийство ?
Нормальная пищевая цепочка))
Эволюция жизни от простейших форм жизни до более сложных, правда, человечество так и смогло достичь совершенства, в своём большинстве.
Единицы - смогли. Но жить совершенному человеку в несовершеном мире - крайне сложно. Поэтому, иногда и такие ведут себя плохо))на чей то взгляд)
Не понимаю, в чем сложносиь в понимании структуры мироздания...
Единственное, что присуще атеистам и другим не просвещённым - жёсткая фиксация на материальном.
Так и это нормально) всему своё время.
Дух это не место, дух это присутствие полноты жизни.
Это хорошо или плохо?
---------- Сообщение добавлено 31.08.2023 в 14:37 ----------
Полнота жизни.
А если жизнь наполнена всякой гадостью? То это не очень хорошо.
---------- Сообщение добавлено 31.08.2023 в 14:38 ----------
Плохая полнота.
---------- Сообщение добавлено 31.08.2023 в 14:41 ----------
---------- Сообщение добавлено 31.08.2023 в 14:41 ----------
Дух это некая идеальная материя. Материя со всем хорошим и без всего плохого.
А если дух это не материя, то значит это пустое место. Пустое место нематериально в том смысле, что в пустом месте нет никакой материи.
Последний раз редактировалось Сто-пять; 31.08.2023 в 14:42.
Конечно, это хорошо. Только дух, тайны Бытия и любые другие высшие знания открываются не всем. Не всех и не всегда в это посвящают. Так всегда и было. Можете поинтересоваться хоть у раввинов, хоть у священников.
Традиции могут передаваться и напрямую, свыше, если человеку удалось в течение жизни найти связь со своим Высшим аспектом. Такие вообще не нуждаются ни в каких земных наставниках и передачах традиций.
Передача традиции - это передача огня/огня знания, а не поклонение пепелу)
Социальные закладки