Древние учёные заметили, что если потереть янтарь, то он начинает стрелять некой неведомой силой. Эта неведомая сила - электричество (янтарчество).
|
Древние учёные заметили, что если потереть янтарь, то он начинает стрелять некой неведомой силой. Эта неведомая сила - электричество (янтарчество).
Творение прекрасно.
---------- Сообщение добавлено 01.08.2023 в 12:07 ----------
Дрочение мозга это такая привычка. Как выпивка и курение.
"Я взрослый человек и могу позволить себе выпить".
"Я взрослый человек и могу позволить себе закурить".
"Я взрослый человек и могу позволить себе дрочить мозг".
Я зовсім того не бажаючи, знайшла відповідь на думку "творєц внє творєнія", і розумію, що ті, хто так говорять не розуміють про що говорять. А тільки закочуюють очі з загадковим виглядом. А сутність не розуміють.
Натрапила на інформацію про арабського філософа суфіста Ібн Арабі. Згідно з його вченням, Бог це Буття, Бог є абсолютно єдиним/Абсолютна Ідентичність, таким чином Буття це абсолютна ідентичність з Богом. суть Буття одна - Бог. І якщо хтось скаже, що існує щось інше окрім Бога, то це буде помилкою, тому ще це буде твердження, що існує буття, сутність, яка не є Богом. Але Буття це Бог, а значить висловлюється думка, що існує інший Бог. А це політеізм.
Якщо все Бог, то ще є творіння, люди? Згідно з вченням Арабі, творіння не існує, це ілюзія. Але ілюзія полягає не в запереченні існування творіння, а у відокремленні себе від Бога. Пояснюючи відносини між людиною і Богом, він приводить метафору, що Бог це абсолютне світло, яке проходить крізь призму, створюючи безліч кольорів, які є Світ/Творіння. Кольори не є білим світлом, як і Творіння не є Богом, але в той же час, кольори не складаються ні з чого іншого, окрім світла. Також він пояснює Світ, як тінь Бога. І тільки таким чином можна розглядати властивість творіння. "Без сумніву, тінь існує тільки у видимій області, однак тільки тоді, коли є щось. де тінь проявляється."
також пояснюється через символізм прожектора: світло, яке йде з прожектора - це Буття, або Бог-реальність, стіна це "неіснування, ніщо". Плівка - характеристики Бога. І в зустрічі абсолютного Буття і ніщо існує світ. людина, як Творіння, є картинкою, створеною світлом, яке залишається незмінним.
Всі об"єкти, які існують - Бог, тому що зрештою Бог - це єдине Буття. І людина є Бог. Але з іншого боку людина за своєю сутністю не Бог, тому що всі характеристики людини обмежують Бога, а це невірно. Бог безмежний. Також згадуються такі слова "Я був прихованим cкарбом, і Я мав бажання явити себе, то ж я свторив Світ, яким Я явив себе".
Якщо дивитись на камінь, і сказати, що це не Бог, бо камінь поза порівнянням, ми обмежуємо, тому що даємо характеристики. Але якщо сказати? що камінь -Бог, це також обмежує Бога характеристиками. Бог безмежний. таким чином пропонується дивитись відразу з двох сторін - Бог і присутній, і неприсутній одночасно.
Такий парадокс
А кабала і суфізм це гілки одних вчень.
---------- Сообщение добавлено 02.08.2023 в 00:13 ----------
Ще сподобалась історія про поему. Поема одного арабського поета, який розглядає відносини між Богом і Творінням крізь трійцю: Любов -сутність Бога, Той, хто любить-людина, і Той, Кого Люблять-Бог. Людина і Бог дивляться один на одного ніби крізь дзеркало. Бог бачить своє відображення в дзеркалі людини, а людина бачить своє відображення в дзеркалі Бога. І вони дуже хочуть побачити один одного, прагнуть бути разом..І коли людина все більше очищує дзеркало своєї душі, вона все краще бачить відображення Бога. коли відбувається зустріч, і людина і Бог досконало відображають один одного, усвідомлюють, що різниця-ілюзія, і єдина річ, яка існує-Любов-Буття.
---------- Сообщение добавлено 02.08.2023 в 00:34 ----------
А коли людина вивчила ідіш, чи іврит, не пам"ятаю вже що, знайома з кабалою, і веде себе без можливості зрушити своє его, то яка ціна цих знань? Більше нагадує збирання колекції цікавих фактів. І мабуть же ж вчив для того, щоб потім докоряти євреям, що я знаю ваші традиції краще за вас.
Це нагадує не бажання вчитись і знати, навіть Знати, а бажання надати собі важливості.
Фух, все сказала.
---------- Сообщение добавлено 02.08.2023 в 00:39 ----------
А говорити, що релігія -зло, це невігластво.
Последний раз редактировалось sun_marine; 02.08.2023 в 15:15.
Никакой ответ вы не нашли, а просто надергали чего-то там с интернета
"Честно говоря, им сложно что-нибудь говорить, и одновременно делать минет"
Ні, нічого я не тягла, а навела приклад вчення, в якому Бог не присутній в творінні. І місцевий учасник форуму нунуну теж відокремлює в його випадку Творця від творіння. І те, що він говорив, що в творінні Дух, теж відокремлення. А пояснити чому відокремлений? - не може, можливо не хоче, але я написала свою думку.
А у вченні цього арабського філософа є пояснення.
Бог это такой идеал, к которому нужно стремиться.
С точки зрения атеизма - игрушечный идеал.
Есть игрушечные машинки, игрушечные солдатики, а есть бог - игрушечный идеал.
---------- Сообщение добавлено 02.08.2023 в 04:13 ----------
Это парадокс всемогущества.
Парадокс всемогущества - должен ли бог быть сильнее логики?
Логика - "правильная мысль" в переводе с греческого. Должен ли бог быть сильнее правильной мысли?
---------- Сообщение добавлено 02.08.2023 в 04:28 ----------
- Бог может одновременно И поднять И не поднять камень?
- Может!
- Как?
- ...
А дальше ступор...
Последний раз редактировалось Сто-пять; 02.08.2023 в 04:17.
Хотіла додати, що на відміну від цих вчень, християнство вчить, що Бог всюди, любить людину і являє дива. Говорити, що дива не існує, це навіть не атеїзм, а щось гірше за атеїзм. Кожен новий день це диво.
Яка йомовірність того, що завтра зійде сонце?
Немає ніякого ступору, тому ще не треба міряти Бога скупою прямолінійною логікою. Є різні відповіді на цей парадокс. Одна з них, на те вона і всемогутність, щоб вміти те, чого не можеш. Інша відповідь - створення людини і наділення іі свободою волі. Бог людину створив, а вплинути не може, тому що сам наділив її свободою вибору. І саме через Бога ми пізнаємо що таке свобода вибору - ми можемо вірити, або не вірити, ніхто не примушує. Є вибір. А який вибір у атеїста?
---------- Сообщение добавлено 02.08.2023 в 11:05 ----------
значить не 100%?
яка?
я веду до того, що ви знаєте чи буде новий день. тому новий день це диво.
Верующий верит, атеист знает
Это Условные 100%.
100%, при Условии, что не будет астероида.
---------- Сообщение добавлено 02.08.2023 в 11:11 ----------
Звонок в пожарную службу:
- Приезжайте, у нас пожар!
Пожарный верит в пожар или знает?
Свой ответ:
Пожарный технически верит в пожар. Техническая вера. По технике безопасности должен верить.
Если вызов ложный, то за него положен штраф.
Последний раз редактировалось Сто-пять; 02.08.2023 в 10:25.
Пожарный приедет, а вот бог - вряд-ли
Ключ для любого замка-хороший ключ. Замок для любого ключа-плохой замок.
Социальные закладки