Тема: Железный оффтоп

Ответить в теме
Страница 1592 из 1737 ПерваяПервая ... 592 1092 1492 1542 1582 1590 1591 1592 1593 1594 1602 1642 1692 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 31,821 по 31,840 из 34730
  1. Вверх #31821
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от maxx™ Посмотреть сообщение
    Тобто ти попадаєш на європейське розмитнення.
    можливо, але ціна все одно ничже
    Відремонтрувати можна все що завгодно, ящо достатньо довго крутити в руках.

2. Вверх #31822
    Живёт на форуме
    Цитата Сообщение от pahaniche Посмотреть сообщение
    Так, шановне панство, питання до тих хто вже "на короткій нозі" з літієм високої ємності, бо я до цього часу тільки бавився з 18650.
    Річ у тому що приїхала моя 100А*г 12-и Вольтова батарейка з Алі.
    Я її брав батькам на заміну майже мертвого геля який працював з маленьким безперебіником для котла.
    Щось мені підказує що будуть проблеми з його експлуатацією, якщо просто тупо замінити гель на LiFePO4 батарею, тому що той ДБЖ здається не вміє вірно працювати з літієм.
    Я коли обирав що брати, то натрапив на думку, що не дуже добре LiFePO4 з інвертором працює, якщо нема зв'язку між bms та інвертором. Там майже від 15 до 90% напруга біля 3.2 і інвертор лише за напругою не може визначити SOC (state of charge). Тому брав інвертор та батарейки, що вміють через can шину спілкуватися.

А як воно насправді хз.

3. Вверх #31823
    Не покидает форум
    Цитата Сообщение от ALYM Посмотреть сообщение
    Я коли обирав що брати, то натрапив на думку, що не дуже добре LiFePO4 з інвертором працює, якщо нема зв'язку між bms та інвертором. Там майже від 15 до 90% напруга біля 3.2 і інвертор лише за напругою не може визначити SOC (state of charge). Тому брав інвертор та батарейки, що вміють через can шину спілкуватися.

А як воно насправді хз.
    Ну якщо ми вже торкнулися теми спілкування інвертора та батареї, то в мене наступне: PowMr Solar Inverter Charger має RS485, я ще купив DALY Smart BMS (до самозбірної LiFePO4 батарейки 48Вольт/120А*г) який за описом має всі інтерфейси, але щоб все було по фен-шую, треба ще одну платку за ім'ям Parallel Interface Plate до цього BMS, тре ще місяць чекати

4. Вверх #31824
    Живёт на форуме
    Ну якщо ми вже торкнулися теми спілкування інвертора та батареї, то в мене наступне: PowMr Solar Inverter Charger має RS485, я ще купив DALY Smart BMS (до самозбірної LiFePO4 батарейки 48Вольт/120А*г) який за описом має всі інтерфейси, але щоб все було по фен-шую, треба ще одну платку за ім'ям Parallel Interface Plate до цього BMS, тре ще місяць чекати
    Інвертор лише у ролі ДБЖ чи плануються сонячні панелі?

5. Вверх #31825
    Не покидает форум
    Інвертор лише у ролі ДБЖ чи плануються сонячні панелі?
    так, у ролі ДБЖ, в нього предбачений такий режим роботи

6. Вверх #31826
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Тобто та батарейка на 12 то інша, ще є на 48? Що за батарейка? І що за схема с тебе що тобі треба паралельна плата?
    Для того щоб все було по феншую окрім інтерфейсу інвертер та плата повинні мати однакові протоколи. Що з цим?

7. Вверх #31827
    Не покидает форум Аватар для Dramteatr
    Совместимость Passive PoE и Standаrd PoE

Показать скрытый текст
    РоЕ

8. Вверх #31828
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Цитата Сообщение от Dramteatr Посмотреть сообщение
    Совместимость Passive PoE и Standаrd PoE

Когда мы начинали заниматься PoE, то сделали, казалось бы, совершенно логичный вывод, что устройства PD, рассчитанные на питание Passive PoE и не содержащие PD-контроллера, а только преобразователь DC/DC, от источников Standard PoE работать не могут в принципе. И ошиблись.
    Це взагалі до чого?
    Але що таке Standard PoE і як він віддасть живлення до passive pd, якщо passive pd тупо чекає напругу, а стандартний pse чекає поки в нього напругу попросять і просто так не віддає

9. Вверх #31829
    Живёт на форуме
    Тобто ти попадаєш на європейське розмитнення.
    Транзитний вантаж – чули?

P.S. До речі. Деякі інвертори мають інтерфейс під батарейки конкретних виробників. У мого товариша такий, виробники перераховані в паспорті на інвертор. Він і брав такі акумулятори, і вони одразу один одного визнали.
    Последний раз редактировалось Next-Tube; 10.01.2023 в 17:05.

10. Вверх #31830
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Цитата Сообщение от Next-Tube Посмотреть сообщение
    Транзитний вантаж – чули?
    Вантаж йде на адресу в Євросоюзі, то не транзит. Та й алі для адоес у Євросоюзі ПДВ бере ще під час оплати.
    Цитата Сообщение от Next-Tube Посмотреть сообщение
    P.S. До речі. Деякі інвертори мають інтерфейс під батарейки конкретних виробників. У мого товариша такий, виробники перераховані в паспорті на інвертор. Він і брав такі акумулятори, і вони одразу один одного визнали.
    Та це не те що деякі, це усі нормальні. Просто батарейки виробників коштують у 2-3 рази дорожче ніж можна зробити самому.

11. Вверх #31831
    Не покидает форум
    Просто батарейки виробників коштують у 2-3 рази дорожче ніж можна зробити самому.
    Отож

12. Вверх #31832
    Живёт на форуме
    Цитата Сообщение от maxx[emoji769
    ;77634897]Вантаж йде на адресу в Євросоюзі, то не транзит. Та й алі для адоес у Євросоюзі ПДВ бере ще під час оплати.

Та це не те що деякі, це усі нормальні. Просто батарейки виробників коштують у 2-3 рази дорожче ніж можна зробити самому.
    Яка собівартість LiFePO4 збірки на 3.5кВт•г? Впевнений, що самому дешевше, але має сумнів, що в 2..3 рази. Ну звісно якщо шукати десь в ЄС, а не купляти на нашому дикому ринку.

Дивлюсь постійно один канал на ютуб і там автор не з кращої сторони описує банки з ali. Каже що майже все відновлене, знято з електротранспорта Китая, чи з фабрик, де ці комірки зарахували як брак.

13. Вверх #31833
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Яка собівартість LiFePO4 збірки на 3.5кВт•г? Впевнений, що самому дешевше, але має сумнів, що в 2..3 рази. Ну звісно якщо шукати десь в ЄС, а не купляти на нашому дикому ринку.

Дивлюсь постійно один канал на ютуб і там автор не з кращої сторони описує банки з ali. Каже що майже все відновлене, знято з електротранспорта Китая, чи з фабрик, де ці комірки зарахували як брак.
    До 24-го я замовляв на алі 16 комірок 3,2х100. Це дає 4,8кВт год за $640 + $150(бмс) + $100(щоб зробити коробку та плату перетворювач). Маємо менше $1000 за 4,8 кВтгод. Пілонтеч US2000 на 2,4кВтгод коштує $1600. За $3000 можна з Китаю навіть зараз зібрати батарею на 14 кВтгод(280х16=~$2700), а це 6 пілонтеча.
    От я якраз замовляв ті що типа зняти, але ж якщо дивитись автора на ютубі котрі продають то там кажуть що на алі перероблене, але ж я беру на алибабе нормальні, беріть в мене. Є огляди де ємність заявлена, а є такі що ні. Складно з ними.

Цікаво, а хтось знає людей з реальним пілонтечен, треба виконати пару запитів на батареї чи лог зняти.
    Последний раз редактировалось maxx™; 11.01.2023 в 07:52.

14. Вверх #31834
    Не покидает форум
    $150(бмс) + $100(щоб зробити коробку та плату перетворювач).
    я вибачаюсь, а можна докладніше за бмс і коробку з платою перетворювача?

15. Вверх #31835
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    я вибачаюсь, а можна докладніше за бмс і коробку з платою перетворювача?
    Коробка це просто якась металева коробка чи каркав, ну не на підлозі ж коміркам стояти.
    BMS в мене таке - https://www.aliexpress.com/item/1005003719416234.html
    перетворювач - інвертор не знає нічого про цей китайський протокол. Рік тому не було можливості підключити цей BMS до інвертора, але зараз є 2 проекта:
    На ESP32 - https://github.com/Uksa007/esphome-jk-bms-can
    На STM32 від мене - https://github.com/maxx-ukoo/jk-bms2pylontech

16. Вверх #31836
    Живёт на форуме
    ;77635195]До 24-го я замовляв на алі 16 комірок 3,2х100. Це дає 4,8кВт год за $640 + $150(бмс) + $100(щоб зробити коробку та плату перетворювач). Маємо менше $1000 за 4,8 кВтгод. Пілонтеч US2000 на 2,4кВтгод коштує $1600.
    Я брав us3000c дешевше, ніж 1600 (вже з доставкою)
    Брав в ЄС, відправили друзі бусом до нас.
    Кілька тижнів назад отримав, але ще не встановив.

В одній з груп FB бачив повідомлення від постійного члена, шо зараз залишки продає. Писав us2000 1250, us3000c 1670. Каже, що в наявності в Києві і без "реєстрації та смс".

Є таке враження, що попит почав спадати і пропозиції по 2100..2300 за us3000c вже в минулому.

;77635435]
    На STM32 від мене - https://github.com/maxx-ukoo/jk-bms2pylontech
    Цікаво. А де можна почитати що там за протокол між pylontech та deye?
    В них взагалі є якийсь стандарт, чи кожен виробник своє майструє і потім інвертору потрібно всі ці варіанти підтримувати?

Мабуть піду трохи пізніше у приватні с питаннями по deye/pylontech, щоб тут не спамити.
    Последний раз редактировалось ALYM; 11.01.2023 в 13:48.

17. Вверх #31837
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    Я брав us3000c дешевше, ніж 1600 (вже з доставкою)
    Брав в ЄС, відправили друзі бусом до нас.
    Кілька тижнів назад отримав, але ще не встановив.

В одній з груп FB бачив повідомлення від постійного члена, шо зараз залишки продає. Писав us2000 1250, us3000c 1670. Каже, що в наявності в Києві і без "реєстрації та смс".

Є таке враження, що попит почав спадати і пропозиції по 2100..2300 за us3000c вже в минулому.
    Ну навіть такі ціни - саморобна дешевша. Просто з готовою - придбав та встановив.

Цікаво. А де можна почитати що там за протокол між pylontech та deye?
    В них взагалі є якийсь стандарт, чи кожен виробник своє майструє і потім інвертору потрібно всі ці варіанти підтримувати?

Мабуть піду трохи пізніше у приватні с питаннями по deye/pylontech, щоб тут не спамити.
    Кожен виробник має свій стандарт, китайці з своїми батареями намагаються зробити клон пілонтеча бо протокол більш-менш доступний. CAN протокол ось - https://github.com/maxx-ukoo/jk-bms2...2-20180408.pdf Ще є RS485 і я намагаюсь його зробити, бо друзі кажуть що є інвертор котрий працює з пілонтечем тільки по RS485. І якщо є бажання то мені треба допомога - треба підключитись до батареї, зробити кілька запитів та подивитись відповідь.

18. Вверх #31838
    Не покидает форум
    Ну навіть такі ціни - саморобна дешевша. Просто з готовою - придбав та встановив.

Кожен виробник має свій стандарт, китайці з своїми батареями намагаються зробити клон пілонтеча бо протокол більш-менш доступний. CAN протокол ось - https://github.com/maxx-ukoo/jk-bms2...2-20180408.pdf Ще є RS485 і я намагаюсь його зробити, бо друзі кажуть що є інвертор котрий працює з пілонтечем тільки по RS485. І якщо є бажання то мені треба допомога - треба підключитись до батареї, зробити кілька запитів та подивитись відповідь.
    наступне дурне питання: який в тебе інвертор?

19. Вверх #31839
    Модератор
    Мистер Одесский Форум
    наступне дурне питання: який в тебе інвертор?
    https://www.deyeinverter.com/product/hybrid-inverter-1/sun5-6-8-10-12ksg04lp3.html
    SUN-12K-SG04LP3-EU

20. Вверх #31840
    Живёт на форуме
    Встановлений у приміщенні, чи на вулиці?
    Я щось не можу віришити де розмістити. Ця серія наче дозволяє встановлення на вулиці.

І ще може знаєшь в чому різниця між SG03LP01 та SG05LP01? Я порівнював і не зрозумів. В них лише розташування вимикача PV відрізняється, чи щось по функціоналу?

P.S. перевірити CAN пізніше. Сподіваюсь буду відносно скоро перевозити на місце постійної експлуатації і тоді поєднаємо.

Ответить в теме
Страница 1592 из 1737 ПерваяПервая ... 592 1092 1492 1542 1582 1590 1591 1592 1593 1594 1602 1642 1692 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права