|
Я коли обирав що брати, то натрапив на думку, що не дуже добре LiFePO4 з інвертором працює, якщо нема зв'язку між bms та інвертором. Там майже від 15 до 90% напруга біля 3.2 і інвертор лише за напругою не може визначити SOC (state of charge). Тому брав інвертор та батарейки, що вміють через can шину спілкуватися.
А як воно насправді хз.
Ну якщо ми вже торкнулися теми спілкування інвертора та батареї, то в мене наступне: PowMr Solar Inverter Charger має RS485, я ще купив DALY Smart BMS (до самозбірної LiFePO4 батарейки 48Вольт/120А*г) який за описом має всі інтерфейси, але щоб все було по фен-шую, треба ще одну платку за ім'ям Parallel Interface Plate до цього BMS, тре ще місяць чекати![]()
Відремонтрувати можна все що завгодно, ящо достатньо довго крутити в руках.
Совместимость Passive PoE и Standаrd PoE
Показать скрытый текст
РоЕ
Последний раз редактировалось Next-Tube; 10.01.2023 в 17:05.
Яка собівартість LiFePO4 збірки на 3.5кВт•г? Впевнений, що самому дешевше, але має сумнів, що в 2..3 рази. Ну звісно якщо шукати десь в ЄС, а не купляти на нашому дикому ринку.Сообщение от maxx[emoji769
Дивлюсь постійно один канал на ютуб і там автор не з кращої сторони описує банки з ali. Каже що майже все відновлене, знято з електротранспорта Китая, чи з фабрик, де ці комірки зарахували як брак.
До 24-го я замовляв на алі 16 комірок 3,2х100. Це дає 4,8кВт год за $640 + $150(бмс) + $100(щоб зробити коробку та плату перетворювач). Маємо менше $1000 за 4,8 кВтгод. Пілонтеч US2000 на 2,4кВтгод коштує $1600. За $3000 можна з Китаю навіть зараз зібрати батарею на 14 кВтгод(280х16=~$2700), а це 6 пілонтеча.
От я якраз замовляв ті що типа зняти, але ж якщо дивитись автора на ютубі котрі продають то там кажуть що на алі перероблене, але ж я беру на алибабе нормальні, беріть в мене. Є огляди де ємність заявлена, а є такі що ні. Складно з ними.
Цікаво, а хтось знає людей з реальним пілонтечен, треба виконати пару запитів на батареї чи лог зняти.
Последний раз редактировалось maxx™; 11.01.2023 в 07:52.
Коробка це просто якась металева коробка чи каркав, ну не на підлозі ж коміркам стояти.
BMS в мене таке - https://www.aliexpress.com/item/1005003719416234.html
перетворювач - інвертор не знає нічого про цей китайський протокол. Рік тому не було можливості підключити цей BMS до інвертора, але зараз є 2 проекта:
На ESP32 - https://github.com/Uksa007/esphome-jk-bms-can
На STM32 від мене - https://github.com/maxx-ukoo/jk-bms2pylontech
Я брав us3000c дешевше, ніж 1600 (вже з доставкою)Сообщение от maxx[emoji769
Брав в ЄС, відправили друзі бусом до нас.
Кілька тижнів назад отримав, але ще не встановив.
В одній з груп FB бачив повідомлення від постійного члена, шо зараз залишки продає. Писав us2000 1250, us3000c 1670. Каже, що в наявності в Києві і без "реєстрації та смс".
Є таке враження, що попит почав спадати і пропозиції по 2100..2300 за us3000c вже в минулому.
Цікаво. А де можна почитати що там за протокол між pylontech та deye?Сообщение от maxx[emoji769
В них взагалі є якийсь стандарт, чи кожен виробник своє майструє і потім інвертору потрібно всі ці варіанти підтримувати?
Мабуть піду трохи пізніше у приватні с питаннями по deye/pylontech, щоб тут не спамити.
Последний раз редактировалось ALYM; 11.01.2023 в 13:48.
Ну навіть такі ціни - саморобна дешевша. Просто з готовою - придбав та встановив.
Кожен виробник має свій стандарт, китайці з своїми батареями намагаються зробити клон пілонтеча бо протокол більш-менш доступний. CAN протокол ось - https://github.com/maxx-ukoo/jk-bms2...2-20180408.pdf Ще є RS485 і я намагаюсь його зробити, бо друзі кажуть що є інвертор котрий працює з пілонтечем тільки по RS485. І якщо є бажання то мені треба допомога - треба підключитись до батареї, зробити кілька запитів та подивитись відповідь.
Встановлений у приміщенні, чи на вулиці?
Я щось не можу віришити де розмістити. Ця серія наче дозволяє встановлення на вулиці.
І ще може знаєшь в чому різниця між SG03LP01 та SG05LP01? Я порівнював і не зрозумів. В них лише розташування вимикача PV відрізняється, чи щось по функціоналу?
P.S. перевірити CAN пізніше. Сподіваюсь буду відносно скоро перевозити на місце постійної експлуатації і тоді поєднаємо.
Социальные закладки