Сообщение от
lumar
Ця зелена мерзота наговорила в інтерв'ю The Washington Post на реальний тюремний термін. Я вже не раз згадував і про юридичний і моральний треш у тому дикому інтерв'ю. Думаю, що вже всі цей вихлоп цинізму й тупості прочитали. Тому просто виокремлю цей уривочок і пропоную глянути на нього ще й із зовсім брутального фінансового боку.
«Якби ми про це повідомили, тоді я б втрачав $7 млрд на місяць, починаючи з жовтня минулого року, і на момент, коли росіяни напали, вони б нас захопили за три дні. Якби це сталося [оголошення про швидку війну], то у жовтні – не дай Боже, в опалювальний сезон – нічого б не залишилося. Наш уряд не був би, я впевнений на 100%. Ну, забудьте про нас. Була б політична війна всередині країни, тому що ми б не втрималися на $5-7 млрд на місяць. Ми не мали серйозних фінансових програм. На створеному росіянами ринку був дефіцит енергоносіїв. Нам не вистачало енергетичних ресурсів. Ми не змогли б вийти з цієї ситуації, і в країні був би хаос».
Тут і хаос пустих слів, як у голові цього недогаранта, й плутанина думок та цифр. А ще спроба втекти від відповіді. Мова ж ішла не про оголошення загрози війни. Треба було спокійно готуватися до оборони, будувати укріплення, виготовляти озброєння, фінансувати й докомплектовувати армію, а не красти мільярдами...
А ще досить було просто не брехати людям тоді й не оббріхувати українців зараз, бо то вони в нього всі масово втікати мали, а тут стали б виводити гроші з країни. Крім тебе, твого олігарха-папіка й вашої гоп-стоп компанії слуг у цей час ніхто масово гроші в офшори не виводив. Завдяки тобі й твоїй діяльності в абсолютної більшості з нас уже не було що виводити. Сам би перестав красти! І про останнє якраз красномовно свідчить ця обмовка по Фрейду: "я б втрачав $7 млрд на місяць". Бо десь стільки він і міг вкрасти та вивести з України, щоправда, не за місяць, а за час свого президентства.
А тепер про криваву арифметику. Наші втрати загиблими (цивільними й військовими), якщо врахувати Маріуполь та інші нині окуповані території, а також тих, кому не змогли допомогти через воєнну ситуацію, уже прямують до 100 тисяч і до кінця активної стадії навряд чи будуть меншими. То в скільки доларів оцінив Зеленський життя кожного вже убитого або приреченого на загибель у наступні місяці українця? У $70 тисяч? А коли добавимо сюди усіх, хто зазнав поранень і каліцтв. Ви знаєте їх кількість? Хоча б лише серед цивільних, включно з Маріуполем, про який навіть згадувати бояться? Ні, бо влада засекретила. Не від ворога, від нас. А ще десь понад мільйон насильно депортованих рашистами, а до 10 мільйонів біженців, а мільйони тих, які втратили все майно або ж чиї долі зруйновано назавжди, а дітей із зломленою психікою?
У скільки ти, мерзото, оцінив їхні життя, їхні долі? Хоч по пару сотень доларів випаде за людську душу? Просто згадуйте все це й цю криваву арифметику від Зеленського, коли вам розповідатимуть про великого героя "боневтіка" та про "неначасі". Бо для нього, виявляється, обліковувати в доларах ваші душі - на часі. За що нам таке прокляття на голови, ніби одного путіна було мало?!
Тарас Чорновіл
Социальные закладки