Джон Сміт
6 год ·
Швейцарська франкомовна газета Le Temps опублікувала текст розмови Макрона і Пердуна за 4 дні до вторгнення (20 лютого).
Просто ідеальна ілюстрація, в яку пастку потрапив Путін з Мінськими угодами і як смикався на їх гачку.
Далі цитата:
-------------
Путін: Послухай, Емманюеле, я не розумію, в чому ваша проблема із сепаратистами. Принаймні вони зробили все необхідне, на нашу вимогу, щоб розпочати конструктивний діалог з українською владою.
Макрон: Щодо того, що ти сказав, Володимире, кілька зауважень. По-перше, Мінські угоди є діалогом з вами, у цьому ти абсолютно правий. У цьому контексті не очікувалося, що основою обговорення стане документ, наданий сепаратистами. Отож, коли твій переговорник намагається змусити українців обговорювати сепаратистську «дорожню карту», він виявляє неповагу до Мінських угод. Сепаратисти — не ті, хто вноситимуть пропозиції щодо [зміни] українських законів.
Путін: Звичайно, ми маємо дуже різне бачення ситуації. Під час нашої минулої розмови я нагадав тобі і навіть зачитав статті 9, 11 та 12 Мінських угод.
Макрон: Вони в мене перед очима! Там чітко написано, що пропозиція України має бути узгоджена із представниками окремих районів Донецької та Луганської областей у рамках тристоронньої зустрічі. Це саме те, що ми пропонуємо зробити. Тож я не знаю, де твій юрист вивчав право. Я просто дивлюся на ці тексти і намагаюсь їх застосувати! І я не знаю, який юрист міг тобі сказати, що в суверенній державі тексти законів складають сепаратистські групи, а не демократично обрана влада.
Путін (роздратовано): Це не демократично обраний уряд. Вони прийшли до влади внаслідок перевороту, там люди горіли живцем, це була кривава лазня, і Зеленський — один із тих, хто несе за це відповідальність.
Послухай мене уважно: принцип діалогу полягає у тому, щоб враховувати інтереси іншої сторони. Пропозиція існує, сепаратисти, як ти їх називаєш, направили її українцям, але не отримали відповіді. Де тут діалог?
Макрон: Але це тому, як я тобі казав, що нас не цікавлять пропозиції сепаратистів. Ми просимо, щоб вони відповідали на пропозиції українців і все має бути зроблено саме таким чином, оскільки це закон! Те, що ти щойно сказав, викликає сумніви, наскільки ти сам готовий дотримуватися Мінських угод, якщо, на твою думку, тобі доводиться мати справу з нелегітимною владою терористів.
(весь текст тут:
https://zn.ua/ukr/POLITICS/ja-nehajn...1RbrYYp_6TGZR0)
---------
Ось такі "погані Мінські угоди".
Путін в розмові з Макроном смикається на гачку, дратується, що не може продавити логіку угод, яку він планував з самого початку, але гра програна: його за шкірку примушують виконувати підписане ним же.
Ніяких перемовин з сепаратистами, сторона перемовин виключно РФ, пропозиції до українських законів буде вносити лише Україна.
Дипломатична гра Путіна на цьому моменті - в унітазі.
В результаті через 4 дні Путін обирає вторгнення, як вихід із цугцвангу, бо "в нас не було іншого вибору"(с).
"Де твої юристи вивчали право?" - питає Макрон Путіна.
Та вже точно не в Київському Інституті міжнародних відносин, де право вивчав Порошенко.
Я 8 років наполягав і продовжую наполягати: Мінськ це грандіозна дипломатична перемога України, яку ще довго вивчатимуть в усіх вузах планети для дипломатів. Ми українці маємо бути повністю тверді і переконані в цьому. Зі слабшої позиції досягнути таких розгромних умов для значно сильнішого нахабного, хитрого і підлого ворога - це віртуозно.
Цей текст перемовин Путіна з Макроном остаточно знімає питання. Всі ті, хто 8 років розпачливо нили про "зрадний Мінськ", просто потрапили на гачок кремлівських ІПСО, задачею яких було зруйнувати нашу єдність цими угодами.
Звідси
Социальные закладки