Показать скрытый текст ...
СТАРШИЙ ОФІЦЕР ЗАХИСТУ: Ден Ламот?
З: Дякую. Добрий ранок. Я хотів дізнатися, чи можемо ми трохи детальніше розповісти про навантаження на навчання, оскільки ми додаємо додаткові системи, додаткові транспортні засоби - і не тільки США, але, ви знаєте, загалом, цю систему CAESAR, яку додають французи, і деякі з них інші речі, лише з точки зору виклику дискусій, які зараз тривають, щоб переконатися, що українці розуміють це, підтримувати це, і як усе це поєднується? Спасибі.
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Так, це чудове запитання. І я почну з того, що нагадав, що їм намагалися надіслати системи, які допоможуть їм у боротьбі на Донбасі; гаубиці, контрартилерійські радари — це деякі з цих речей, а також БПЛА, але вони не вимагають такого обтяжливого режиму навчання, щоб винищувати бійців з бою надовго.
І тому я щойно описав для вас, знаєте, шестиденне навчання на гаубицях і п’ять-семиденне навчання, залежно від того, М113 це чи радар протиповітряної оборони. Тобто, приблизно, ми намагаємося підтримувати тренування на розумному рівні. Ми хочемо переконатися, що вони дійсно можуть використовувати це, я маю на увазі, що ми не обмежуємо їх на тренуваннях, але в той же час вони не вилучаються з бою так довго, що це шкодить до їхньої готовності.
Я також нагадаю, я маю на увазі, що тренажери, які ми готуємо, це невеликі транші, не дуже багато – у випадку з гаубицями, близько 50; у випадку з М113 – приблизно 50. У випадку з протиповітряним радаром – насправді приблизно від 15 до 20.
Тож невелику кількість українців витягують на короткий час. Тому ми хочемо пам’ятати про їхню готовність і вплив на їхню здатність залишатися в бою, коли ми збираємо ці навчальні пакети в цих системах. І знову ми намагаємося дати їм системи, які будуть допоміжними та корисними в боротьбі сьогодні, але не такими обтяжливими.
Багато з цих систем – ви маєте рацію, що буде потрібно деяке технічне обслуговування та технічне обслуговування, але ми також не вважаємо, що системи, які вони отримують, будуть – що проблеми з обслуговуванням будуть для них важкими. подолати. І, очевидно, якщо є деталі, які потребують заміни, ми, безумовно, підтримаємо, щоб допомогти їм отримати ці частини. Але це системи, які вони можуть використовувати відносно швидко і відносно швидко, і в міру потреби в технічному обслуговуванні ми, безсумнівно, будемо готові надати це Україні.
Але це не такі складні системи, які настільки просунуті, щоб підтримувати їх активність — це не менш обтяжливий логістичний шлях. Це досить надійні та досить прості у використанні системи.
Авраам ?
З: Так, дуже дякую, що відповіли на мої запитання.
Знаєте, якщо говорити про підготовку, а потім обтяжливу та довготривалу підготовку, я поцікавився, чи можете ви звернутися до Ramstein, чи там говорили про нові системи протиповітряної оборони та навіть американські бойові літаки, про які просили українці останніми днями?
Вони просили (нерозбірливо), вони просили F-15, F-16, F-18. Чи можете ви звернутися до цього безпосередньо? Чи обговорювалося це, чи це не розглядалося через навчання, чи, якщо ні, то з яких інших причин?
І лише швидке доповнення до цього, українці сказали, що запчастини для реактивних літаків привезли 20 квітня, які запчастини для реактивних літаків привезли? Дуже дякую.
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Так, я не маю інвентарного списку кожної запчастини. Я маю на увазі, але так, ми надавали та допомагали координувати з інших країн, які мають такі літаки, якими літають українці.
Ми допомагали доставляти запасні частини, які, як я вже говорив раніше, допомогли їм отримати непрацездатні літаки, щоб вони знову стали працездатними. І ці зусилля продовжуються, тому що літаки під час польоту мають тенденцію ламатися, і їм потрібні додаткові запасні частини.
Так що це продовжує текти, але, ви знаєте, я не міг би почати давати вам список усіх запчастин, які зникли, я просто не міг би це зробити. Дивіться, я не збираюся виходити за рамки того, що сказав секретар у Рамштайні. Я маю на увазі, це була гарна дискусія, 40 націй.
Ви бачили, що буквально за день-два, поки ми там були, кілька країн виступили навіть у цей день і заявили про додаткові системи, які вони готові надати Україні. Це постійна розмова, яку ми ведемо з Україною про їхні потреби. І я б залишив це на цьому.
Я не збираюся міркувати про майбутні поставки літаків так чи інакше. Знову ж таки, це ВПС, які в основному спираються на старі радянські літаки, це те, що вони звикли літати, це те, що вони мають у своєму флоті.
Це те, що ми намагаємося допомогти їм триматися в повітрі, і на зустрічі в Києві ми відчували, що президент Зеленський був дуже вдячний за підтримку, яку він отримує від Сполучених Штатів.
Idrees?
З: Швидкі запитання, чи можете ви уявити, скільки російських військ покидає район Маріуполя? А по-друге, на даний момент ви бачили якісь напади Росії на західну зброю, яка знаходиться в Україні та переміщується?
СТАРШИЙ ОБОРОНИ: Вибачте, ви можете повторити друге?
З: Так, по-друге, росіяни стверджують, що вразили зброю НАТО, яка постачається в Україну в межах України. Чи бачили ви якісь підтвердження наявності зброї НАТО, враженої росіянами в Україні?
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Ні, ми не можемо цього підтвердити. І я не знаю, що там, якщо нам не скажуть українці, я не знаю, чи ми зможемо це підтвердити. Як тільки цей матеріал потрапить в Україну, він належить Україні.
Насправді, коли його забирають українські воїни за межами України, то воно їхнє, воно їм належить. А що вони з цим роблять, де зберігають, як доставляють своїм військам – це їхня справа. І ми не диктуємо їм, як це працює.
І тому, якби українці не сказали нам, що вони знали про те, що сховище, де зберігалася західна зброя, було вбито, ми не зможемо це знати, тому що ми не відстежуємо кожен предмет, оскільки він тимчасово зберігається, і в міру доставки в поле.
А щодо кількості сил, які виїжджають з Маріуполя, знову ж таки, як я вже говорив на самому початку, тому що я знав, що мене це хтось запитає, я намагався заздалегідь поставити питання, я не знаю. Ми не маємо точної кількості, скільки російських військ залишає Маріуполь, але ми не вважаємо, що ця кількість є незначною.
Ми думаємо, що значна кількість російських військ просувається на північ і північний захід від Маріуполя, але я не міг почати кількісно оцінити це для вас або дати вам позначення підрозділу. Ми бачимо, як вони починають залишати Маріуполь.
Знову ж таки, як я вже говорив на початку, вони все ще б’ють у Маріуполь з неба. І ви не продовжуєте цього робити, якщо вважаєте, що виграли битву під Маріуполем. Досі б’ють по Маріуполі.
І ми розуміємо, що в Маріуполі тривають бої, але, так, вони висувають звідти не малу кількість сил на північ і північний захід.
З: Це десятки чи сотні чи тисячі, масштаби?
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Ідріс, я просто не збираюся туди йти. Я просто не маю такого рівня образного відчуття.
Це – у них було близько десятка БТГ, присвячених Маріуполю, і ми бачимо, знаєте, велика кількість з них, значна частина з них починає виїжджати. Але я не міг сказати вам, де вони, як швидко вони їдуть, скільки їх.
Я маю на увазі, що це лише ранні ознаки. Я маю на увазі, якщо ми зможемо покращити деталізацію в майбутньому, я зроблю це, але я говорю вам те, що я знаю зараз. Це наскільки я можу зайти.
Подивимося, Кортні?
З: Привіт. Три швидких. Ви сказали, скільки російських BTG все ще перебувають по інший бік кордону в Росії, які переобладнають або «що завгодно» скидають?
І тоді ви сказали чи можете сказати, навіть як я знаю, що це важкий, але як приблизно, скільки 155-міліметрової артилерії було доставлено? І, нарешті, ви сказали, чи морські дрони, вибачте, я не пам’ятаю, як вони називаються, але безпілотні військово-морські бла, бла, бла, чи доставлено хтось із них? І чи вимагали вони навчання?
Дякую.
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Гаразд, там дуже багато. Дозволь мені --
З: Але вони швидкі, так чи ні, насправді. Типу.
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Ні, ні, ні, я знаю, що ти хочеш так думати, але ні.
Давайте подивимося, дозвольте мені тут порахувати, почекайте. Гаразд, якщо я правильно підрахую, ми підрахували, що трохи більше 20 BTG перебувають за межами України та не зареєстровані. Це не ідеальна цифра, тому що, коли вони переробляють ці BTG і реструктурують їх, я маю на увазі, що ми цього не робимо – наша найкраща оцінка полягає в тому, що вони мають приблизно – ну, більше 20 – трохи більше 20, які не є вчинені в Україні.
Я не знаю їхнього оперативного стану. Насправді, можливо, тому вони не віддані, оскільки вони ще не повністю функціонують. Тож це наша найкраща оцінка. І я знаю, що якщо ви додасте, скажімо, 20 до 92, які я вам дав, ви закінчите, знаєте, 110, і ви скажете: «Ну, вони почали з – знаєте, між 125 і 130», і це правильно.
І вони програли - вони зазнали втрат і мали деякі BTG, які просто більше не працювали, і ми не вважаємо, що вони намагалися їх переробити і знову поставити. Але це наша найкраща оцінка.
І ми продовжуємо спостерігати, як вони намагаються підсилити і повернути на Донбас деякі БТГ, які були вивезені, ви знаєте, вони знову розраховують на свіжу чергу призовників. І ми маємо деякі ранні ознаки того, що, хоча військовозобов’язані починають з високого морального духу, тому що вони бенкетують російською пропагандою, не пройшло багато часу, перш ніж цей моральний дух підривається, як тільки вони вступають у бій і стикаються з опором України. Тож ми все ще оцінюємо, що вони також мають проблеми з моральним духом та згуртованістю з деякими з цих BTG, які знову встановлюються.
Що стосується 155s, я б замість того, щоб дати вам точні цифри, яких я дійсно хотів би уникнути, я б сказав, що - давайте подивимося - приблизно 10 відсотків КПК-7, 40 000, які були в цьому , близько 10 відсотків з них знаходиться в Україні і – подивимося – КПК-8, близько 20 відсотків відвантажено в область. Я не знаю, скільки їх в Україні. Отже, є – він рухається – і продовжує рухатися щодня.
Я не маю для вас відповіді — як ви це назвали, морські дрони, безпілотні кораблі берегової оборони, навчання проводилося на них. Ви, напевно, пам’ятаєте, коли у нас була ця невелика кількість українців у Сполучених Штатах, які пройшли навчання Switchblade, ми говорили про це в той час, вони також проходили навчання на цих безпілотних суднах берегової оборони, але мені доведеться перевірити і побачити чи є вони насправді там чи ні. Насправді я не знаю відповіді на це, але на них проводили навчання.
З: Дякую.
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ЗАХИСТУ: Джефф Селдін?
З: Дуже дякую за це. І я прошу вибачення, якщо я пропустив це раніше, але Росія встановила перевагу в повітрі в будь-якій частині України чи є сенс, що вони все ще намагаються?
А також, дуже швидко, цікаво, чи можете ви поділитися, чи відбулися якісь події щодо іноземних найманців, які вербувалися та, за чутками, були залучені Росією? Чи є громадяни Сирії, Лівії, громадяни африканських країн у Росії як частина зусиль Росії чи зараз в Україні як частина зусиль Росії?
СТАРШИЙ ОБОРОНИ: Ми знаємо, що група Вагнера знаходиться на Донбасі і що вони завербували деяких із людей з Близького Сходу та з Північної Африки. Я не знаю статус тих хвалених 16 тисяч, про які росіяни заявили, що збираються завербувати. Я просто не маю вказівок на те, що вони там у великій кількості.
Ми оцінюємо, що повітряний простір над Україною досі суперечливий, але подивіться, він змінюється з дня на день. Росіяни продовжують наносити авіаудари по Маріуполю та ООС. Нагадаю, що авіаудари, які вони завдають, майже всі – з російських авіабаз. Вони не злітають і не приземляються в Україні. Я маю на увазі, що, можливо, на півдні їм іноді вдавалося це робити, але більшість із них приїжджає з Росії, а потім повертається на аеродроми в Росії. Те ж саме стосується і ракетних ударів – пускові установки знаходяться всередині Росії.
Ось що робить повітряний простір таким динамічним і таким суперечливим. Не те, щоб росіяни володіли кожним аеродромом в Україні і користувалися ним – це не так – українці все ще керують своїми повітряними силами та своїми системами протиракетної оборони всередині країни.
І тому ми продовжуємо оцінювати, що повітряний простір є спірним, але основна частина діяльності припадає на ООС і Маріуполь.
Майк Брест?
З: Дякую, що прийняли мій дзвінок. Вчора посол Ван Шаак заявив, що є достовірна інформація про те, що російська військова частина стратила українських військових, які намагалися здатися. Що про це знає Пентагон і що ви можете нам сказати?
І по-друге, я сподіваюся, що ви могли б трохи розповісти про помітність США в Україні останнім часом. Тепер, коли війна зосереджена на Донбасі, це допомагає чи шкодить здатності США бачити, що відбувається? Дякую.
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Щодо того, що ми бачимо, то я маю на увазі, що ми маємо хороші комунікації з українцями, і ми робимо все можливе, щоб продовжувати самостійно надавати їм розвідку та інформацію, яка є для них корисною.
Наше бачення того, що відбувається, не є ідеальним, воно ніколи не було ідеальним з початку цієї війни 63 дні тому. Ми говоримо про це вже два місяці про те, що будуть речі, які ми просто не можемо побачити зараз, і будуть речі, які ми насправді можемо побачити, і деякі з них обумовлені погодою і нашою власною здатністю доступ до інформації.
У нас немає людей на землі, тож, ви знаєте, це за своєю суттю обмежує нашу видимість. Тому ми робимо все, що в наших силах, і тому, коли я надаю вам ці оновлення, вони можуть бути не такими детальними, як ви хочете, але вони настільки детальними, наскільки ми можемо бути, принаймні на відкритій телефонній лінії, і ми продовжуємо намагатися почерпнути якомога більше з того, що відбувається.
Знову ж таки, ми щодня на зв’язку з українцями. А потім Німеччина, у Рамштайні, я маю на увазі, міністр Рєзніков на першій сесії провів час, розмовляючи з усіма зібраними націями про оновлення на полі бою, що вони бачили, що вони переживали. Тож ми також чуємо від них безпосередньо.
У вас було інше питання, я думаю.
З: Так. Вчора з'ясувалося, що є...
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Я не маю для вас нічого з цього приводу, у мене немає ніякої інформації, що стосується цього. Я лише додам, що ми в департаменті дійсно вважаємо, що російські війська вчинили військові злочини. Ми віримо, що російські війська вчинили звірства. Ми бачили за власними ознаками, що вони брали участь у стратах українських цивільних.
Але я не маю нічого конкретного щодо цього конкретного коментаря посла.
З: Дякую.
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ З ОБОРОТ: Том Боумен?
З: Так, якщо б ви могли трохи більше розповісти про Ізюм, який, здається, є основним напрямком. Ви знаєте, як ви сказали та інші, росіяни рухаються на південь і також на захід. Чи досягають вони більшого прогресу в тому чи іншому напрямку? І скільки приблизно BTG там нагорі? А також, якби ви могли детальніше розглянути питання логістики та підтримки. Які конкретні проблеми? Чи справді бракує запасів? Це доставка постачання з пункту А в пункт Б, відсутність вантажівок, все по тій самій дорозі, як ми бачили в Києві пару тижнів тому?
СТАРШИЙ ОБОРОНИ: На Ізюмі ми оцінюємо ці три лінії сокир, які виходять з Ізюма, вони все ще намагаються досягти прогресу там. Але те, що відбувається, Томе, є просто багато туди-сюди, я маю на увазі, ви знаєте, в районі Лимана і Слов’янська, Краматорська і міста, яке називається - я, мабуть, не правильно вимовляю, але Борбенкова, що там просто багато туди-сюди і в будь-який день це змінюється.
Я маю на увазі, ви знаєте, одна з речей, яку міністр Резніков сказав секретарю, коли ми були в Німеччині, це, ви знаєте, вони візьмуть два міста і села, а ми візьмемо два міста і села, а потім вони програють. два міста і села, і ми втратимо два міста і села, і буквально кожен день це змінюється.
Тому я хочу бути обережним, щоб не потрапити в занадто конкретні удар за ударом. Вони продовжують намагатися рухатися на південь від Ізюма, і, як я вже сказав угорі, вони досягають певного повільного та поступового прогресу, але недостатньо, щоб змінити фактичну ситуацію на полі бою. Все ще відносно, як і тиждень тому. І знову щодня змінюється.
А щодо матеріально-технічного забезпечення, ми думаємо, що вони намагаються вирішити проблему попереднього розміщення або мати на коротшій лінії доступ до своїх військових засобів матеріально-технічного забезпечення та забезпечення, і вони побоюються зайти занадто далеко в перед їх спроможністю підтримувати свої війська.
І тому ми думаємо, що тут відбувається, по-перше, українці продовжують чинити опір і тиснути на них, намагаються націлити їх на логістичні та системні можливості, а росіяни обережні. Вони стежать за тим, щоб не зробити тих самих помилок, які вони зробили в битві за Київ.
Тому я думаю, що це загальна оцінка. Я не знаю, скільки вантажівок вони витримали. Я не міг сказати вам ні про це, ні про те, які лінії зв’язку є наземними. Очевидно, вони намагалися, напередодні того, що ми зараз називаємо битвою на Донбасі, вони намагалися попередньо розмістити деякі з цих речей або принаймні наблизити їх до того місця, де будуть їх оперативні сили маневру. Але тут є настороженість, яку ми бачимо, і, можливо, відсутність повної віри в їхню здатність справді виконувати динамічну логістику, як це можуть робити інші сучасні військові.
З: І це всі види припасів? Це, знаєте, паливо, їжа, знаєте, зброя, бомби?
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: Так, це логістика та підтримка по всьому світу. Паливо --
З: Добре.
СТАРШИЙ ОФІЦЕНТ ОБОРОНИ: -- їжа, медикаменти, боєприпаси, замінна зброя, знаєте, такі речі.
З: Добре, чудово, дякую.
СТАРШИЙ ОБОРОНИ: Слухайте, я маю йти, хлопці
Социальные закладки