(07-07-2021)
Моя подорож залізницею на Бугаз (курорт Затока) тиждень тому.
Почалося с Вокзалу Одеса Головна, з пригоди. Справа була у том, що рейс електропоїзда раніше мого поїзда (я мав їхати слідом на пасажирському/швидкому потязі 136/135 Чернівці -- Білгород Дністровськ.) затримали більш на годину через пригоду під Іванівським мостом -- якись чолов'яга кинувся під колеса попереду їдучого електропоїзда 6272 Одеса -- Балта (насмерть), а через те, слідом їдучий електропоїзд на Бугаз рейсом 6304/6303 Одеса -- Білгород Дністровськ. затримали на зупинці (платформі) Одеса Поїздна (це не зовсім далеко він від'їхав від Вокзалу). Я ж, заняв місце в вагоні пасажирського поїзда, цей весь час простояв по станції Одеса Головна, тобто, на Вокзалі. Поки поліціянти приїхали, запротоколювали подію, сумарний час затримки дійшов до півтори години (а може трохі більше).
https://zaodessu.com.ua/ivanovskij-most-muzhchina-popal-pod-poezd/
Потім вже поїхали. По дорозі ми на пасажирському (швидкому) поїзді обігнали електропоїзда, та поїхали далі раніше за нього, та швидше, бо без того вже було запізнення.
Далі в дорозі було без подій, та трохи, на скільки це було можливим, наздоганяли час запізнення.
Та ось. Прибули на станцію Бугаз Затока:

Пасажири вивантажилися, та поїзд поїхав далі до кінцевого пункту: Білгород Дністровськ.

Та ось, через декілька хвилин, мене наздогнав той самий електропоїзд, якого тримали через подію (який виїхав раніше мене, а прибув -- пізніше: ЭР9Е 728 Рось):

Це так званий Центральний район Затоки. Тут є місцева алея до моря (яку я називаю Малою Аркадійською Алеєю за її подібність до алеї в Аркадії в Одесі -- щось є таке схоже).
Але тут я більше полюбляю лиман (Дністровський) ніж море, точніше, місцевий морський пляж (море полюбляю у іншому місці Бугаза Затоки).
Та ось, моє улюблене місце на березі лиману:

У далі ми бачимо залізничний міст (а також для автотранспорту та пішоходів) через Дністровський пролив -- Царєградське гірло:

Невелика пікниківка у затишному кутку лиманного пляжу:

А це вже залізничний переїзд на Лиманському районі Затоки, поруч з зупинковою платформою Лиманська:

Социальные закладки