Сообщение от
ytrnj
Чи можна було керуватися тим самим принципом, що при інших інфекційних захворюваннях і не оголошувати карантин, оскільки епідпоріг наразі не досягнутий?
Так його так і оголошувати повинні були, є правила, норми з печатками. Епідеміологічну службу ж розігнали. Епідеміологи залишилися, але вони попереходили на інші якісь роботи.
Люди мене спочатку не розуміли, думали, що я проти карантину. Але ж за правилами карантин повинні були вводити не по всій території України, а там, де є спалахи. Карантин – це, коли ізолюють хворих людей від здорових, але не навпаки. От у Чернівецькій області вперше виникла хвороба, там треба було і оголосити. Це грип у нас поширений вже по всій території, тому він не в одному місці виникає, а одразу в багатьох місцях. А коронавірус — ні. От виникло вогнище, ізолюйте цю область. Отак по правильному було б, а інші – хай працюють. І виявляти, тестувати побільше.
Діти вже два місяці не навчаються. Це неправильно. Діти майже не хворіють. Менше 10 % в Україні. Діти хворіють пневмонією лише ті, де ослаблений імунітет, є вади серця, вроджені вади тощо. Таких дітей відразу кладуть із першими ознаками ГРВІ у стаціонар, бо у них дуже швидко береться пневмонія. А загалом дітей не треба було закривати – вони перехворіли б легкими симптомами і дали б нам колективний імунітет, тому що, якщо ми будемо сидіти закриті, то імунітету колективного не буде. Як тільки вийдемо, то зразу буде спалах. ВООЗ пише, що в країнах Латинської Америки, Африки були невеличкі спалахи, а потім вони стали розгорятися. Звичайно, бо ввели трохи карантин, а потім припинили, люди починають виходити і хворіють. Тому я не знаю, до чого вони тягнуть цей карантин.
Добре, можна погодитися з тезою, що не знали, скільки буде хворих, а раптом їх, як в Італії буде. Але ж зараз бачите, що лікарні і апарати не навантажені, сидять медики в порожніх лікарнях. Інфекційні лікарні підготовлені для прийому хворих, хворих немає, вже пхають туди, кого-небудь. Так послаблюйте карантин, хай хворіють легкою формою, бо інакше з цього не вийдемо. Якби це був карантин такий, що є вакцина треба почекати місяць, за цей час щеплення зроблять 50-60 %, тоді можна зрозуміти нащо карантин. А так не зрозуміло, нащо ми сидимо. Воно само не пройде. Це якесь дилетантство, розбазарювання коштів. І все ж спишеться.
Нам треба показувати, що у нас є епідемія, поки МВФ дасть гроші. А з чим ми боремося, маючи трохи більше 200 померлих. У нас на день 1700 людей помирає від інших хвороб, 1200 – від хвороб серця. Цей коронавірус нікуди зі своєю смертністю. Це нагадує американський фільм, де за порятунок однієї дівчинки поклали полк спецназівців. Так це вибір.
Це ще за цей час немає статистики, скільки у нас за цей час від інфарктів померло. Люди ж нажахані. Мені кожного дня люди пишуть, що навіть задишку відчувають. Так діє психосоматика. При будь-якому кашлі починають відчувати, що задихаються, сидять тільки міряють температуру, хоча у емоційно-вразливої людини температура може підніматися і взагалі в другій половині дня у людини може бути 37,2 температура – це нормально. Але ж раніше люди її не міряли. Бачите, як можна людей налякати. Вони ж навіть війни так не боялися. Рік тому, як хотіли ввести воєнний стан, були проти, а зараз підтримують навіть введення комендантської години.
Отримають гроші МВФ, зроблять пік і все, а більшість людей ж скажуть «Алілуя, це ж завдяки заходам цим, бачите, які ми молодці». І люди не будуть вимагати за це покарання. Свідки смертельного коронавірусу агресивні. Вони скажуть, що все було зроблено правильно: «Бачите, не померли, бо врятували людей».
Раніше медики, лікарі ніколи не писали, робили свою роботу мовчки, бо це неетично вважається. А як тільки вивернули навиворіт все, зразу почалися ці «шторми». А воно ж все життя все це було. А тепер роблять такі «відкриття», що було вже давно відомо вже сто років. Такі нісенітниці.
А скільки всього говорять за безсимптомних. От була жінка, ходила, нормально себе почувала і вирішила зробити рентген, а на ньому побачили, що у неї легені згоріли. Кажу «Ну, люди, включіть логіку, як людина може дихати, якщо у неї повністю запаленні легені?» І нічого там не горить, просто, набирається рідина в альвеолах і не може передаватися кисень. Чим вона тоді дихає і не відчуває? Але коли весь час говорити, що чорне біле, то так і буде… Це нагнітання, а люди бояться, що вони пропустять цей момент і пізно звернуться до медиків. Це якесь страхіття, мені людей шкода. Я розумію, до чого це приведе.
Я працювала фтизіатром, ніколи не робили такого під час туберкульозу. На початку 2000-х років теж була епідемія холери. Ми розгортали всі ці заходи протиепідемічні. Інфекційну тоді запхали всіма, хто має схожі симптоми, а тоді було насправді щось 2-3 людини, які мали дійсно симптоми холери. Зате лікарі отримали більші зарплати і змогли обладнання оновити. Оце такі епідемії. Зараз витратили великі гроші на ці всі костюми, ШВЛ… Це буде, як після свинячого грипу, коли потім ПАРЄ звинуватила ВООЗ у розбазарюванні коштів.
А щодо заходів, що начебто захворілих менше, бо ми сиділи у карантині, нічого подібного, то ж можна вже порівнювати. Наприклад, у країнах, де не було карантину, така сама кількість хворих, як у країнах, де були жорсткі заходи. Наприклад, Франція відразу ввела жорсткий карантин, не можна навіть з дому було виходити. У Швеції навіть нижчі показники, ніж у тих країнах, де був карантин. Плюс-мінус однаково розвивалися епідемії.
Социальные закладки