Сообщение от
Bivaliu
Знаєте, я вже казав, що спір з Вами не має жодного сенсу, навіть якщо у мене за плечима знання.., бо у Вас за плечима - право визначати де правда, а де кривда. Був би це іспит, то я вліпив би Вам "2" і порадив би прийти ще раз. Помітьте, я не обговорюю Ваші якісь інші дії, чи якості, а лише той текст, який Ви написали у відповідь...
Ось Вам, почитайте. Надаю ще раз, повторюючи вже не раз написане вище, бо бачу що не засвоїли: "Розко́л христия́нської це́ркви у 1054 («Велика схизма») — остаточний розкол християнської церкви на католицьку під проводом Папи Римського та православну під проводом Вселенського Патріарха Константинопольського. При цьому, з погляду католиків від Єдиної Вселенської Апостольської Церкви відкололись православні («схизматики»), а з погляду православних — відкололися католики («латиняни», «папісти»)."
А основною причиною появи так званих "православних", став перехід центру світської (імперської) влади з Риму до Константинополя.
Як відомо, кожний "верховний вождь" тоді бажав мати при собі свого (ручного, чи кишенькового) церковного владику, бо саме церква мала найбільший вплив на населення країн імперії. Не з руки було імператору їхати в далеку дорогу до Риму, щоб його там висвятив на владу Папа. А тут, під боком, свій, який все зробить так, як йому скажуть. От з цього все і почалося, а потім вже додалось перетягування "ковдри", тобто, хто і кому та скільки повинен платити...
Оскільки Римська церква була засновницею Християнства, то вона апріорі не може бути розкольницькою, а були ними ті, хто відокремився від них незалежно від мотивації, бо в жодних "скрижалях" не виписувались жодні правила щодо богослужіння.
Їх придумали люди в особах релігійних правителів... На цьому все, бо не бачу подальшого сенсу...
Социальные закладки