�� Кусочек наркотического бреда я таки записала. Хотелось услышать тот набор слов, которые дефективный прогудносит по поводу ФОПов. По ходу поняла, что это надо "законспектировать", бо когда читаешь, выглядит это намного зрелищнее, чем когда слушаешь.
Получилось как в анекдоте про студента, который выучил только параграф про блох, а на экзамене сначала вытянул билет про овец ("Вот овца, вот роги, вот ноги, вот шерсть, в шерсти блохи, а блохи это..."), незачет. Второй билет. Попались рыбы - "Вот рыба, глаза, хвост, вот чешуя, а была бы шерсть были бы блохи, а блохи это ...."
Букв получилось, конечно много, сама не ожидала.
Короче - вот.
❝ Іван Верстюк, журнал НВ:
- Поясніть вашу позицію про ФОПи. Що чекае айтішників, рекламщиків, маркетологів - всі ці галузі, які звикли бути в статусі ФОПів.
- Дивіться, дякую. Ви ж знаєте історію з ФОПами в цілому, ви ж теж ФОП?
- Ні.
- Ви не ФОП?
- Ні, я не ФОП.
- А як ви працюєте?
- Я...
- До речі, я давно хотів запитати, а звідки гроші в вашій компанії НВ?
- НВ належить інвестаційній компанії Dragon Capital...
- Фіала
- І Томаш Фіала
- Він громадянин України?
- Він громадянин Чехії.
- Тобто я маю на увазі, що українські засоби масової інформації фінансуються іноземними компаніями, я правильно зараз розумію?
- Dragon Capital це українська компанія.
- Но у вас бєнєфіциар, кінєчний бєнєфіциар пан Фіала, який є громадянином Чехії.
- Але весь бізнес його на територіі України.
- Ну ви маєте на увазі всі ті активи після того, як пан Янукович збєжав, які окупувала компанія Дрегон Кепітал, я правильно розумію?
- ...
- Я до чого, до чого. До чого, я вам поясню. До чого Янукович? Ну це окремі історії, мда, це таке, да... до чого, да. Я до чого - по перше я завжди говорю про засоби масової інформації, що вони повинні бути незалежними українськими. Вот зараз ми говоримо про земельну реформу і всі кажуть: "Дивиться це ж наша земля, українська земля, тому власниками повинні бути українці, я згоден на сто відсотків і треба це міняти в законі. Далі всі кажуть, а юридичні особи, якщо вони є юридичні особи то бєнєфіциарами
кінечними теж повинні бути тільки українці. В мене до вас питання, ну я зараз відповім на ваше да, а чи ви не думаєте, що незалежність засобів масової інформації повинні бути чи громадяни України, якщо це українські засоби масової інформації, чи
кінєчнимі бєнєфіциарами, якщо це юридична нууууу особа, як наприклад, я будь-який канал, да? А я потім вам расскажу про квартал 95, і чому там фопи і були, і як вони перейдуть і вони повинні платити за. Чи ви не думаєте, що засоби масової інформації і їх незалежність і які повинні бути всі проукраїнськими, що там
кінєчнимі бєнєфіциарами повинні бути громадяни України? Може бути іноземці, приїзжайте наприклад, міняйте паспорт чи здавайте паспорт подвійного громадянства немає і тоді ви захищаете інтереси України особливо в питанні інформаційної незалежності. Ну хоч таке питання.
- Мені здається що хай краще медіа володіюсь громадяни ЄС, ніж корумповані олігархи.
- Тобто ви не щитаєте тобто ви гадаєте, що в принципі це правильно, якщо громадяни інших країни володіють нашими засобами незалежними засобами масової інформації.
- Медіа це бізнес, іноземні інвестиції теж потрібні
- Всьо я вас, а земля це бізнес?
- І земля це бізнес.
- Тобто ви гадаєте, що це правильно якщо землю буде володіти західний іноземні інвестори?
- Не бачу в цьому нічого поганого.
- Дякую з вами не співпадає думка 80 відсотків українського населення. Окей, далі.
- Я про ФОПи.
- Я вибачаюсь, про ФОПів, про ФОПів дуже важливо. Дивіться. Як процюває, працює та чи інша компанія ми з вами розуміємо шо було ФОПи. Це нормально коли ФОПи, ФОПи працюють, це нормально. Але коли компанія не захотіла сплачувати нормально податки в білу вийти з тіні, вони придумали, що вони оформляють це, оформлять це на ФОПи і дуже багато ФОПів працюють в одній компанії дуже багато людей, на кожній людині там по десять чєловєк, помічники, секретарі ну ви ж знаєте як це відбувається. Тому і наші хлопці, уряд, я, ви, в принципі не повинен коментувати те, що робить уряд, тому що уряд повинен бути незалежним, ви це прекрасно знаєте, але вони, все що вони хотіли, вони хотіли побороти такі корумповані схеми і в будь якій компанії, ви це розумієте і незалежно від того, чим займається компанія. Ось до чого ці законопрект, ось до чого це було рішення. Я думаю, що вони на правильному шляху і це забезпечить нам і вихід економіки з тіні і дійсно всі повинні сплачувати борги сплачувати податки. ❞ (с)

Социальные закладки