Про це Дмитро Разумков сказав під час програми «Персона ґрата», яка вийшла на «Українському радіо» 27 червня. Ведучими програми були Світлана Мялик та Дмитро Хоркін.
Дмитро Хоркін запитав Дмитра Разумкова, як партія «Слуга народу» ставиться до необхідності в українському медіапросторі Суспільного мовлення, яке має бути рівновіддаленим, незаангажованим, яким воно зараз є на прикладі «Українського радіо».
«Важливо, коли є незалежний медіаресурс. Ми всі розуміємо, що великі канали чи медіаресурси залежать від тих чи інших великих бізнесменів. Коли є ресурс, який може бути об’єктивним, незалежним, рівновіддаленим від усіх, це однозначно "плюс". Те, що його треба ще розвивати, це факт. І з точки зору менеджерських функцій, і з точки зору фінансових вливань, і з точки зору контенту, який виходить. Це довготривалий процес, я розумію, що це швидко не відбудеться. Мені здається, обрано правильний шлях, який повинна пройти українська держава у тому числі», – сказав він.
Лідер партії «Слуга народу» зазначив, що «хотілося би, щоб рейтинг таких медіаресурів тільки виростав. Це буде правильно, і в тому числі позитивно впливатиме на національні інтереси, національну безпеку».
Дмитро Хоркін нагадав, що НСТУ уже два роки недофінансовується, на що Дмитро Разумков відреагував: «Поки це питання не до нас. Думаю, коли ми зустрінемося через якийсь проміжок часу, я уже більш компетентно зможу відповідати на ці запитання, у тому числі використовуючи конкретні цифри».
Социальные закладки