Сьогодні до 21:00 обирають новий склад Ради громадського контролю при НАБУ. Я був членом РГК НАБУ останнього скликання і дуже радий, що мав такий досвід. Зараз важливо обрати не менш добропорядний склад РГК, ніж в усі попередні роки.
Тому дійсно дуже потрібно підтримати тих кандидатів, які мають досвід антикорупційної діяльності та не мають питань до своєї репутації.
Наші колеги проаналізували список кандидатів та знайшли у ньому тих 15 кандидатів, які заслуговують стати членами нового скликання РГК НАБУ.
Серед тих, кого особисто знаю і можу рекомендувати:
- мої колеги по "Антикорупційному штабу" та нинішньому складу РГК Галина Янченко (Halyna Yanchenko) та Сергій Миткалик, із якими нам вдалось багато чого досягти за останні роки;
- Віталій Устименко, один із найактивніших одеситів, якого цього року за "надмірну активність" з вказівки місцевого одеського депутата побили тітушки під час обрання запобіжного заходу Труханову;
- Саша Дрик (Sasha Drik), яка не втомлюється слідкувати за діяльністю НАЗК і висвітлювати кожен черговий факап агентства;
- Zlata Simonenko, яка є експертом групи РПР "Правоохоронна реформа" і разом з колегами намагається перетворити наших правоохоронних монстрів на такі органи, які відповідають загальноприйнятим стандартам і дотримують права людини у їх діяльності;
- мої колеги по нинішньому складу РГК - Kateryna Ryzhenko, Артём Лагутенко, Артем Романюков (Artem Romanyukov), Володимир Рисенко - кожен із них досягає результатів у антикорупційній діяльності або у громадському секторі, або у журналістиці;
- Volodymyr Kharechko, який перетворює журналістські розслідування команди Дениса Бігуса на конкретні кримінальні провадження чи перевірки НАЗК.
Інших кандидатів, на жаль, не знаю особисто, але впевнений у рекомендації від наших колег.
ЯК ПІДТРИМАТИ КАНДИДАТІВ: потрібно встигнути сьогодні до 21:00 проголосувати за посиланням:
https://nabu.gov.ua/voting/. Це не займе багато часу - лише декілька хвилин, але для забезпечення чесності голосування та уникнення накруток голосів потрібно авторизуватись з використанням електронної пошти та номеру мобільного.
Социальные закладки