В Україні потрібно повністю змінити систему держуправління, зокрема, відмінити обладміністрації, райадміністрації та цілу низку агентств повністю закрити, а Кабмін скоротити мінімум на 70 відсотків.
Про це в ефірі програми Voxpopuli (19.15 – 20.00 на телеканалі ZIK) заявив третій президент Грузії, лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі.
Політик, відповідаючи на запитання глядачів, що він насамперед зробив би, якби очолив Кабінет Міністрів України, зазначив, що першим стала би заборона для олігархів володіти засобами масової інформації та монополізувати сфери, зокрема, енергетику, що мало би автоматично знизити тарифи.
«Друге, що потрібно зробити, –скоротити державний апарат як мінімум на дві третини, а третину, що залишиться, обирати за конкурсом», – наголосив гість програми.
Окрім того, вважає Міхеїл Саакашвілі, потрібно на 90 відсотків скоротити існуючі підзаконні акти, які не дають бізнесу розвиватися.
«Четверте – це серйозна реформа податкова і митна. Я почав це робити в Одесі, але мені не дали цієї можливості», – зазначив політик.
А п’ятим кроком, на його переконання, має стати повна зміна системи охорони здоров’я та освіти.
«Не та фейкова реформа, яку нам підсунули у цьому уряді, яка нічого не дасть, бо вони створили нову «годівницю» для розкрадання грошей. А реально – у Грузії я зробив це. Ми за рік збудували 150 нових лікарень, а потім ще 50-т. І кожен житель Грузії має доступ до такої ж охорони здоров’я, як у провідних європейських країнах. Безплатно. Там жодна людина нічого не платить у кишені, і в Україні це можна зробити ще краще», – вважає гість програми.
Міхеїл Саакашвілі наголосив, що насамперед слід змінити політичну систему в Україні, знизити податки, щоб зросли надходження до бюджету, як це відбулося у Грузії.
«Потрібно повністю змінити систему держуправління … Наприклад, повністю відмінити обласні адміністрації, районні адміністрації та цілу низку агентств повністю закрити; цей Кабмін скоротити мінімум на 70 відсотків, де сидить стільки дармоїдів», – заявив політик.
Такі кроки, переконаний Міхеїл Саакашвілі, приведуть до зниження тарифів, підвищення пенсій, збільшенню бюджету, припинення виїзду людей із країни та до великої кількості інвестицій в Україну.
Социальные закладки