Тема: Румынский паспорт

Ответить в теме
Страница 2218 из 2906 ПерваяПервая ... 1218 1718 2118 2168 2208 2216 2217 2218 2219 2220 2228 2268 2318 2718 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 44,341 по 44,360 из 58107
  1. Вверх #1
    Живёт на форуме Аватар для {Totoro}

По умолчанию Румынский паспорт

Показать скрытый текст
    Полезные ссылки для новичков темы:

В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
    Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?

Полезные посты:
    Большой FAQ
    Последний раз редактировалось efilatov; 24.10.2022 в 00:48.

2. Вверх #44341
    Новичок
    Вийшов десь біля 14:30

3. Вверх #44342
    Новичок
    Доброго вечора! Від сьогодні і я щаслива власниця сертифікату про румунське громадянство.
    Дякую форумчанам за попередні відгуки та передаю враження "наступним поколінням".
    Добралась до Бухаресту за день до присяги. Також погано спала вночі через переживання, обіймаючи свої записи з румунської
    Хоча була записана на 14:00, приходила на зачитування на всі заходи. Доамна зачитує тихо і нечітко, половину прізвищ перекручує і сама з того сміється. Люди перемовляються, поряд шумна будова - нелегко було сконцентруватись. Домнул охоронець інколи долучався до зачитування - голосно та внятно. Коли доамна просила зробити прохід в натовпі, то елементарно la stanga, la dreapta люди не розуміли. Не почувши свого прізвища, я врешті дочекалась 3-ого заходу. Оскільки зупинилась в квартирі біля Нацбанку за 200м від ANC, в перервах між заходами мені було зручно повернутись в тепло.
    В залі охоронець просив сідати на всі стільці по порядку, нервувався і сварив людей у зворотньому випадку. Під час присяги все стандартно: підходили на виклик доамни з документами, далі вийшов віце-президент з вступним словом, прослухали гімн. Доамна чітко вимовила основні слова присяги, попередила, щоб без ніяких "інтересурілє", віце-президент наголосив на важливості правильного прочитання в такий урочистий день. Та без казусів не обійшлось: 70% неправильно наголошували і перекручували закінчення слів, дехто читав по 3 рази, були такі, що від переживання сильно заікались. Віце-президент обурювався, виправляв, та в основному кивав головою, терпіння у нього, чесно кажучи, залізне. Двоє не змогли правильно прочитати, їм сказали підготуватись краще та знову зачитати вкінці, кінцевий варіант Варол Амет також затвердив. Запитань не задавали, Тіну не було, почали виходити о 17:20. Будемо вважати сьогоднішню присягу подарунком на Св. Миколая
    На рахунок зовнішнього вигляду - просто соромно... Спортивні штани, потерті джинси, незнімання в приміщенні курток та навіть шапок! Відверта неповага до інших і до самих себе. Логіка також відсутня: в приміщенні з сотнею людей було жарко. Доамни кидали невдоволені погляди на тих, хто розмовляв і крутився.
    Хоча літні відгуки про присягу розслабили, та, як кажуть, хочеш миру - готуйся до війни. Ніколи не знаєш, що буде завтра. Головне, щоб вчити не було пізно, в останній момент іноземна мова не засвоюється. В моєму ряді ніхто не знав румунську, деякі з українською транскрипцією нервно повторяли слова присяги. Пояснювала їм нишком, що треба робити і перекладала, що їм доамни сказали особисто. Я щаслива за всіх, хто був записаний на сьогодні, лиш не раджу йти на такі важливі кроки навмання, хоча хто які цілі ставить перед собою...
    Я вивчала румунську з Людмилою останні 4 місяці до присяги, до того трішки вчила сама. Мені як іноземному філологу допомогло знання інших іноземних мов, зокрема романської групи мов, та для ефективності потребувала контролю та допомоги викладача. Максимум та по мірі можливого з Людмилою розглянули лексику та граматику, детально розібрали можливі запитання, навіть на випадок нещасливого попадання на співбесіду у кабінет до Президента. Вдячна за знання і поради, що додали мені сьогодні впевненості. Не завжди був час якісно підготувати домашні завдання, тому також дякую за терпіння. Я рада додати у свій багаж та до резюме ще одну мову, хоч на базовому рівні.
    В аеропорті, магазинах та ресторанах стараюсь розмовляти румунською, оголошення та вивіски по місту також розумію. Працівники аеропорту були приємно вражені, що до них звертаються з проханням румунською мовою.
    Бухарест в цю пору світиться передрізвяними вогниками, співають та грають вуличні музиканти, з різдвяних ярмарків смачно пахне глінтвейном та корицею.
    Бажаю всім гарно здати присягу та досягнути мети!

P.S. Від подачі документів до присяги пройшло 2 роки без 2 днів - точно, як недавно писала форумчанка. Найдовшим було очікування на присягу, на яку посередник, підозрюю, записав не одразу після мого запиту.
    Последний раз редактировалось Mignonne; 05.12.2017 в 23:18.

4. Вверх #44343
    Постоялец форума Аватар для niki36
    Цитата Сообщение от ArsenUa Посмотреть сообщение
    Усі посередники говорять про 45 робочих для внутрішнього з пропискою, і 14 для закордонного. Ви говорите 14днів за паспортА.

Надіслано від мого SM-A310F, використовуючи Tapatalk
    "сегодня позвонили из консульства - паспорта готовы. ждал 2 месяца". Это Вами написано, паспорта во множественном числе, из этого вытекает написанное мной.
    Если бы имел в виду булетин, я так бы и написал, булетин.

45 рабочих дней за булетин это перебор. В среднем 28-30 календарных дней, по крайней мере у меня.

5. Вверх #44344
    Новичок
    Цитата Сообщение от niki36 Посмотреть сообщение
    "сегодня позвонили из консульства - паспорта готовы. ждал 2 месяца". Это Вами написано, паспорта во множественном числе, из этого вытекает написанное мной.
    Если бы имел в виду булетин, я так бы и написал, булетин.

45 рабочих дней за булетин это перебор. В среднем 28-30 календарных дней, по крайней мере у меня.
    Я перепрошую, але я не писав нічого про отримання, бо не отримував. І якщо ви не замітили, то я пишу українською.

Надіслано від мого SM-A310F, використовуючи Tapatalk

6. Вверх #44345
    Новичок
    Цитата Сообщение от EElena Prekrasna Посмотреть сообщение
    Не знаю. Я по скайпу у Черновецкого учителя по 70 грн.учу,а у Людмилы около 300 за урок. Это дорого.
    Здравствуйте, можете контакты учителя в личку, спасибо

7. Вверх #44346
    Новичок
    Доброго дня
    Підскажіть будь ласка хто подавав через консульство документи на Сор і Соб, скільки по часу займає від подачі до отримання і які документи потрібно? Мені потрібно робити Сор дитини Сор дружини і Соб. Дякую за інформацію, якщо вже писалося раніше про це напишіть будь ласка приблизну сторінку.

8. Вверх #44347
    Новичок
    Кто-то подавался на паспорт в Бухаресте? Какие документы нужны?

9. Вверх #44348
    Частый гость
    Цитата Сообщение от lena-moon Посмотреть сообщение
    Какие документы нужны?
    ELIBERAREA PAŞAPOARTELOR SIMPLE ELECTRONICE/TEMPORARE CU MENŢIONAREA STATULUI DE DOMICILIU (C.R.D.S.)

10. Вверх #44349
    Частый гость
    Цитата Сообщение от niki36 Посмотреть сообщение
    Срок оформления булетина зависит от города прописки и подачи (чем больше людей подаются в этом городе тем больше срок оформления). Для Сучавы 45 рабочих дней это нормально. Можно не только за 28-30 дней а и за две недели сделать булетин но цена конечно удвоится ...!
    Никитин Иван. Щепетильные вопросы - в ЛС :)

11. Вверх #44350
    Частый гость
    Тут много раз задавали вопрос можно ли спокойно ездить по ЕС с буллетином - можно. Не раз летал Германия-ЮК в обе стороны только с буллетином. Проблем не было.

12. Вверх #44351
    Новичок
    Милалюмила; Может, никто не спорит.)))) Тут Вы правы - "готовит К ПРИСЯГЕ" - а разве сложно вызубрить и надрессировать отвечать на 100 вопросов?! А, вот, научить говорить на румынском, к сожалению, далеко не каждому преподавателю дается. У меня учатся его бывшие ученики, так что, мнения немного иные. Но, знаете как, сколько людей - столько мнений.))))[/QUOTE]

Всім доброго вечора!
    Хочу приєднатися до маленької дискусії, з якою я не погоджуюся)))
    Практично всі викладачі в тому числі і ви Милалюмила готують, враховують і "зубрять" до присяги з врахуванням тих 100 питань (набагато більше було коли я готувався !!!) про які пишете. У Вас своя методика з якою я нажаль чи ні не знайомий, і думаю що не доречно, так писати про інших викладачів руминської мови в тому числі і Адріана Капалба, як Ви пишете, тому , що я один з тих, і мій брат, та інші студенти, в процесі навчання з якими ми познайомилися та займалися з Адріаном і пройшли цей великий та довгоочікуваний на мою думку екзамен, ще в ті не прості часи!!!, більше року назад, де вимоги були набагато більші ніж тепер... Я можу рекомендувати Адріана як досвідченого спеціаліста який готує набагато більше ніж 100 питань, про які де_хто пише)))) і де є позитивний результат. Краще бути готовим до всіх питань на різні теми)))
    Всім хорошого настрою!!!)))

13. Вверх #44352
    Новичок
    Друзья, кто может посоветуйте репетитора, чтоб был недорогой, заранее спасибо.

14. Вверх #44353
    Новичок
    т.е. внутренний украинский паспорт не обязателен? и если exista то нужен ли заверенный у нотариуса перевод?

15. Вверх #44354
    Новичок
    Доброго дня!
    В мене скоро присяга і мені потрібно прийти в Румунське консульство в м. Чернівці, щоб мені відкрили візу для того щоб поїхати здати присягу. Тому у мене виникли такі питання:
    1. Що потрібно мати з собою ідучи в консульство?
    2. Чи потрібно там багато розмовляти румунською? Якщо так, то що приблизно мене там можуть запитати.
    3. На який термін відкривається ця віза?
    4. Хто має яку небудь інформацію про транспорт яким їдуть на присягу (буси, машини, рейсові автобуси) і чим краще їхати?

16. Вверх #44355
    Частый гость
    т.е. внутренний украинский паспорт не обязателен?
    Вы на какой румынский загранпаспорт хотите подавать? Этот список что я выше указал, относиться к заграну с проживанием за пределами Румынии. И в этом случае вам нужен внутренний украинский паспорт, как подтверждение прописки в Украине, т.е. за пределами Румынии.

и если exista то нужен ли заверенный у нотариуса перевод?
    Это касается предыдущего (anterior) румынского заграна, если он есть (exista) - и соответственно нечего переводить и заверять.

17. Вверх #44356
    Так как подавал документы 2 года назад , то уже забылся точный перечень , а также произошли некоторые изменения. Сейчас в одесском консульстве хочет подавать документы знакомый , уточните, поправьте список документов, пожалуйста.
    СОР, внутрений И загран паспорта, а также СОР , соб, Сос(?) родителей, И дальше , до человека по которому подаёшься
    Укр справка о несудимости (сколько она действует?)
    Доверенности, о том, что раньше не имел запросы к Румынии и т. Д. (Их сейчас делают в консульстве бесплатно???)
    Справка , о том, что населенный пункт был под Румынией (18-40гг)?????????

18. Вверх #44357
    Цитата Сообщение от roma.125125125 Посмотреть сообщение
    Друзья, кто может посоветуйте репетитора, чтоб был недорогой, заранее спасибо.
    Также можете поискать на parta.ua , а там уже "методом проб и ошибок" или 6-м чувством

19. Вверх #44358
    Новичок
    Едем в Бухарест на присягу 12.12
    Измаил-Бухарест-Измаил
    Кого интересует-пишите в личку

20. Вверх #44359
    Новичок
    Доброго дня шановні форумчани. Минулого тижня подав на булетін в Сучаві. Людина яка мені допомагала, сказала що термін буде орієнтовно
    2 місяці і тиждень.
    Підскажіть, чи є сайт де можна особисто моніторити стан готовності булетіну?....Дякую!

21. Вверх #44360
    Новичок
    Добрый вечер написала письмо в Бухарест с целью узнать свой номер досара . Спустя месяц пришло письмо на электронку
    (Urmare a petiţiei adresate Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie vă rugăm să ne transmiteţi fotocopia bonului de inregistrare a dosarului, pentru a vă putea identifica in evidenţele instituţiei .

Pentru dr. Andrei TINU, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, semnează

Может кто сталкивался? Какую регистрационную форму они имеют ввиду?
    камод

Ответить в теме
Страница 2218 из 2906 ПерваяПервая ... 1218 1718 2118 2168 2208 2216 2217 2218 2219 2220 2228 2268 2318 2718 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права