Грузія 8-а, а Україна 149-а. Я пишаюся Грузією, але Україна може бути вище, ніж Грузія після здійснення нашої програми «70 днів».
Ці реформи ми робили разом з Бендукідзе і всією командою. Ось що згадують про нашу роботу:
«Відповідь Кахи Бендукідзе на запитання: «але все-ж чому, батоно Каха, Грузія не хоче і не чекає Саакашвілі? »
- Я багато разів вже відповідав на це питання.- Скажіть, чому ми не любимо зубного лікаря або будь-якого лікаря зі скальпелем у руках? Адже ми виходимо від лікаря здоровими і без болю, і продовжуємо жити!
- А справа в тому, що у нас в підсвідомості віддруковується біль і ми природно до лікаря не хочемо повертатися, а ось до хвороби - не факт. Ось чому.
- Треба розуміти те, що Саакашвілі взяв в руки буквально вмираючу країну, за всіма показниками, ознаки державності були геть відсутні, при цьому - ні часу, не кадрів, ані коштів у нас, не було, але ми розуміли, що треба діяти дуже швидко і рішуче.
- Головною смертельною проблемою для країни була корупція і кримінал, нею була заражена кожна клітина в тілі Грузії. Треба було рятувати тіло в цілому, а не його частини, і ми структурно проводили операцію за операцією, реформу за реформою.
- Вирізали і видаляли пухлину за пухлиною і не було часу ані на відновлення, ані на реабілітацію після кожної реформи. Ось чому кажуть, що: «Було і погане, були і помилки. У багатьох сферах були величезні провали ... ». І це правда.
У підсумку, в кожній грузинської сім'ї з'явилися: засуджені, звільнені, оштрафовані ... і.т.д.
І як ви вважаєте? Ці сім'ї чекають Михайла Ніколозовича? Ні! Не чекають і це і є ціна реформ, ціна яку сплачує будь-реформатор за життя.
До речі про роль Саакашвілі. У багатьох в його команді, і у мене також, тряслися руки, і було дуже важко приймати рішення. Саакашвілі брав на себе всі наші рішення і цим знімав з нас тягар відповідальності.
- Саакашвілі великий реформатор, великий Кризовий менеджер в галузі державного управління. Врятувати людину від смерті - це диво, врятувати компанію - це круто, а от Витягнути країну з безодні - це тягар обраних. Я, не люблю говорити про це. У нас з Саакашвілі більше різного, ніж спільного. З Саакашвілі дуже важко взаємодіяти, але я щасливий, що лаявся, сперечався і працював з ним пліч-о-пліч.»
В рейтинге экономических свобод Украина заняла 11 место с конца
https://www.epravda.com.ua/rus/news/2017/09/28/629591/
Социальные закладки