Під час візиту до Грузії президент Порошенко допустив дві грубі помилки.
По-перше, він заявив: «На жаль, у Грузії немає такого ефективного договору, як Мінські угоди, який би передбачав виведення російських військ». Насправді, у 2008 ми підписали угоду Саркозі-Саакашвілі-Медведєва, яка передбачала виведення російських військ, але на відміну від президента Порошенко, у 2008 я відмовився взяти зобов'язання закріпити статус цих територій, як наполягав Саркозі з подачі Росії, а Порошенко був змушений поступитися натиску і включив питання територій як частину домовленостей. Тож, шановний Петре Олексійовичу, договір про виведення військ у нас був (інша справа, що Росія в обох випадках його не виконує), а сам зміст угоди не був кабальним, на відміну від Мінська.
А друга помилка стосується мене особисто. Що якщо уряд Грузії, контрольований російським олігархом Іванішвілі, звернеться? Чи готові ви в порушення Конституції та міжнародного права обговорити передачу громадянина України? Міняйте ваших юридичних радників, пане президенте!
Так, і іще. Не було жодного випадку, щоб я за час мого президентства не зустрічав і не проводжав президента або прем'єра України в аеропорт, а цей, і так нікчемний уряд Грузії, послав міністра освіти зустрічати Порошенко. Мені, як патріоту обох країн не подобається, коли так намагаються «опустити» президента України.
Социальные закладки