#захалявна_книжечка_поліціянта
скоріш за все - це останній мій допис з цим хештегом як поліціянта
фактично, сьогодні мій робочий день. після цього я йду у відпустку, з якої виходжу цивільною людиною
намір про це був давно. критично - у грудні. з певних об'єктивних причин я це відтерміновував, але настав і мій час.
для мене реформа поліції закінчилася. я не буду дискутувати з людьми, які переконані, що все добре, або більш менш і вже завтра буде краще - мої висновки ґрунтуються виключно на власному досвіді. хто з цим не згоден - маєте право
я ж бо висловлюю своє бачення. не більше і не менше.
за три роки серйозно підійшли лише до змін у низовій ланці структури - створення патрульки. але й вона потихеньку помирає, а нещодавні події у Львові остаточно показали - з такою системою цінностей і ставлення вищого керівництва ДПП до співробітників - це неминуче.
чимало поліціянтів з патрульки уже звільнилося. ще немало кулуарно говорять про готовність вже на вихід.
але це ж не проблема - ми наберемо нових. а може й старих-нових)
ще одна причина, чому це загнеться - відсутність адекватної законотворчої політики з боку МВС.
за три роки прийнятий один глобальний закон (профільний), кілька точкових змін КУпАПу (євроремонт похилого сараю), і у першому читанні розглянутий неадекватний дисциплінарний статут.
ну так, можна ще згадати ініціативу "сначала падчіняйся - патом абжалуй"...
відносно нещодавно я опрацьовував лист від омбудсмана. мова там йшла про те, що патрульні незаконно запроторили громадянку в психлікарню. коли став з'ясовувати - патрульні зробили все адекватно і правильно в тій ситуації. крім одного. вони не склали протокол про поліцейське піклування, який знімав би всі питання. але чому не склали - бо його нема. не розроблений. не впроваджений.
тобто, фактично молодих хлопців і дівчат, які прийшли в патрульку - просто підставляють.
констатую факт - за три роки не було можливості впровадити згаданий протокол, але для впровадження верби і калини на мундирах єнералів - підсуєтилися дуже швидко.
це про пріоритети.
новостворене Управління забезпечення прав людини у теперішньому форматі - надзвичайно неефективне. моя участь у подіях 9 травня у Печерському УП і "бурхлива реакція" керівництва на ці події - яскравий тому приклад. але про УЗПЛ пізніше. трохи пізніше.
одним словом - я не бачу подальшої своєї доцільності перебувати у лавах Національної поліції. водночас. я тут неефективний, і в принципі - як п'яте колесо. наскільки я знаю - мені вже заміну знайшли...
це не відміняє того факту, що я завжди готовий сприяти і допомагати хорошим людям, що несуть службу. а це, як правило, "пересічні" співробітники.
для себе ставлю мету на перспективу - повернутися. у крісло міністра, або зама, і...
... перезапустити реформу наново.
завіса.
з.і.: ще не спаплюжена назва "Державна варта" - як це називалося у часи світлої пам'яті гетьмана Павла Скоропадського.
з.і.: дописи під цим хештегом будуть. особливо цікаві з'являться після 23 червня.
Социальные закладки