Показать скрытый текст Те, що робота антикорупціонера дуже прибуткова, добре відомо всім. Але в цьому випадку не хочу розбиратися у суті звинувачень, там необхідно аналізувати первинні фінансові документи, яких у мене нема. Пинзеник повідомив, що передає матеріали в ГПУ, фіскальну службу та до посольств держав великої сімки, від яких надходили гранти. Тож з часом матимемо змогу почути юридичні висновки. А я згадав ще один крилатий вислів: "Лікарю, спершу вилікуй себе сам
Taras Chornovil
45 мин ·
"Не розкидайся камінням, коли живеш у кришталевому будинку". Стару приповідку можна перекласти на сучасний лад: "Перш ніж розкидатися звинуваченнями щодо інших, наведи порядок у себе". Це дуже актуально зараз для Центру Протидії Корупції Віталія Шабуніна. Чутки, що в них не все чисто з грантовими коштами, ходили давно. Але ніхто не хотів зачіпати, бо дуже вже актуальною була аналогія зі спробою вручну спіймати скунса - відмиватися довго доведеться. Десь із цієї причини мовчали більшість керівників влади чи фракції БПП. Терпець увірвався у НФ, хоча по них Центр бомбив значно менше. Але народнофронтівцям особливо й втрачати не було що, а окремі випади проти своїх людей у владі вони сприймають аж надто болісно.
Сьогодні на брифінгах у Раді Павло Пинзеник зробив жорстку заяву про зловживання шабунінського центру, посилаючись на якусь іншу громадську організацію. Суть звинувачень, якщо спростити, зводиться до двох моментів: грантові кошти, попри надвисокі зарплати персоналу Центру, безсоромно розкрадаються; Центр вийшов за рамки статусу неприбуткової організації, а отже підпадає під пряму кримінальну відповідальність за нашим законодавством.
Те, що робота антикорупціонера дуже прибуткова, добре відомо всім. Але в цьому випадку не хочу розбиратися у суті звинувачень, там необхідно аналізувати первинні фінансові документи, яких у мене нема. Пинзеник повідомив, що передає матеріали в ГПУ, фіскальну службу та до посольств держав великої сімки, від яких надходили гранти. Тож з часом матимемо змогу почути юридичні висновки.
А я згадав ще один крилатий вислів: "Лікарю, спершу вилікуй себе сам"
Социальные закладки