Показать скрытый текст
Полезные ссылки для новичков темы:
В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?
Полезные посты:
Большой FAQ
| ||
Тема: Румынский паспорт
Показать скрытый текст
Полезные ссылки для новичков темы:
В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?
Полезные посты:
Большой FAQ
Последний раз редактировалось efilatov; 24.10.2022 в 00:48.
Приветствую форумчане!
Прошли присягу c женой, учили язык как положено, приняли присягу в конце
16 года и подали через этих посредников документы на СОР. 5 месяцев назад.
и тишина! Кто подскажет как восстановить сертификаты о гражданстве? Что для этого надо? возможно ли это? или снова подавать документы и присягу принимать?
я думаю, что сертификат - это для вас бумага, что бы вы сами себе имели головняк и сами занимались выбором доков. У них же, вы там расписывались в журналах и тд. Вы там уже есть 100%. По этому - ищите какого то адвоката, и с ним я думаю вы без проблем выберите его повторно....Главное что вы там были и сдали. Не думаю, что я ошибаюсь...
Чем больше мы понимаем ИСТИНУ, тем меньше нас понимают окружающие.
Stadiu dosar обновили сегодня.....!
Хто останнім часом отримував СОР від посередників?
Читав відписки з присяг на обох форумах і чекав їх кожного разу тож продублюю свій же пост з Чернівецького форуму і тут.
Ну що постараюсь коротко як можна описати основне з своєї присяги 16 числа.
Людей було більше ніж на двох попередніх , натягнули на 3 заходи . мені було призначено на 12.00 але фамілія по алфавіту з перших літер . то добрали 4 літери з другого заходу в перший (бо звичайно що не всі приїхали здавати).
Тож я потрапив у перший захід , все як звичайно в правій стороні носії з Буковини тощо (40%) в лівій всі решта . россаджував Горилич через спілкування , перші питання отримав від нього.
Як вже писали вище було серед них питання про поліцію. Я не дослухав його до кінця і відповів що покажу паспорт ,Горилич каже дослухай до кінця бо даеш не правильну відповідь і договорює (те що я поспішив перебити своєю відповіддю що поліціант скаже вам "доброго дня") Ну звичайно сказав що привітаюсь у відповідь. Маленький охоронець голосно захлопав .( то вони так собі розважаються)
Посадили мене звичайно як не носія мови зліва.
Приймало як звичайно 4 доамни за столом (три з яких просто оформляли документи і фото) і доамна руда з каре . Руда старась питати придумані нею питання. Одна з 4 доамн їй помагала стандартними питаннями опитувала решту людей. Завалили з мого заходу цим людей 30 - 35 при чому доамна що помагала завалила може 2-3 людини решту валила домна з каре. Вони дві пропускали людей у співвідношенні 1 людину мучила доамна з каре , двох за цей час пропускала доамна із за столу.
Я особисто попав на доамну з каре хоча бачачи перед собою 20 людей без паспортів , хотів проскочити попри неї , не вдалось і буквально відштовхуючи свою людину в зал ( вже без паспорта) вона перехватила мене ))
Я маю набуту двосторонню ваду слуху і тому був з слуховим апаратом ,що мені більше нашкодило ніж посприяло (я на людяність в принципі не сильно розраховував а получилось ще й навпаки)
Тож доамна з каре коли почула і побачила мою ваду та прохання в разі чого повторювати питання ,якось так ухмильнулась не по хорошу і зразу видала "То ти кажеш що нічого не чуєш і не розумієш?" ( Дуже ймовірно що хтось можливо використовував надуману ваду як лазєйку і вона мене заочно звинувачувала в тому ж самому) На що я заперечив і повторив що якщо щось не дочую просто її перепитаю.
Задала питання про школу ,якою мовою учив предмети ,українською чи румунською - відповів що українською.
Другим питанням скільки років навчався в школі відповів - 10 років . І тут вона аж підскочила і так знов єхидно посміхнулась(на протязі присяги часто так поводилась і з іншими особливо коли під час "вдало придуманих питань " люди губились і ніяковіли. Так от каже - чого ти мене обманюєш ви ж навчаєтесь 11 класів. Я дурень не очікуючи в цьому великого гріха сказав ну так 11. І все кінець мого опитування вона з виглядом переможниці зразу забрала паспорт і сказала що мені треба буде поспілкуватись з президентом.
Відходячи від неї була думка що то можна поспорити і вона звичайно не права в моменті придумалось 2-3 речення на румунській 1) перше саме правдиве що я починав навчання в 10 річній системі а закінчував в 11 - річній 2) що зараз у нас 11 років а в мій час було 10 та просто подумав що найвирогідніше якщо вона поставила за мету валити то це вже нічого не дасть максимум відстрочить відсил в кабінет .І рішив вже тримати оборону в Тіну чи Цезаря. (хоча тут вона була як на мене повністю не права питання я зрозумів і не відповів на нього що "10 корів" чи "добрий день "чи "я приїхав з Чернівців" , тощо , просто людина мала ціль завалити як найшвидше і добивалась її як могла)
Під кабінетом вже була невелика черга з попердніх зрізаних . З яких здавало приблизно половина людей , не здавали лиш ті що вивчили свої 10-20 -30 питань . а питання на мову просто чи логіку не розуміли чи не розуміли до кінця.
В кабінеті приймало 3 людей Цезар , ще якийсь чоловік з заступників напевно та Горилич - питання мені попались легкі але всі практично що були з невеликим підвохом. 1. як я зайшов то Цезар запитав " А то ви що маєте 3 дітей"?Кажу ні не маю і більше того не одружений , На що він схвально закивав головою потім послідувала третя варіація питання на тему поліції яку я чув чи мене питали в той день , " Якщо ви маєте якусь справу до поліції який документ ви візьмете у відділок" - відповідь мій паспорт його повністю влаштувала.Третій був про колір карманів на формі у охоронців - я був готовий до такого і коли заходив в АНЧ прикинув все з форми колір надпис , які рукави і звичайно те що там не було жодних карманів , що мені(крім слів) вдалось і ще показати наглядно на Гориничу який стояв позаду.
Тут Цезар розцвів і останнє питання було вже чисто формальне (що будете робити після здачі присяги) і посліднє що говорив чомусь стало містити частково україно російські слова )) до прикладу сказав (Вставайте на "пічоаре, чітіць жураминтул ве рог") Всі троє встали теж , поздоровлення і сертифікат))
Висновок як на мене особливо не заганяють нікого хто знає мову хоч трохи (мені просто не повезло попасти під особливу немилість доамни з каре а так навіть її "хитро придумані" питання то прості горішки ) В кабінеті взагалі всіх тянули за вуха як могли, третього етапу опитування в залі не було , представлялись і читали присягу - все . Я цього не бачив але розказували. Зрізали лиш одного хлопця на читанні 3 рази не міг прочитати нормально без помилок в словах та наголосах. То ж 16 числа було дуже навіть нормально.
Але вчіть мову в загальному бо тільки питання це ймовірний провал (каре + тіну + цезар нічого не питають з списків взагалі, а імпровізують і придумують щось нове від присяги до присяги) друге , їдьте завчасно ночуйте в Бухаресті , приїхати в 6 годині ранку і не спавши то є адська мука і мінус 30 відсотків до ваших здібностей на присязі) В мене особисто сталась халепа (візу помилково надрукували з 15 а не 14 )тож їхав не по своїй волі але під саму присягу.
Ще хотів звичайно подякувати своїй викладачці за те що вона старалась і готувала мене до всього що лиш можливо почути як запитаня .історію,географію політику ,знав формально відповіді на багатенько запитань, з 500 питань розмовника від нашого колеги попередника теж більшу частину освоїв.
Також допомогла мені й колега по нашій не легкій справі з форуму ,за що їй теж велике спасибі))
Ну всім бажаю удачі у майбутніх здачах ,вчить мову не надійтесь на лоторею ,її зараз майже не має і все буде добре настане той день коли ви будете тримати і свій сертифікат в руках з посмішкою на обличчі!
П.С. Всі хто дочитав "коротко" не получилось![]()
Прикольно. По пути в Бухарест узнать что нужно владеть румынским языком, попасть в третий заход, пробекать присягу по листочку и получить заветный сертификат.....
А вот уважаемый оставил отзыв о присяге, там есть такие слова:
"... третього етапу опитування в залі не було , представлялись і читали присягу - все . Я цього не бачив але розказували. Зрізали лиш одного хлопця на читанні 3 рази не міг прочитати нормально без помилок в словах та наголосах. То ж 16 числа було дуже навіть нормально."
Видимо я ошибся, поясните тогда что есть 1-этап? опрос охранником что-ли?
Хто останнім часом отримував СОР від посередників? Скільки чекали та ін.?
Друг был на присяге, не здал, но он и не учил много, завалили домны, задумался над вопросом, но сказал, то у Тину в кабинете обстановка очень хорошая, особо никто не валил даже наоборот помогал, вопросы про полицию, апельсин, двери, 30+3, сколько стульев, цвет стола, уважаемые форумчане, скажите пожалуйста как идет опрос, слева направо, или наоборот,
или ряд так, ряд иначе, откуда начинают?
Добрый день!
Вопрос насчет ламинированных документов. Муж подал пакет документов на себя и детей почти год назад в одесском консульстве, сегодня знакомый посредник сказал, что детям не выдадут сертификат, и к их сор заламинированы. Сталкивался кто-то с таким и правда ли нужно получить дубликат, чтоб избежать проблем?
Майже так але перший етап опитування то охорона ,впливає на сторону в залі , 2) то доамни , 3) (можливий) то Тіну чи Цезар в залі перед присягою бліц опитування(писав що його як раз не було зовсім) і 4) то в кабінеті - теоретично можна попасти (чи пройти) всі 4 етапи по черзі (якщо завалитись тільки на третьому) а так для більшості їх 2-3.
Социальные закладки