Тема: Румынский паспорт

Ответить в теме
Страница 2060 из 2906 ПерваяПервая ... 1060 1560 1960 2010 2050 2058 2059 2060 2061 2062 2070 2110 2160 2560 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 41,181 по 41,200 из 58103
  1. Вверх #1
    Живёт на форуме Аватар для {Totoro}

По умолчанию Румынский паспорт

Показать скрытый текст
    Полезные ссылки для новичков темы:

В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
    Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?

Полезные посты:
    Большой FAQ
    Последний раз редактировалось efilatov; 24.10.2022 в 00:48.

2. Вверх #41181
    Новичок
    Доброго вечора усім. Хто має бажання попрактикувати румунську мову по скайпу (обмінятись перечнем питань які готуєте для АНЧ та попитати один одного по ним) Додатково до особистого чи з учителем курсу практика щоб розговоритись. Пишіть в ЛП якщо є бажання домовимось на коли вам зручно.

3. Вверх #41182
    Новичок
    Друзья! Записался на присягу в Бухарест на 20 июня. Хочу приехать в Румынию 19го числа, чтобы отдохнуть. Кто будет ехать на эту дату? Ищу способ проезда. Пишите в личку

4. Вверх #41183
    Новичок
    Подавал в Одессе. Ждал 1.5 года

5. Вверх #41184
    Новичок
    Ребята! Есть пассажир на 20 июня. Пишите в личку

6. Вверх #41185
    1. Есть 2 пассажира на присягу 13.06 с Одессы или юга области
    2. Если поменяла фамилию, то нужно сделать нотариальный перевод СОБ, чтоб сертификат получить уже на новую фамилию или не имеет значение?

7. Вверх #41186
    Частый гость
    Salut tuturor - multă baftă a juramant!!!
    Преподаватель румынского языка. Носитель языка. Bine ați venit!

8. Вверх #41187
    Новичок
    Привет, друзья!!!
    Spune-ți vă rog, кто относительно недавно пересекал границу Укр-Польша, только по булетину? Как атмосфера?
    Mulțumesc mult.

9. Вверх #41188
    Посетитель Аватар для ermasea
    Всем добрый день! Помогите с вопросом. Ждём рассмотрения документов почти 11 месяцев, на очередной запрос о состоянии дела, пришёл ответ что документы проходят проверку, авизпозитива ещё нет, а так хочется. Стоит ли волноваться, может что то не так в досаре?? На форуме писали что после 10 месяцев авиз уже должен быть... Как у вас было?

10. Вверх #41189
    Посетитель
    Цитата Сообщение от ermasea Посмотреть сообщение
    Всем добрый день! Помогите с вопросом. Ждём рассмотрения документов почти 11 месяцев, на очередной запрос о состоянии дела, пришёл ответ что документы проходят проверку, авизпозитива ещё нет, а так хочется. Стоит ли волноваться, может что то не так в досаре?? На форуме писали что после 10 месяцев авиз уже должен быть... Как у вас было?
    Может быть через 10 месяцев, но никак не Должен! А это как говорят в Одессе - Две Большие Разницы!!! )))) Иногда может быть и через полтора два года!

11. Вверх #41190
    Постоялец форума
    У меня авиз был через 11 месяцев

12. Вверх #41191
    Посетитель Аватар для Artem1989
    В мене так було, через 10 місяців авіз. Але у всіх по різному.
    Якщо ви регулярно писали до того часу листи і вас не просили нічого досилати, приходили стандартні відповіді то, наче, не повинно бути проблем.

13. Вверх #41192
    Посетитель Аватар для Игорь ANT
    Цитата Сообщение от Alexey1983 Посмотреть сообщение
    Привет, друзья!!!
    Spune-ți vă rog, кто относительно недавно пересекал границу Укр-Польша, только по булетину? Как атмосфера?
    Mulțumesc mult.
    уже все бы писал на одном языке ))) sorry for мою англійську...это c'est la vie. multumesc!
    Чем больше мы понимаем ИСТИНУ, тем меньше нас понимают окружающие.

14. Вверх #41193
    Новичок Аватар для Ant.iss
    Цитата Сообщение от Bukovina Посмотреть сообщение
    Может быть через 10 месяцев, но никак не Должен! А это как говорят в Одессе - Две Большие Разницы!!! )))) Иногда может быть и через полтора два года!
    Точно о моей ситуации. Жена через 11 месяцев уже в приказе, а я уже скоро как 1 год и 5 месяцев жду своего выхода. И тоже пишут, что все нормально, проходит проверку, ждите и все будет. Печаль, а что делать ...

15. Вверх #41194
    Частый гость
    Цитата Сообщение от Поцелуй мотылька Посмотреть сообщение
    1. Есть 2 пассажира на присягу 13.06 с Одессы или юга области
    2. Если поменяла фамилию, то нужно сделать нотариальный перевод СОБ, чтоб сертификат получить уже на новую фамилию или не имеет значение?
    Здравствуйте.
    1. Есть с города Черновцы
    2. Нужен нотариально заверенный перевод свидетельства о браке. Сертификат и свидетельство о рождении получаете на девичью фамилию.

16. Вверх #41195
    Частый гость
    кто подскажет, временный загран паспорт делается в консульствах? Если да, то сколько времени это занимает?

17. Вверх #41196
    Новичок
    Буває по різному...Зімною подавався в один день знайомий(різниця в 5 номерів попорядку.)пройшло 11.5 місяця від дня подачі -Дзвонить і говорить що отримав відповідь з АНЧ сьогодні що вийшов в приказ.Каже пиши також у тебе ж на 5 № раніше.Написав..через 5 хвилин прийшла стандартна відписка (Сиди -чекай)..пройшло ще два тижні..знову написав-мовчать...пройшов ще тиждень знову написав...мовчать..ще два дні порйшло..цей же мій знайомий пише в вк мені.. А ТИ ЗНАЄШ ЩО ТИ ВИЙШОВ В ПРИКАЗ?? відписав що йому напевно це приснилося...а він мені скидує нову ссилку на провірку стану досару..і там дійсно ...ми вийшли з ним в одному приказі..ще місяць назад..Отак і дізнався..Після другого листа в якому я просив дату щоби їхати на присягу..Отримав лист з АНЧ..що я вийшов в приказ...

18. Вверх #41197
    Посетитель Аватар для Artem1989
    Присяга (з чернівецького форуму)

Був сьогодні за присязі на 12:00.

Для тих, кому ліньки читати: все дуже адекватно, ніхто не валить, але і на дурня не проскочиш. Якщо людина могла дійсно хоча б якось спілкуватися и розуміла, що від неї хочуть, то здавала. Якщо на питання «чим ви приїхали» людина відповідала «на присягу», то ні. Якщо людину трусило і вона ледь видавлювала з себе слова, але ті слова були по темі, то здавала. Розповідям про «я відповів на всі питання, але мені відмовили, бо в мене 10-річна американська віза» і подібним – не вірю.

Як охоронець на вході знизу називає твоє ім'я, підходиш, показуєш паспорт, розписуєшся і ідеш на гору. До речі, туалет не тільки є, але і можна під час всього процесу було вийти, ніхто не зупиняє (може, краще перепитати).

Вже в залі інший охоронець проводив бліцопитування, на предмет, чи знаєш мову і чи взяв фотографії. В моїй партії (що піднімалася на гору) всіх посадили на лівий бік. І після того всіх теж саджали на лівий бік. Більше того, охоронець в залі проводив опитування в такому місці, на правий бік вже і не сядеш і весь правий бік до того часу вже було заповнено. З того, що чув, на правому боці не можна сказати що сиділи люди, що чудово знають мову. Але чогось так вийшло, що саме з лівого боку багато людей відправились на додаткову співбесіду до президента. А з правого боку – одиниці. Ще цікаво – не побачив жодної людини с молдавським паспортом.

Коли зала заповнилась вийшов великий секьюріті і не поспішаючи, голосно, виразно розповів як буде відбуватися присяга. Все було з його промови дуже добре зрозуміло. Наприкінці він сказав: «Обов’язковою умовою відновлення громадянства є знання мови. Ми не вимагаємо від вас, щоб ви розповідали нам про Міхая Емінеску, але ви повинні розуміти і говорити на розмовному рівні. Якщо хтось не знає мови, то ви можете вийти зараз і перезаписатись на через десь 4 місяці, за цей час піді вчити мову і прийти знову. Це не є проблема. Але якщо виявиться, що ви не знаєте мови, то ваш сертифікат та ваша справа будуть анульовані». Він потім попросив, щоб хтось переклав це українською, після чого людини 3-4 вийшли.

Потім вийшли пані і почали осіб по 5 викликати на верифікацію. Питання задавали прості, все, що пишуть на форумі. Перше питання в половині випадків була «чи ви знаєте румунську мову?». Питали про роботу, сім’ю, дітей, як доїхали, звідки знаєте мову, на якій мові вчитися в школі і все інше зі звичайного списку. Один пан відповів, що він менеджер, то його запитали, що він робить у якості менеджера. На цьому етапі головне зрозуміти питання. Деякі люди говорили ледь-ледь, по одному слову з довгими паузами, без якоїсь там особливої граматики, але говорили по темі і їх можна було зрозуміти. І здавали. Тім, хто не здавали, казали: «Не переживайте, то не є проблема, ви ще поспілкуєтеся з паном президентом». Ті, хто не здавали невеличкими партіями осіб по 5-7 відправлялися в кабінет до президента.

Коли верифікацію закінчилося, прийшов Андрій Тіну. Він представився, розповів про те, що зараз будемо по одному вставати і з мікрофоном називати своє ім’я та читати присягу. Але зауважив, що громадяни Румунії повинні знати мову хоча б на мінімальному рівні (саме так і сказав). Показав на пусті місця і пояснив, що всі ці місця пусті, бо люди не знають мови, а це при відновленні громадянства є абсолютно неприйнятним. Пан президент говорив не повільно, але він говорив в мікрофон і досить чітко – все було зрозуміло.

Далі пан президент, починаючи з перших осіб лівого ряду, спитав «про що я говорив на початку?». Далі він ставив такі питання: «Що зробили ці особи?», «Що я в них забрав?», «Дивіться, скільки пустих місць, чому вони пусті?». Йому відповіли: «Не знають мову», тож він уточнююче запитання: «Хто не знає мову?».

Далі вже просто читали присягу. Один пан пропустив слово в присязі, його попросили почати знову. Ну і далі гімн, видача сертифікатів.

Вчити мову недостатньо, треба нею вміти користуватись.

19. Вверх #41198
    Посетитель
    Кто то пересекал границу с Польшей недавно ?как обстоят дела? ))) интересуются ли визой наши пограничники?)

20. Вверх #41199
    Новичок Аватар для Ant.iss
    Цитата Сообщение от Bazans Посмотреть сообщение
    .а він мені скидує нову ссилку на провірку стану досару..і там дійсно ...ми вийшли з ним в одному приказі..ще місяць назад..Отак і дізнався..
    А что это еще за вторая ссылка? Разве их несколько? Может я во второй ссылке тоже уже в приказе ?

21. Вверх #41200
    Посетитель
    Цитата Сообщение от Ant.iss Посмотреть сообщение
    А что это еще за вторая ссылка? Разве их несколько? Может я во второй ссылке тоже уже в приказе ?
    На сайте можно искать в двух местах. В приказах и по дате подачи. Посмотрите сайт внимательно. Может быть так как вы говорите. В одном месте есть в другом нет.

Ответить в теме
Страница 2060 из 2906 ПерваяПервая ... 1060 1560 1960 2010 2050 2058 2059 2060 2061 2062 2070 2110 2160 2560 ... ПоследняяПоследняя

Социальные закладки

Социальные закладки

Ваши права