Показать скрытый текст
Полезные ссылки для новичков темы:
В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?
Полезные посты:
Большой FAQ
| ||
Тема: Румынский паспорт
Показать скрытый текст
Полезные ссылки для новичков темы:
В СМИ была информация, что на юге, юго-западе прилично счастливых владельцев румынского паспорта.
Есть кто реально получил румынский паспорт и поделится опытом?
Полезные посты:
Большой FAQ
Последний раз редактировалось efilatov; 24.10.2022 в 00:48.
Доброго вечора всім, я так пізно відпишу про присягу 11.04., вибачайте) , хоч раніше вже описали всі питання , які були задані в другому заході українцям і не тільки . Дуже переживала і не могла дочекатися , щоб видихнути з полегшенням, і ось час настав). І дуууууже за це дякую МИЛАЛЮДМИЛА ,ВАМ!!! Готувалась по пришвидшеній програмі, бо часу не було багато, але почувалася впевнено, бо на всі питання , які звучали в залі, могла відповісти, звичайно найважче впоратися з переживанням, але це треба постаратися зробити, бо саме воно заважало деяким людьми, які знали мову на такому рівні , як я , і навіть кращому. Ніхто на присязі не валить і не має наміру загнати вас у глухий кут. Я уявляла трохи гіршу картину, ну звичайно, для тих людей, які не здали гіршої і не придумаєш, і мені їх дуже шкода... Ну нічого не зробиш, нажаль. Ці побажання , для людей які готуються до присяяги , звучали вже енну кількість разів - вчіть мову, і вчіть мову з тими , хто можливо, ще більше ніж ви переживає про ваш результат, для мене цією людиною , була Людочка. МИЛАЛЮДМИЛА, я вам безмежно вдячна, Ви - найкращий викладач для тих, хто хоче видихнути з полегшеннням після присяги. Рекомендую всім форумчанам!!! Я бажаю всім удачі і терпіння! З Божою допомогою все збудеться!!!
Дякую Вам )! Я знаю, як хочеться тим людям, які готуються до присяги прочитати , щось приємне, про процес проходження присяги, бо сама через це пройшла. Але прошу Вас не розслаблятися, мову треба вчити 100% , везунчиків, які здали присягу, і не знали хоча б відповідей на стандартні питання - не було. Тому вчити, і ще раз вчити, і тоді буде все bine)
Что то не очень могу понять о чем пишут:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1826910600967319&id=180970687 2687692
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1826911880967191&substory_ind ex=0&id=180970687268769
Так же интересно. Какие то 14 пунктов, что то важное, но с моими познаниями пока не понять.
про бабушек/дедушек, детей и даже лимба ромынэ мелькает
Отвечу я, тогда. Да, был зам. И, на сколько я помню, ее спросили: Какая у Вас профессия?(фармацевт). Что порекомендуете от головной боли? Кто Вы? Какого цвета Ваш пиджак?
Преподаватель румынского языка. Носитель языка. Bine ați venit!
Поздоровляю вас! Тепер вже можете розслабитися)) У нас ще все попереду. Так, ви праві - нерви можуть збавити всю ситуацію, мені казали знаючі люди (самі румуни) що там продається якесь добре заспокійливе...кажуть - закинувся і 2 дні ходиш як кіт спокійний
)
Щодо мови - у мене 2 знайомі вчили самі, вивчили на досить таки гарний рівень. САМІ!!! З поради одного з них, я знайшов дуже добрий підручник, зараз вчу по ньому. Вчителя планував брати на останній час перед присягою, але дивлячись як вчиться - може й не треба буде, адже величезна кількість тих хто здають - вчуть мову самі, і у них виходить. Мабуть далеко не всім потрібно вчителя...
Про дідусів/ бабусь - це acte de stare civila. Потрібні документи цивільного стану (свідоцтва про народження/смерть/одруження/розлучення) подавача та його предків (батьків, дідуся/бабусі, прадіда/прабабусі). Залежно хто там у прохача громадянства був румуном. А там де лімба ромине, то йдеться про те, що все має бути перекладене на лімбу).
Наче ніяких радикальних змін немає))
Документи для простежування родинного зв'язку завжди вимагались, як і переклад документів на лімбу. Це документи для подачі досару. Якщо ви подались і маєте номер, то Вам, звісно, вже нічого не потрібно.
Я не бачу там нічого такого, що я не подавала в 2015. Крім довідки про судимість, з Румунії вже не треба, тільки української, а я ще подавала обидві. І платила таксу, а тепер безплатно, як за подачу досару так і за програмування онлайн, в самому кінці написано. За дітей останні пункти не знаю чи щось змінилось, дітей не подавала, так що за документи та декларації про них не в курсі) Це з того, що я зрозуміла, я теж поки вчу, готуюсь до присяги))
Последний раз редактировалось Artem1989; 20.04.2017 в 12:00.
Так, мене запитали саме це, і ще зам запитав , як я себе почуваю. Дуже часто при проходженні першого етапу , пані запитували про те де люди робили фото.
Подскажите, 2 мая выходной в Румынии? Надо забрать паспорт, вот и не знаю когда поехать, а то был готов еще 14.04, и затягивать сильно не хочу.
Добрый день! Подали документы в Одесской консульстве на СОР И СОБ, сказали ждать 3 месяца! Кто знает, какая следующая последовательность получения документов.... Заранее спасибо!)
Спасибо большое! А вообще по времени, сколько все это занимает?
Социальные закладки